Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

wortel

Heerlijk stoofgerecht met rundvlees van het petroleumstel

Ik kan het niet laten. Als er mooi rundvlees bij de slager ligt dan moet het mee! Terwijl ik in de vitrine staar naar de prachtige riblapjes bedenk ik dit recept. Ik heb het een hele dag op een petroleumstelletje gezet om te laten sudderen maar dat kan ook prima op het gas met een sudderplaatje eronder.  Ik heb er wat grotere gekookte krielaardappelen bij geserveerd, maar het is ook zalig met…
Lees verder...

Pasta Bolognese

Bolognese, vers, huisgemaakt. Op tijd beginnen, zelf snijden, eindeloos genieten van een verse Italiaanse maaltijd. Deze Bolognese is een absolute aanrader.

Warme winterse maaltijdsoep uit Italie

Ribollita heet deze soep eigenlijk. Letterlijk betekend dit '2 keer gekookt'. Deze maaltijdsoep op basis van witte bonen en reepjesvlees is qua voedingswaarde vergelijkbaar met onze Hollandse snert. Het zetmeel in de witte bonen zorgt voor dit stevige winterse karakter. Serveer met verse ciabatta of focaccia. Witte bonen uit blik (800 gram), of…

Mediterraanse, krokante, hele scharrelkip, ovenschotel

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een…
Lees verder...

Traditionele Franse runderstoofpot

Een heerlijke traditionele Franse stoof met bieflappen en veel smaak. Bieflappen gaan sneller dan runderlappen of riblappen. Dat vlees wordt boterzacht en neemt veel smaak op. Bovendien is dit makkelijk te maken en vreselijk lekker en voedzaam. Lekker voor een doordeweekse koude dag. Dit recept is prima geschikt voor mensen die een slowcooker…

Topkoks voor Thuiskoks deel 6

Wie kent het boek Topkoks voor Thuiskoks nou niet. Inmiddels is de 6e editie uitgebracht. Een pracht van een kookboek wat gewoon echt in je verzameling thuishoort. Niet alleen om de inhoud, zeker ook om het doel waarvoor dit boek geschreven is. Elk verkocht boek zorgt voor 40 schoolmaaltijden voor een kind in Malawi. Dit boek is uitgegeven door…

Spitskool met groente- gehaktvulling

Dit recept is niet van mij, maar komt uit een heel leuk boekje. Leuk zo’n gevulde spitskool met lekkere vulling. Staat ook leuk op het bord en is gezond. Dit valt onder verantwoorde voeding en is erg lekker. Dit winterse gerecht is een complete maaltijd en staat in 45 minuten dampend op tafel. Het boekje waar ik dit uit heb gehaald heet “Genieten van Winterkost” en is overal te koop. Eet…
Lees verder...

Verwarmende Russische groentesoep met paddenstoelen en zure room

Bij Russische groentesoep denken Nederlanders al snel aan borsjtsj. Vreemd dat deze andere typisch Russische soep, sjtji, helemaal niet bekend is binnen onze landsgrenzen. Hij is lekker voedzaam en het toefje zure room en dille geven de soep een aparte smaak. Rode biet is het hoofdingrediënt in borsjtsj, witte kool of zuurkool in sjtji (щи). Omdat…

Traditionele Hutspot met klapstuk

Wij Hollanders hebben het over peen en uien. Een echte klassieker in onze keuken. Veel gegeten met een rookworst, maar de traditie leert dat er klapstuk bijhoort. Of het nu hoort of niet, lekker is het wel!

Pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Ik heb het ooit in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. Ik kreeg regelmatig vragen van mensen waarom eiermie zo plakt. Hieronder kun je lezen hoe  je dat voorkomt. Heel simpel, maar je moet het even weten. Leuk is wel om te weten dat er nu al honderden mensen…
Lees verder...

Ouderwets lekkere kip in het pannetje

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette…

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de…

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsay en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsay was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het…
Lees verder...

Mosselen, een product v.d. boeren v.d. zee

Een typische Zeeuwse lekkernij is de mossel. Maar wat weten we eigenlijk van de mossel? Dat mosselen maar echt lekker zouden zijn in de maanden met een ‘R’ was vroeger waar. Toen was het, bij gebrek aan moderne koeltechnieken en snel vervoer, bijna niet haalbaar om in de zomer- maanden de mosselen vers tot in het binnenland te vervoeren. Pas vanaf…

Lamsboutschijven in Tajine

Puf,puf, met dit hete weer moet niemand eraan denken om een stoofgerecht te maken natuurlijk. Maar de smaak is wél tropisch!!! Wat kun je toch een heerlijke gerechten maken met lamsvlees. Wij Nederlanders eten het niet zo vaak en dat is best jammer.  Denk je dat lamsbout bewerkelijk is om te maken? Gebruik dan net als  ik lamsboutschijven.  Zo maak je een heerlijk recept met lamsbout  waar…
Lees verder...

“Borsch” Bieten soep uit de Oekraïne

 Borsch is een héél populair recept wat oorspronkelijk uit de Oekraïne komt. Het is een overheerlijke goed gevulde soep uit het receptenboek van Julia’s (Oekraïnse vriendin) Oma! Belangrijk is dat je zoveel mogelijk verse ingrediënten gebruikt. Het is een rode bieten soep die op heel veel verschillende manieren kan worden bereid, maar ik…

Rabarber, draadjesmoes, ontzuren met kalk en meer

Kijk rond op de markt, loop een willekeurige groentenspeciaalzaak binnen in april en je vindt rabarber. Natuurlijk, want dit is één van de vroegste groenten producten van het voorjaar. Lekker want rabarber zet je graag op tafel. Het is gezond, lekker en de vele culinaire mogelijkheden maken dit tot een pracht product. Even een aantal…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More