Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
zalm recepten & inspiratie

zalm

5x borrelhapjes met dadels

Borrelhapjes met dadels. Dadels van Yogi & Yousef. Deze sukkary dadels komen rechtstreeks van de palmboom en daarmee maak je deze verrukkelijke hapjes.

Boerenkoolroerbak met zalm en vermoutsaus

Boerenkoolroerbak met zalm en vermoutsaus - In Amerika is boerenkool een superfood en er wordt op culinair gebied veel mee gedaan. Ik heb er vertrouwen in dat Nederland hier in volgt. De trend hier is namelijk steeds meer lokaal eten, authentieke superfoods en daarnaast is een bittertje “in”. Ik vind overigens boerenkool zelf niet zo bitter. Of…

Gepocheerde zalm uit de oven met zeekraal

Gepocheerde zalm uit de oven met zeekraal - Zalm lijkt zo makkelijk klaar te maken. Je bestrooit een mootje met wat kruiden en dan bak je het in de oven of in de pan. Ik heb het echter regelmatig meegemaakt dat ik de zalm te hard of te ver gebakken had. De zalmmoot vertoont dan witte vlokjes van het gestolde eiwit. Ook vette vis kan gortdroog en taai op het bord terecht komen, is mijn ervaring.…
Lees verder...

Koken op een Frans kasteel – brood en bouillon

Koken op een Frans kasteel - brood en bouillon - Alweer deel 6 van Vanessa's blog over het koken op een Frans kasteel. Twee weken lang kookt zij samen met Renée voor een gezelschap op een Frans kasteel. We hebben één week werken en een dagje vrij achter de rug. Hoe hebben ze een dag zonder ons overleefd, vroegen wij ons gniffelend af. Welnu:…

Verse zalmfilets van de barbecue gerookt op cederhout

Verse zalmfilets van de barbecue gerookt op cederhout Zalm, een heerlijk en veelzijdig visje. Het roken op het cederhout geeft de zalm een subtiele aroma en geur mee. Gecombineerd met deze fris-zoete marinade maakt het een bijzonder barbecue gerecht. Ingrediënten: Cederhouten plank (info) Zalmfilets (1 p.p.) 1 eetlepel honing 1 eetlepel Dijon…

Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm

Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm - Jammer genoeg had ik geen tijd om dit receptje eerder te maken zodat het nog met onze Paasspecial mee kon doen. Aan de andere kant; we hebben nog even voor het daadwerkelijk Pasen is, dus ik vond dat ik het toch nog wel kon posten. Gewoon omdat het zo’n leukerdje is. Ik maakte de nestjes voor vier personen, maar je kunt het met zelfde gemak…
Lees verder...

Zalm met een Japanse touch

Zalm met een Japanse touch Zalm is natuurlijk gezond, maar daarnaast vind ik het erg lekker. Met name zalm met een Japanse twist vind ik heerlijk, dus daarvoor vandaag een recept! 2 tl olijfolie 1 tl vers citroensap 1,5 tl Japanse sojasaus 100 gr verse zalmfilet zwart en/of wit sesamzaad naar smaak Klop van de olie, het citroensap en de…

Zoet Zure Zalm

Zoet Zure Zalm Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten.  Bij ons in de familie,  zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën dan vlees en het smaakt verrukkelijk met verse Aziatische ingrediënten. Gisteren…

Zalm; gezonde vette supervis

Zalmen zijn er in vele soorten en van groot tot klein. Wereldwijd zijn er wel meer dan 200 soorten. Verse zalm is supervoedsel net als alle soorten vette vis. De woorden vette vis zijn enigszins misleidend want vis is helemaal niet vet. Het vet wat er hier bedoeld wordt zijn omega 3 en omega 6. Wetenschappelijk is er bewezen dat dit spulletje een zéér positieve invloed heeft op hart, bloedvaten en…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer