Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
zalm recepten & inspiratie

zalm

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers. O la la dit was verrassend lekker en helemaal met dit warme weer. Ik had nog zalmsnippers over en die moesten op. Wat doe je er dan mee? Gewoon dit lekkere hapje maken! De combinatie qua smaak is geweldig en dit hapje is gezond. Dat ik daar nooit eerder op ben gekomen. Eet als koude maaltijdsalade of als lunch met vers brood. Nog wel een tip: koop…
Lees verder...

Tagliatelle met Gamba’s, gerookte Zalm en Courgette saus

In de zomer vind ik het heerlijk om gamba’s te eten.  Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken. Koken, bakken, grillen, stomen. Ze zijn lekker in een salade of als borrelhapje maar ook zalig op de pasta! Vandaag  heb ik de gamba’s gecombineerd met reepjes gerookte zalm en een prachtige zelfgemaakte groene courgettesaus. verse tagliatelle…

Luxe zalmrol met spinazie en kruidenkaas

Luxe zalmrol met spinazie en kruidenkaas - Dit is hartstikke luxe, ontzettend lekker en is echt heel makkelijk te maken. Het lijkt net op een hele luxe sushi, maar dat is het niet. De foto schrikt waarschijnlijk velen af maar als je doorleest zie je dat het vreselijk meevalt. Iedereen die graag een beetje in de keuken knutselt kan dit maken want het is echt niet moeilijk. Als de rol dan klaar is…
Lees verder...

Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen.

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. Ingrediënten voor 6 personen. 450 gram verse spinazie 3 sjalotten 4 teentjes knoflook 200 gram gerookte zalm 150 gram…

Salade met gewokte asperges en gerookte zalm.

De combinatie asperges met zalm is een veelvoorkomend duo. Het klinkt heel simpel en dat is het in feite ook maar door de asperges in roomboter te wokken krijg je toch weer een hele andere smaak. Heerlijk romig en met een knapperige bite. Je kunt hier gewoon een zak gemengde sla voor gebruiken. IJsbergsla, rucola of veldsla zijn ook prima…

Cedarwood; Hout om je verse ingrediënt te verfijnen!

Laten we het nu eens niet over bloemkool hebben, maar over hout. Heb je nooit tijd en koop je altijd kant en klare producten? Dan kun je gerust wegklikken, want daarmee gaat dit verhaal niets worden. Ben je geïnteresseerd in smaak? Dan moet je zeker even verder lezen. In dit artikel willen we je meenemen in de heerlijke wereld met de naam Smaak! Hout Ja, we gaan aan de slag met hout. Koken op…
Lees verder...

Vier keer verse zalm op je barbecue

Zalm is een vette vis maar het vet in deze vis hoort tot de categorie gezonde vetten. De vis bevat grote hoeveelheden omega-3 vetzuren. Daarnaast is ook het eiwitgehalte van zalm heel hoog. Een zalmmootje is dan ook een goed en gezond alternatief voor een stukje vlees. Zalm kun je ook prima bereiden op een barbecue. Dat laat vooral zien dat je…

Gegrilde zalm met rucola

Bij een mooi stuk zalm heb je maar heel weinig nodig. Dit eenvoudige recept is voldoende om heerlijk te genieten. Doe er focaccia en een koel glas witte wijn bij en je proeft de zomer.

Gerookte zalmmouse in komkommervorm

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse. 2 komkommers 400 gram gerookte Noorse zalm snippers Zeezout Zwarte peper 3 eetlepels roomkaas 3 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels ananas blokjes, fijn (blik) 1 eetlepels gesnipperde peterselie Neem de…
Lees verder...

Zalm, vers of gerookt, doe er iets lekkers mee!

Zalm, elke visliefhebber verkneukelt zich al bij de gedachte aan een heerlijk zalmmootje, een pastaschotel met zalm, een stokbroodje of een toastje met zalm, en ga zo nog maar even door. Zalm is de droom van veel visliefhebbers. Misschien vanwege de zachte smaak, de prachtige kleur of de gezonde eigenschappen. Naast de culinaire mogelijkheden is…

De eerlijkste zalm

Eerlijke zalm, wat is het. De meeste zalm die verkocht wordt is de gekweekte variant. Toch is er een top 3 van eerlijke zalmsoorten vast te stellen. Je kunt het beste kiezen voor de Pacifische zalm uit Alaska (MSC keurmerk). Op nummer 2 en 3 volgen respectievelijk de Atlantische zalm (biologisch) en de forel (biologisch).

Zalmrisotto met Parmezaanse kaas

Risotto is een prachtig gerecht, gewoon echt mooi om te maken. Je ziet de rijstkorrels uitdijen in je pan je ziet de smaken er in trekken en tijdens het maken van je risotto bedenk je de volgende variatie die je gaat maken. Je kunt volop experimenteren met verse seizoensproducten en je kunt het heel eenvoudig houden. Gebruik een goede, liefst zelf getrokken bouillon en je eet voortreffelijk. Smaak…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer