Recepten om zelf te maken



Onderwerp "zeebaars"

Terug naar homepage


Zeebaars in een zoutkorst; Met volop verse kruiden

Probeer eens zeebaars in een zoutkorst. De vis wordt gegaard in een dikke laag zout. Zout isoleert de vis zodat er geen sappen ontsnappen. Dit wordt smullen

Lees Meer

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

Laat de visfilet eens links liggen. Natuurlijk is het handig om een visfilet te bakken, maar een vis in zijn geheel klaar maken is misschien zelfs nog makkelijker.

Lees Meer

Zeebaarsfilet met freekeh en krokante uitjes

Zeebaarsfilet met freekeh en krokante uitjes Er zijn enorm veel verschillende ingrediënten en gerechten in Libanon. Deze gerechten kunnen ook heel erg per regio verschillen. Er zijn veel Arabische, Turkse maar ook Frans en zelfs Italiaanse invloeden in de Libanese

Lees Meer

Zeebaars; Durf eens wat anders met vis

Zeebaars; Durf eens wat anders met vis De titel van dit artikel had net zo goed kunnen zijn: “Zeebaars; Durf eens wat met een andere vis.” Een andere vis dan de zo populaire kabeljauwfilet of het eeuwige stukje zalm. Een

Lees Meer

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei

Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei ‘Vis en papillotte’  is een voorbeeld van een makkelijke, gezonde en snelle manier om vis te bereiden. Bereiding ‘en papillotte‘ is het garen van een verpakt product met weinig vloeistof, waardoor er nauwelijks

Lees Meer

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor Het asperge seizoen werd dit jaar geopend onder de titel: Proef de Lente aan Zee. Daar moest ik wat mee doen, vond ik. Daarom bij deze een recept voor asperges met vis en zeegroente. Zeebaarsfilet is

Lees Meer

Rondvis en platvis; wat is het verschil

Als een platvisvisser vis vangt die niet plat is, heeft hij rondvis gevangen. Schelvis, kabeljauw en wijting zijn rondvissen die regelmatig worden meegevangen in de bodemsleepnetten (boomkor). Haring en makreel noemen de vissers geen rondvis omdat ze vrij in de

Lees Meer

Rauwe zeebaars met verse avocado en verse kruiden

Rauwe zeebaars met verse avocado en verse kruiden. Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank

Lees Meer

Hiermee scoor je geweldig! Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze

Gebakken zeebaars op Italiaanse wijze 2 stuks verse zeebaars verse Italiaanse kruiden: salie, rozemarijn en oregano vers gemalen vier seizoenen peper vers gemalen zeezout bloem roomboter olijfolie Vraag je visboer om de zeebaars van binnen schoon te maken. Spoel de

Lees Meer

Zeebaarsfilet met Toscaanse kruidenmix op de BBQ in het voorjaar

De lente is nog maar net begonnen, de klok gaat dit weekend weer een uurtje voorruit, 1 april moet nog beginnen, maar het is wel al 20 graden buiten! Dus BBQ naar buiten en grillen maar!!!

Lees Meer

De leukste visadresjes in Nederland

Verse vis kopen, er wordt niet zoveel over geschreven. Maar, er zijn in Nederland diverse leuke adresjes om verse vis te kopen. Bij deze de tips om ook met vis lekker te tafelen. Vers kan niet vers genoeg zijn. Natuurlijk

Lees Meer