-.-

Tag: Zeeland

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland - Vandaag was Lekker Tafelen on tour met een volledig persgezelschap in Zeeland langs diverse producenten afkomstig uit de Zeeuwse wateren én de Zeeuwse klei. Adri & Zoon: vis-totaalleverancier We begonnen met een rondleiding bij Adri & Zoon, een totaalleverancier op het gebied van vis met een ...

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen

De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse ...

Scheermessen Trend Event

In het rijtje van mooie Zeeuwse streekproducten passen naast onder andere mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft ook de scheermessen. Bereidingen als gegrild, gewokt, als tartaar, gebakken, gekookt, ingelegd zijn allemaal even heerlijk. Terecht een eigen event voor de scheermessen!

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue

Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.

Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei

Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei - Een Deens recept voor smørrebrød, maar dan op mijn wijze. Smørrebrød is namelijk een sneetje brood met diverse lekkernijen er op. Ik heb een broodje gevuld met de mosselen, spinazie en roerei: Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei Per broodje: Een hand verse ...

Kreeft met saffraanmayonaise

Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als  lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan ...

Jumbo mosselen beginnen ook als larven

Jumbo mosselen beginnen ook als larven Lang geleden gebruikte elke mosselhandelaar een eigen aanduiding om de grootte van zijn mosselen aan te geven. Later kwam hiervoor een uniforme aanduiding in klassen van groot naar klein: Goudmerk, Jumbo mosselen, Imperiaal, Super en Extra. Afijn, het beestje moet een naam hebben en ...

Gezellig mosselen eten

Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. ...

Hollandse garnalen met lamsoor en een fruitige salsa

200 gram Hollandse garnalen 200 gram lamsoor (zeeaster, zulte) ijsklontjes/ijswater 1 mango, in blokjes 1 avocado, in blokjes citroensap 100 ml vers geperste sinaasappelsap plukje saffraandraadjes 1 el mayonaise 1 el crème fraîche peper en zout Doe de sinaasappelsap samen met een plukje saffraan in een steelpannetje en laat het ...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten