Italiaanse pasta met mosselen
Italiaanse pasta met mosselen: een geniale combinatie, met knoflook, pepertjes en nog slechts een paar andere ingrediënten. Simpelweg lekker.
Italiaanse pasta met mosselen: een geniale combinatie, met knoflook, pepertjes en nog slechts een paar andere ingrediënten. Simpelweg lekker.
Twee oer-Hollandse producten die beide een relatie hebben met de Oosterschelde: Hermit gin en Seafarm Oesters. Ontdek de smaakcombinatie.
Heb je er al eens aan gedacht dat je van de Zeeuwse mosselen ook heerlijke mossel kroketten kunt maken? Met deze tips lukt het jou ook.
Zeekraal heeft van zichzelf al een zoute, zilte smaak en deze salade van zeekraal, met Hollandse garnalen is dus ook een gekookt eitje!
De zilte groenten uit de Westerschelde worden steeds populairder. Wij gingen naar Zeeland om te kijken hoe zeekraal en lamsoren op ons bord terecht komen.
Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!
Zeeuwse kroepoek - Laat je verrassen met een lokale lekkernij - Eerste kroepoek van eigen bodem in heel Nederland verkrijgbaar. Wilthagen introduceert Zeeuwse kroepoek in smaken Noordzeegarnalen, Hollandse ui en Oosterschelde-zeewier.
Een live verslag van een prachtige beleving bij de oesterkweker. Zeeuwse oesters gekweekt op tafels in de Oosterschelde. Waanzinnig mooi om te zien én de Zeeuwse zomeroester wordt een feit.
Midden in het prachtige Zierikzee vind je Proeflokaal op d'n Oek. Astrid en Martin verwelkomen je graag en laten je kennismaken met Zeeuwse streekproducten.
Zeewier wordt wel het voedsel van de toekomst genoemd. Maar bijna niemand gebruikt zeewier in de keuken. Hoe komt het dan in ons voedselpatroon terecht?
Zoek je pure ontspanning of alleen een overnachtingsplek? Grand Hotel Ter Duin is een aanrader. Geniet van luxe, rust, ruimte en comfort!
De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse ...
Café de Biet in Zierikzee; dé plek voor koffie en een biertje – In kroegenland is Café de Biet (Officieel: Café de Gekroonde Suikerbiet) een begrip. In de top-100 van beste Nederlandse cafés staan ze al jaren in de top 10 (thans 4e plaats). Hoewel wij bij Lekker Tafelen vooral ...
Een kijkje bij het prachtige ambacht van de molenaar. Molen de Hoop in Zierikzee is een korenmolen, aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.
Boutique Hotel Hof van Alexander is een aanrader voor iedereen die echt wil ontspannen in de omgeving van Zierikzee. Ontbijt, Diner en Verblijf zijn top!
In Zierikzee troffen we een bakker die echt met heel veel passie en vakmanschap zijn brood bakt. Zo'n bakker zouden we allemaal wel om de hoek willen hebben.
Een kijkje achter de schermen bij Lans tomaten in Zeeland. Inclusief een complete lunch in de kassen, natuurlijk met tomaatjes. Foto bezoekverslag
Hotel Wemeldinge; genieten van Zeeuwse streekproducten - Lekker Tafelen was te gast bij hotel Wemeldinge in het gelijknamige Wemeldinge in Zeeland, vlakbij Yerseke, waar wij genoten van streekproducten en gastvrijheid in dit vriendelijke familiehotel. Speciaal voor Lekker Tafelen lezers heeft hotel Wemeldinge bovendien een fantastische aanbieding! Lees dus vooral verder. Over ...
Breng je een bezoekje aan Yerseke? Neem dan zeker ook even een kijkje bij Landwinkel De Plantage. Een heerlijke winkel en natuurlijk ook de boomgaard.
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Lees verderZet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...
Lees verderJe hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers