Zeeuwse bolussen; zoet en plakkerig lekker
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
-.-
De traditionele Zeeuwse bolussen kun je thuis ook makkelijk zelf maken. Ontdek hier het recept voor deze typisch Zeeuwse lekkernij.
Een live verslag van een prachtige beleving bij de oesterkweker. Zeeuwse oesters gekweekt op tafels in de Oosterschelde. Waanzinnig mooi om te zien én de Zeeuwse zomeroester wordt een feit.
Leuk om te weten! De teelt van witlof telt een heleboel verschillende stappen. In dit artikel leggen we het je allemaal uit.
Pure mosselen worden het meest gegeten, maar probeer ook eens deze geroosterde mosselen. Het gratinlaagje met bacon en limoen is echt verrassend.
De Groese paptaart kent een eeuwenoude traditie; Op de eerste woensdag in oktober vierden de boeren in Groede dat het oogstseizoen ten einde liep.
Lekker Tafelen ontdekt Zeeland - Vandaag was Lekker Tafelen on tour met een volledig persgezelschap in Zeeland langs diverse producenten afkomstig uit de Zeeuwse wateren én de Zeeuwse klei. Adri & Zoon: vis-totaalleverancier We begonnen met een rondleiding bij Adri & Zoon, een totaalleverancier op het gebied van vis met een ...
Heb je er al eens aan gedacht dat je van de Zeeuwse mosselen ook heerlijke mossel kroketten kunt maken? Met deze tips lukt het jou ook.
Zeekraal heeft van zichzelf al een zoute, zilte smaak en deze salade van zeekraal, met Hollandse garnalen is dus ook een gekookt eitje!
De zilte groenten uit de Westerschelde worden steeds populairder. Wij gingen naar Zeeland om te kijken hoe zeekraal en lamsoren op ons bord terecht komen.
Italiaanse pasta met mosselen: een geniale combinatie, met knoflook, pepertjes en nog slechts een paar andere ingrediënten. Simpelweg lekker.
Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!
De mosselkweker; Een waanzinnig kijkje achter de schermen – Het is maandag 29 mei 2017 als we ’s morgens vroeg om 7 uur aan boord stappen van de Yerseke 18. Het schip is eigendom van de mosselkwekers familie Verschuure. Nique en Dennis Verschuure staan er aan het roer en Ronald Joosse ...
Een kijkje bij het prachtige ambacht van de molenaar. Molen de Hoop in Zierikzee is een korenmolen, aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.
In Zierikzee troffen we een bakker die echt met heel veel passie en vakmanschap zijn brood bakt. Zo'n bakker zouden we allemaal wel om de hoek willen hebben.
Een kijkje achter de schermen bij Lans tomaten in Zeeland. Inclusief een complete lunch in de kassen, natuurlijk met tomaatjes. Foto bezoekverslag
Breng je een bezoekje aan Yerseke? Neem dan zeker ook even een kijkje bij Landwinkel De Plantage. Een heerlijke winkel en natuurlijk ook de boomgaard.
In het Zeeuwse Kruiningen is Wiskerke Onions gevestigd. Een indrukwekkend bedrijf waar de uien centraal staan. Van inkoop tot verkoop en export. Lees ons bezoekverslag.
Oesters van kweek tot consument. Zeeland's Roem beheerst dit proces van begint tot eind. Lekker Tafelen neemt een kijkje in dit prachtige bedrijf in Yerseke.
In het rijtje van mooie Zeeuwse streekproducten passen naast onder andere mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft ook de scheermessen. Bereidingen als gegrild, gewokt, als tartaar, gebakken, gekookt, ingelegd zijn allemaal even heerlijk. Terecht een eigen event voor de scheermessen!
Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.
Een beetje kreeft liefhebber zal gaan voor een echte Oosterschelde kreeft. Het seizoen van deze lokale delicatesse is er maar kort, maar als het er dan is ga je natuurlijk voor lokaal.
Hoe groeit courgette? Lekker Tafelen legt het uit en wat er bij de teelt van courgette komt kijken. Een fascinerend verhaal.
Een verslag van onze aanwezigheid bij de oogst van zeewier langs de Oosterschelde in het Zeeuwse Yerseke.
Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei - Een Deens recept voor smørrebrød, maar dan op mijn wijze. Smørrebrød is namelijk een sneetje brood met diverse lekkernijen er op. Ik heb een broodje gevuld met de mosselen, spinazie en roerei: Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei Per broodje: Een hand verse ...
Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan ...
Jumbo mosselen beginnen ook als larven Lang geleden gebruikte elke mosselhandelaar een eigen aanduiding om de grootte van zijn mosselen aan te geven. Later kwam hiervoor een uniforme aanduiding in klassen van groot naar klein: Goudmerk, Jumbo mosselen, Imperiaal, Super en Extra. Afijn, het beestje moet een naam hebben en ...
Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. ...
200 gram Hollandse garnalen 200 gram lamsoor (zeeaster, zulte) ijsklontjes/ijswater 1 mango, in blokjes 1 avocado, in blokjes citroensap 100 ml vers geperste sinaasappelsap plukje saffraandraadjes 1 el mayonaise 1 el crème fraîche peper en zout Doe de sinaasappelsap samen met een plukje saffraan in een steelpannetje en laat het ...
Hier vind je lekkerste voorgerechten met vlees en geven we praktische tips hoe je een voorgerecht kiest, serveert en bereidt.
Check het recept of lees de infoBij vlees, bij vis en ook bij een risotto. Gegratineerde witlof past erbij. En met dit makkelijke recept maak je een extra verfijnde variant.
Check het recept of lees de infoEen rijk deeg door royaal gebruik van boter en eieren. Briochedeeg is multi-inzetbaar voor zowel zoete als hartige baksels.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers