Landwinkel De Plantage in Yerseke
Breng je een bezoekje aan Yerseke? Neem dan zeker ook even een kijkje bij Landwinkel De Plantage. Een heerlijke winkel en natuurlijk ook de boomgaard.
Breng je een bezoekje aan Yerseke? Neem dan zeker ook even een kijkje bij Landwinkel De Plantage. Een heerlijke winkel en natuurlijk ook de boomgaard.
In het Zeeuwse Kruiningen is Wiskerke Onions gevestigd. Een indrukwekkend bedrijf waar de uien centraal staan. Van inkoop tot verkoop en export. Lees ons bezoekverslag.
Oesters van kweek tot consument. Zeeland's Roem beheerst dit proces van begint tot eind. Lekker Tafelen neemt een kijkje in dit prachtige bedrijf in Yerseke.
Zeeuwse Oesters beleven in Yerseke. De opening van het seizoen 2016 en een rondje Yerseke met tips om ook zelf Oesters te beleven in Yerseke.
Pure mosselen worden het meest gegeten, maar probeer ook eens deze geroosterde mosselen. Het gratinlaagje met bacon en limoen is echt verrassend.
De Groese paptaart kent een eeuwenoude traditie; Op de eerste woensdag in oktober vierden de boeren in Groede dat het oogstseizoen ten einde liep.
Het prachtige 'Zilt zoet Zeeland' is, tussen het geweld van de stapels kookboeken die op de markt komen, een welkome uitschieter.
In het rijtje van mooie Zeeuwse streekproducten passen naast onder andere mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft ook de scheermessen. Bereidingen als gegrild, gewokt, als tartaar, gebakken, gekookt, ingelegd zijn allemaal even heerlijk. Terecht een eigen event voor de scheermessen!
De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de ...
Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.
Een beetje kreeft liefhebber zal gaan voor een echte Oosterschelde kreeft. Het seizoen van deze lokale delicatesse is er maar kort, maar als het er dan is ga je natuurlijk voor lokaal.
Hoe groeit courgette? Lekker Tafelen legt het uit en wat er bij de teelt van courgette komt kijken. Een fascinerend verhaal.
Zeeuwse streekproducten zijn er meer dan jij zo op kunt noemen. Land en water komen in Zee-Land op een unieke manier bij elkaar. Dat maakt dat er zowel vissers als tuinders actief zijn op de eilanden. Natuurlijk weet iedereen dat de Zeeuwse mosselen uit Zeeland komen. De Zeeuwse Oester kennen we ...
Leuk om te weten! De teelt van witlof telt een heleboel verschillende stappen. In dit artikel leggen we het je allemaal uit.
Lezersaanbieding; Oesters proeven bij Hotel Restaurant van der Valk in Goes - Hotel Restaurant van der Valk in Goes is wat ons betreft een prachtige locatie om de Zeeuwse lekkernijen te beleven. Wij mochten enige tijd geleden zelf gebruik maken van deze locatie en kunnen je dus alles vertellen over ...
Lekker Tafelen doet verslag van een aantal heerlijke adresjes uit Zeeland. Zowel om te eten, te koken als te slapen, voor de verandering.
Lekker Tafelen ontdekt Zeeland - Vandaag was Lekker Tafelen on tour met een volledig persgezelschap in Zeeland langs diverse producenten afkomstig uit de Zeeuwse wateren én de Zeeuwse klei. Adri & Zoon: vis-totaalleverancier We begonnen met een rondleiding bij Adri & Zoon, een totaalleverancier op het gebied van vis met een ...
Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter - Christiaan van de Poel uit Yerseke, een mosselvisser en ondernemer bij vis-winkel-online.nl tegelijk. Daar willen we meer van weten en om die reden staan wij op donderdag 9 juli (een dag na de officiële opening van het mosselseizoen) 's morgens ...
De Oesterij in Yerseke zet beleving en informatie centraal - Er worden in Nederland heel wat schaal- en schelpdieren gegeten. Toch zijn de Belgen ons nog veruit voor met de consumptie van verse schaal- en schelpdieren. We willen jullie dan ook echt uitdagen om vaker aan de slag te gaan met ...
Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?
Check het recept of lees de infoVerschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Check het recept of lees de infoVerrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.
Check het recept of lees de infoEmmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!
Check het recept of lees de info© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers