Tag: Zeeland

Oosterschelde kreeft; Het hoogtepunt op je barbecue

Vandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.

Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei

Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei - Een Deens recept voor smørrebrød, maar dan op mijn wijze. Smørrebrød is namelijk een sneetje brood met diverse lekkernijen er op. Ik heb een broodje gevuld met de mosselen, spinazie en roerei: Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei Per broodje: Een hand verse ...

Kreeft met saffraanmayonaise

Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als  lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan ...

Jumbo mosselen beginnen ook als larven

Jumbo mosselen beginnen ook als larven Lang geleden gebruikte elke mosselhandelaar een eigen aanduiding om de grootte van zijn mosselen aan te geven. Later kwam hiervoor een uniforme aanduiding in klassen van groot naar klein: Goudmerk, Jumbo mosselen, Imperiaal, Super en Extra. Afijn, het beestje moet een naam hebben en ...

Gezellig mosselen eten

Gezellig mosselen eten Gezellig mosselen eten, dat is de associatie die wij Nederlanders met mosselen hebben. We eten de mosselen graag gezellig met vrienden of met de hele familie, met zijn allen rond een grote pan geschaard. Stokbroodje erbij of patat, misschien wat sausjes en dan gezellig kletsen en smullen. ...

Expeditie Yerseke, op naar de mosselen!

 Expeditie Yerseke, op naar de mosselen! Wat waren wij blij bij Lekker Tafelen om zo vlak voor de start van het mosselseizoen een uitnodiging te krijgen van Christaan van der Poel van www.vis-winkel-online.nl om eens backstage in Yerseke te kijken. We houden van die mooie Zeeuwse mosselen en prachtige oesters! ...

Hollandse garnalen met lamsoor en een fruitige salsa

Hollandse garnalen met lamsoor en een fruitige salsa - Wat doe ik zoal met Hollandse garnaaltjes? Een vraag van het Nederlands Visbureau, de leverancier van de garnaaltjes die in de zogenaamde Foodybox van Kroon Op Het Werk zaten; de foodybox waar ik al eerder over schreef in verband met de varkensentrecote ...

Pagina 2 van 2 1 2

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten