Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
zelfrijzend bakmeel recepten & inspiratie

zelfrijzend bakmeel

Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur

Oh mensen... dit is feest! Mini tulband, gemaakt van een Grieks yoghurt deeg met ananas en afgewerkt met poedersuiker en een glazuur van witte chocolade. De mini tulband vormpjes zijn gewoon verkrijgbaar bij de Action en een schaal vol mini tulband is gegarandeerd een traktatie voor je familie, vrienden of gasten.
Lees verder...

Scones met karamel

Of je nu 's middags een lekker kopje thee pakt, of dat je vrienden komen voor een high tea, het maak niet uit. Deze scones met karamel scoren altijd.

Scones met kaneel en suiker

Scones met kaneel en suiker: Je kent ze vast wel die driehoekige zoete broodjes met kaneel en suiker. Met dit recept maak je ze in no time zelf.

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Doe eens gek en bak deze hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes. Eens iets heel anders dan de bekende pannenkoeken met jam, stroop of spek. Goed gevuld met groente maakt dit tot een gezonde en goed vullende lunch.

Scones; Feestje voor je high tea of gewoon tussendoor

Scones, wist je al dat ze oorspronkelijk uit Schotland komen? Wij noemen het vaak Engelse scones, maar Schotland is het land van herkomst. Ze zijn erg populair in verschillende landen en daarmee zijn er ook talloze recepten ontstaan. Traditioneel eet je scones met clotted cream en aardbeienjam. Ook hierop kun je variëren. Scones worden ook wel gebakken met rozijnen, krenten of cranberry’s. Het…
Lees verder...

Mini kaasscones

Mini kaasscones zijn een mooie hartige, stoere tegenhanger van de zoete scones. Lekker bij een Engelse tea. Ook leggen we je hier de Engelse Tea cultuur uit!

Carrot cheesecake

Carrot cake, een echte klassieker en heel erg lekker, maar ook de cheesecake is zo lekker. Waarom niet deze twee heerlijke recepten combineren? Dat is precies wat we in dit recept gaan doen.

Meel en bloem, het resultaat uit tarwe

Tarwe is een graansoort en een grondstof voor het maken van meel en bloem. In de korenmolen worden de tarwekorrels door de molenaar geplet of gemalen tot meel en of bloem. Wat de verschillende resultaten zijn laten we je graag zien. Tarwe is slechts één van de vele graansoorten. Wil je meer weten over de verschillende soorten graan? Lees dan ook:…

Verschillende soorten meel, wanneer gebruik je ze?

Verschillende soorten meel, wanneer gebruik je ze? - Hebben wij je al weten te overtuigen van de voordelen en het nut van de Hollandse korenmolens? Heeft het geresulteerd in het goede voornemen om kant-en-klare bakmixen te vervangen voor molenaarsmeel? Dan kunnen we je misschien een stukje verder helpen met onderstaand overzicht. Wat kun je met het assortiment van de molenaar? Verschillende…
Lees verder...

63+ handige baktips voor het beste resultaat

Voor dat je baksel de oven in gaat is het verstandig de volgende baktips in acht te nemen: Weeg en meet alle ingrediënten voor je aan de slag gaat. Bij het bakken is het nauwkeurig afwegen, de oven instellen en de juiste baktijd de sleutel tot het succes. Volg het recept nauwgezet,dan is bakken vast geen kunst. Met deze baktips help ik je vast…

Courgettebeignets

Een geweldig Italiaans voorgerechtje dat je kunt serveren met een tomatensaus. 100 gram zelfrijzend bakmeel 2 eieren, losgeklopt 1/2 dl. melk 300 gram courgette 2 eetlepels verse tijm 1 eetlepel olie zout en peper Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de losgeklopte…

Sinaasappel-chocoladetulband

Nu het seizoen weer aanbreekt voor echt lekker citrusfruit willen we je deze tulband zeker niet onthouden. Want juist door de toevoeging van verse sinaasappel wordt deze cake heerlijk zacht en fruitig. Je doet je gasten er zeker een plezier mee. 175 gram boter 2 kleine sinaasappelen 85 gram pure chocolade 200 gram zelfrijzend bakmeel 1 1/2 theelepel bakpoeder 175 gram…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer