Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
zomerfruit recepten & inspiratie

zomerfruit

Wild van wilde perziken

Je hebt ze misschien wel eens zien liggen, van die platte perziken. Welnu, dat zijn wilde perziken. Hoe lekker, wat en waarom lees je hier. Met tips.

Fris aardbeientaartje met heel veel aardbeien!

Fris aardbeientaartje met heel veel aardbeien! - Het is volop aardbeienseizoen. En dan bedoel ik: het échte, oorspronkelijke seizoen. Dat duurt eigenlijk maar drie weken, van ongeveer half juni tot begin juli. Omdat verschillende uitheemse rassen inmiddels ook goed op Nederlandse bodem gedijen, is het seizoen feitelijk veel langer geworden in de afgelopen decennia. Heerlijk die aardbeien, om zo…
Lees verder...

Bosbessenpannenkoekjes met banaan

Als je wat tijd over hebt 's ochtends, begin de dag dan eens met deze bosbessenpannenkoekjes met banaan. Gezond, superlekker en ook nog eens gemakkelijk te maken. Een feestje op je bord, dat is weer eens wat anders dan een boterham met kaas! Met dit recept maak je ongeveer 20 kleine pannenkoekjes, genoeg voor 4 personen. Bosbessenpannenkoekjes met banaan 2 grote, rijpe bananen 4 biologische…
Lees verder...

Maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien

Maaltijdsalade met kipfilet en Hollandse aardbeien Aardbeien, ik ben er dol op. Hollandse aardbeien wel te verstaan, want die harde Spaanse, die buiten ons seizoen verkocht worden, die raak ik niet aan. Wij zeggen hier thuis: “Dat zijn geen aardbeien, dat zijn  dingen die er naast gelegen hebben.” Al zien ze er ogenschijnlijk nog zo lekker uit, ik…

Chocoladecakesandwiches met aardbeien – Donna Hay

Chocoladecakesandwiches met aardbeien - Donna Hay Het nieuwe kookboek van Donna Hay, de basics, biedt een verzameling van de allerbeste recepten uit de How-to-Cook-columns die verschenen zijn in het donna hay magazine  Ze gaat terug naar de basis van haar kookstijl. Het zijn basisrecepten en -technieken die volgens haar en haar team medewerkers op…

Gevulde perziken met aardbeiensaus

Gevulde perziken met aardbeiensaus Perziken zijn steenvruchten. Vruchten met één (grote) harde pit. Zodra je de pit verwijdert ontstaat er een holte die je mooi kan vullen. Gevulde perziken worden vooral in Italië gegeten en daar spreekt men dan over pesche ripiene. Ik schreef er een heel verhaal over, want het recept dat ik hier geef is niet het originele recept voor Pesche Ripiene uit Piemonte,…
Lees verder...

Heerlijke verse Sangria

Heerlijke verse Sangria, een lekker Spaans drankje. Je kan ook een fles kopen in een supermarkt, maar zelfgemaakte is veel lekkerder. Het is 10 minuten werk. Sangria is fris en is wijn gemengd met citrus en zomerfruit. Je kan er eindeloos mee variëren. Doe het ook eens met droge witte wijn. Dan heb je twee verschillende kleuren. Staat leuk op…

Verse salade van aardbeien en geitenkaas

Een salade van aardbeien en geitenkaas. Aardbeien, Hollandse aardbeien staan symbool de zomer. Deze salade luidt voor ons het echte zomerseizoen in! Als het eindelijk eens warm is geworden. Als Nederland voelt als een vakantieland. Je zal merken dat de zoete aardbeien uitstekend combineren met de hartige kaas en met zwarte peper! Geen zomer…

Meloenen, kleurrijke en smaakvolle inspiratie voor de zomer

Vanaf mei zijn ze er weer volop. Meloenen. Maar wat weet je eigenlijk van meloenen. Natuurlijk weten we wat een galia meloen is, maar weet je ook wat de kleur is van een cantaloupe meloen, hoe ziet een piel de sapo meloen er uit, en hoe weet je nou wanneer de verschillende meloenen rijp zijn. Lekker Tafelen zet de feiten graag voor je op een rij.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer