Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
zomerfruit recepten & inspiratie

zomerfruit

Verse aardbeien uit eigen tuin of balkon. Tips van een moestuin fan!

Wat is er nu leuker en lekkerder dan snoepen van je eigen gekweekte, verse aardbeien? De kids zijn er dol op en ze leren meteen hoe zomerkoninkjes groeien. De mogelijkheden zijn legio. Je kunt ze in een pot zetten, een plantenbak die aan je balkonnetje hangt, een hanging basket of gewoon in de tuin. En heb je echt geen plek, probeer het dan eens binnen op de vensterbank. Let dan wel goed op dat ze…
Lees verder...

Vreemde aardbeien

Aardbeien, die kennen we allemaal toch? Misschien ook niet. Heb je wel eens een albino aardbei gezien? Of een paarse aardbei? Onderstaande foto’s laten je zien dat ze er zijn.

Wat legt Nederland deze zomer op de BBQ?

Nog héél even wachten en dan kan het barbecueseizoen beginnen. Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen of een nieuwe aan te schaffen. Dan nu het belangrijkste: de lekkere hapjes op het rooster. Anno 2013 is barbecuen een culinaire aangelegenheid, waarbij je echt niet meer aan kan komen met een pipse supermarktworst en een verkoolde speklap. Wat…

Aardbeien tiramisu met coca cola!

Aardbeien tiramisu met coca cola! Zoals jullie misschien al wel weten hou ik er van dingen uit te proberen qua smaken en nieuwe dingen, deze heb ik onlangs een paar keer gemaakt en deze variant vond ik het lekkerst. Iedereen zelfs mijn vader die geen aardbeien lust vond dit toetje heerlijk! Veel maak en eet plezier! Recept Aardbeien…

Zaligzoete rood fruitsaus

Rood fruitsaus. Aan het eind van de zomer sla ik wat extra aardbeien in om de winter mee door te komen. Even wassen en in handige porties in de vriezer. Altijd gemakkelijk voor een smoothie of saus voor op pannenkoeken of bij een nagerecht, zoals de ouderwets lekkere vanillepudding of ijs. In de zomer maak je deze saus natuurlijk met fruit dat dan…

Bijzondere vinaigrettes

Volgens Wikipedia is een vinaigrette een  klassieke dressing voor over sla. Het wordt gemaakt door in een verhouding van 3:1 olijfolie te mengen met wijnazijn. Vervolgens worden er zout, peper, verse tuinkruiden, een theelepel mosterd, een theelepel kappertjes en knoflook en 2 eetlepels honing aan toegevoegd. Dat is echter al lang niet meer het geval!
Lees verder...

Vloeibare ontbijtjes: Sapjes en Smoothie’s

Bestaat er een betere manier om wakker te worden dan door jezelf te verwennen met een romige smoothie of een ander lekker drankje? De ontbijtdrankjes in deze special geven direct een verfrissende oppepper, zodat je er weer een hele dag tegenaan kunt. De perfecte start van een drukke dag!

Brusselse wafels met…….

Heerlijk luchtig in de zomer zijn de wafels van onze zuiderburen. Brusselse wafels lenen zich namelijk ook prima om te serveren met al het verse zomerfruit dat nu beschikbaar is. Neem aardbeien, kersen, pruimen, een bolletje ijs, je kunt het zo gek niet bedenken of je zet met deze wafels iets lekkers op tafel. Bij de koffie of als dessert. Het…

Aardbeien: Door het zonnetje gemaakt

Ik hou van dit fruit. Wat een emotie als je die eerste, vroege Hollandse aardbeien weer proeft. Eigenlijk weet iedereen waar het over gaat. Iedereen weet dat die Spaanse aardbeien het niet halen bij onze eigen verse Hollandse aardbeien. En iedereen weet dat het een prachtig moment is als je die eerste, verrukkelijk zoete aardbei proeft.
Lees verder...

Het is weer kersentijd

Als je op je fiets springt en een toertocht door de Betuwe zou maken dan heb je aan een telraam niet genoeg om alle kersenstalletjes langs de weg te tellen. De grote schreeuwerige borden attenderen je zowel op de verkoop van de kersen als op de mogelijkheid om de kersen ter plekke te verorberen.

Gegrilde perzik op drie manieren

BBQ perziken. Verse sappige perziken zijn overheerlijk op de bbq. Het verleidelijke zoete combineert perfect met de rook smaak van je gril. Hier zijn drie verschillende eenvoudige recepten om perziken te grillen, en je gasten eens aangenaam te verrassen. Gegrilde perziken met parmezaan en groene salade. Pel de perzik, snijd hem doormidden en…

Cantaloupe meloen met Parmaham en Mozzarella

Gebruik voor dit verrukkelijke voorgerechtje eens de cantaloupe meloen. Daarmee verwen je je tafelgenoten pas echt. Het oranje vruchtvlees maakt je gerechtje kleurrijk en dit smaakt totaal anders als de bekende Galia meloen. Heb je echt lef? Combineer dan de galia meloen eens met de cantaloupe meloen.

Griesmeelballetjes met verse kersen

Het is weer volop kersentijd. Langs de weg zie je in nostalgische stalletjes dat de kersen weer volop aangeboden worden. Soms schreeuwerige borden langs de weg, ze zijn in ieder geval op diverse plekken in ons land duidelijk aanwezig. "Hier kersen eten" staat er dan. Wat ons betreft gaan we thuis kersen eten want in dit eenvoudige recept zijn de verse kersen rijkelijk vertegenwoordigd.
Lees verder...

Aardbei-Sinaasappel cheesecake

Bij de koffie of als dessert. Deze cheesecake smaakt naar de zomer. Verse aardbeien rechtstreeks uit de betuwe met de romige smaak van kaas en zuivel. Een kwartiertje werk en over 1 1/2 uur heerlijk genieten in een tuinstoel.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer