Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
zonnebloemolie recepten & inspiratie

zonnebloemolie

Kruidenolie en -azijn van Mari Maris

Kruidenolie en -azijn van Mari Maris Dit recept om zelf je eigen kruidenolie en/of -azijn te maken, komt uit de Groentebijbel van Mari Maris. Heel handig om restjes, nog goede en verse kruiden te verwerken. In mijn tuin overleven de rozemarijn, tijm en laurier bijvoorbeeld, heel vaak de vrieskou niet. En ingemaakt in olie of azijn, kunnen we er de hele winter nog heerlijk van genieten. Zo maak ik…
Lees verder...

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo’n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter…

Zelfgebakken broodje gezond.

Zo, de feestdagen zijn voorbij ... en dan nu tijd voor een overheerlijk broodje gezond. Lekker beleggen met wat rauwkost en een plakje magere kaas ... of worst natuurlijk. Ook wanneer je aan de slanke lijn doet, kun je vol op genieten :-)       Ingrediënten: 250 gr tarwebloem + 250 gr durum-bloem 7 gr gedroogde gist 1 tl zout 2 el…

Zoete verleiding: Balinese banana-pancakes

De afgelopen maand was ik op vakantie in Bali. Ik verbleef niet in het toeristische deel, maar ergens ver weg van de bewoonde buitenwereld. Om de eerste kleine supermarkt te bereiken moest ik een half uur dwars door de rijstvelden rijden met mijn scooter. In de supermarkt was heel weinig verkrijgbaar. Soms hadden ze genoeg voorraad en soms ook helemaal niet. Ik wilde pannenkoeken maken dus ik ging…
Lees verder...

Kipfilet in een krokant jasje

Kip is zo veelzijdig, neem nu onderstaand recept ziet dat er niet heerlijk uit en o zo makkelijk en snel te maken!! 3 kipfilet’s 4 eieren Peper/zout zonnebloemolie De eieren goed loskloppen. De kipfilet’s in dunne plakken snijden. Beide zijden met peper en zout bestrooien en in het geklutste ei leggen. Laat voldoende…

Fries Suikerbrood

Volgens wikipedia: “Suikerbrood is brood waarin suiker is meegebakken. Suikerbrood is vooral populair in Friesland (Fryske Sûkerbôle), waarvan de vorm in de loop der tijd veranderde van een rondbrood naar een rechthoekig busbrood. Het Friese suikerbrood bevat 40% suiker en er wordt kaneel aan toegevoegd. Ook in andere delen van Nederland wordt er…

Hardware voor de barbeque

Ken je dat? Is het eindelijk prachtig weer, de steaks heeft de vrouw vrijdagmiddag al gehaald en de buren zijn al uitgenodigd voor een borrel en een hapje. Vol goeie moed haal je je BBQ uitrusting te voorschijn en blijkt er het een en ander te missen!

Vetten

Vaak, als we gaan lijnen, weren we alle vetten uit onze voeding omdat we denken dat we van vetten dik worden! Maar vetten hebben we juist hard nodig en mogen niet weggelaten worden uit onze voeding:

Verleidelijke chocolademuffins

Chocolade muffins, je eet je vingers erbij op. Ze zijn verleidelijk, leuk om met de kinderen te maken en ook nog eens heel voordelig. Want met slechts een paar ingrediënten presenteer jij dit feestje bij de koffie, thee of limonade.
Lees verder...

Zo maak je Nacho’s zelf

Een druilerige middag, of een middag met heel veel culinaire zin? Maak zelf nacho's, leuk om te doen, en vooral ook simpel. Natuurlijk kost het tijd, maar het resultaat zijn eigen nacho's waar je trots op kunt zijn. Gebruik de receptuur van tortilla's, snijd ze klein en frituur ze. Nacho's zijn namelijk gewoon gefrituurde stukjes tortilla.…

Visballetjes

Bitterballen zijn natuurlijk een verrukkelijk en enorm bekend borrelhapje. Je kunt ze zelf maken met het recept van rundvleeskroketten, maar overweeg ook eens deze smakelijke visballetjes met een salsa van ananas. 400 gram kabeljauwfilet 1 theelepel zout 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 rode peper, in fijne…

Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer