Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Zuid-Holland recepten & inspiratie

Zuid-Holland

Sterren koken Escoffier

Tien dagen genieten van een ode aan Escoffier. Topchefs hebben hun favoriete Escoffier gerecht gekozen en daar hun eigen draai aan gegeven.

Delft heeft een Moeke erbij!

Moeke aan de Beestenmarkt in Delft houdt van iedereen, groot, klein, jong en oud. Buitenzitters kunnen terecht op het grote terras en binnenzitters ploffen binnen neer en we verwachten dat er in Delft steeds vaker te horen zal zijn: "ik zit even bij Moeke!".

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam

Chef Stephan Nijst van Restaurant Roots kookt met de producten van het seizoen. Nu hoor ik dat wel vaker, maar Roots trekt het seizoen nog wat verder door in het restaurant. Gelijk met de nieuwe kaart wordt bijvoorbeeld de aankleding van het restaurant en de kleding van het personeel ook meteen aangepast. Een behoorlijke klus lijkt me, maar wel een…

Oesterzwammen van RotterZwam

RotterZwam heeft een duidelijke missie: 'Van afval-reductie naar voedselproductie'. Met andere woorden gebruik afval om voedsel te telen. Hergebruik afval op zo'n manier dat je de hoeveelheid afval vermindert en er ook wat zinnigs mee doet. Zij doen dat met koffiedik. En toevallig houdt de oesterzwam heel erg van koffiedik.
Lees verder...

Love my Salad bloggers event 2016

Love my Salad bloggers event 2016 - Sla, we eten het allemaal en zodra er weer een nieuwe trend is volgen we die massaal. Zo gingen we van de ouderwetse oma's botersla om voor de ijsbergsla. Totdat de handige blaadjes rucola in een zak op het toneel kwamen en iedereen de ijsbergsla geen smaak vond hebben en vol voor de rucola (oftewel mosterdkruid…

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis - Café Rotterdam, de Erasmusbrug, de Maas, de Rotterdam en de Cruiseterminal. Wanneer je het nu hebt over een waanzinnig uitzicht, dan moet je hier zijn. En sinds Café Rotterdam met chef-kok Merijn Sips met de nieuwe kaart een creatieve draai geeft aan de Franse keuken, is dit ook de plek…

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie - De richting die iemands leven neemt heeft alles te maken met bepaalde keuzes die je maakt. Soms onverwacht goed en soms loopt het ook goed mis. Dat je na een slechte keuze weer een kans krijgt om je leven weer op de rails te krijgen is het verhaal van Rebelz aan de Rotte in Rotterdam. Karin Nijman en Klaasjan Krook geven ex-gedetineerde vrouwen hier…
Lees verder...

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte - Hoewel het weer misschien anders doet denken soms, we zitten echt nog midden in de winter! En op een dag, die aanvoelde als lente presenteerde Brasserie Euromast haar vernieuwde winterkaart en mochten wij een selectie van wijn en spijs proeven. Als je het hebt over bijzondere plekken om te dineren…

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam - Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein (WHT) in Rotterdam, een uniek complex van oude pakhuizen. Deze in 1894 gebouwde pakhuizen overleefde de oorlog en zijn in 2001 gerenoveerd en ondergebracht onder een glazen koepel. De pakhuizen hadden reeds lang hun…

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking - Westlandpeppers is een bedrijf met een vestiging in de Lier en in ‘s Gravenzande dat pepers en paprika’s kweekt. Dat Hollandse telers paprika’s kweken, wist je waarschijnlijk al. Maar dat er in Nederland ook pepers gekweekt worden, wist je misschien nog niet. Jawel, er worden flink wat pepers gekweekt in Nederlandse kassen. Zo’n 10 tot 15 ha. in totaal…
Lees verder...

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer