Tag: Zuid-Holland

Sterren koken Escoffier

Tien dagen genieten van een ode aan Escoffier. Topchefs hebben hun favoriete Escoffier gerecht gekozen en daar hun eigen draai aan gegeven.

The Park Bilderberg zet je op het verkeerde been

De menukaart van The Park Bilderberg zet je volledig op het verkeerde been tijdens de Week van de fantasie. Met huzarensalade, tomatensoep, frikandel, schnitzel en snickers denk je misschien in een wegrestaurant terecht te zijn gekomen, maar schijn bedriegt.

Delft heeft een Moeke erbij!

Moeke aan de Beestenmarkt in Delft houdt van iedereen, groot, klein, jong en oud. Buitenzitters kunnen terecht op het grote terras en binnenzitters ploffen binnen neer en we verwachten dat er in Delft steeds vaker te horen zal zijn: "ik zit even bij Moeke!".

Restaurant Roots, Hilton Rotterdam

Chef Stephan Nijst van Restaurant Roots kookt met de producten van het seizoen. Nu hoor ik dat wel vaker, maar Roots trekt het seizoen nog wat verder door in het restaurant. Gelijk met de nieuwe kaart wordt bijvoorbeeld de aankleding van het restaurant en de kleding van het personeel ook ...

Oesterzwammen van RotterZwam

RotterZwam heeft een duidelijke missie: 'Van afval-reductie naar voedselproductie'. Met andere woorden gebruik afval om voedsel te telen. Hergebruik afval op zo'n manier dat je de hoeveelheid afval vermindert en er ook wat zinnigs mee doet. Zij doen dat met koffiedik. En toevallig houdt de oesterzwam heel erg van koffiedik.

Love my Salad bloggers event 2016

Love my Salad bloggers event 2016 - Sla, we eten het allemaal en zodra er weer een nieuwe trend is volgen we die massaal. Zo gingen we van de ouderwetse oma's botersla om voor de ijsbergsla. Totdat de handige blaadjes rucola in een zak op het toneel kwamen en iedereen de ...

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis - Café Rotterdam, de Erasmusbrug, de Maas, de Rotterdam en de Cruiseterminal. Wanneer je het nu hebt over een waanzinnig uitzicht, dan moet je hier zijn. En sinds Café Rotterdam met chef-kok Merijn Sips met de nieuwe kaart een creatieve draai geeft aan de ...

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie

Rebelz aan de Rotte, restaurant met een missie - De richting die iemands leven neemt heeft alles te maken met bepaalde keuzes die je maakt. Soms onverwacht goed en soms loopt het ook goed mis. Dat je na een slechte keuze weer een kans krijgt om je leven weer op de ...

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte - Hoewel het weer misschien anders doet denken soms, we zitten echt nog midden in de winter! En op een dag, die aanvoelde als lente presenteerde Brasserie Euromast haar vernieuwde winterkaart en mochten wij een selectie van wijn en spijs proeven. Als je het hebt ...

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam - Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein (WHT) in Rotterdam, een uniek complex van oude pakhuizen. Deze in 1894 gebouwde pakhuizen overleefde de oorlog en zijn in 2001 gerenoveerd en ondergebracht onder een glazen koepel. De pakhuizen hadden reeds ...

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking

Westlandpeppers, een geweldige ontdekking - Westlandpeppers is een bedrijf met een vestiging in de Lier en in ‘s Gravenzande dat pepers en paprika’s kweekt. Dat Hollandse telers paprika’s kweken, wist je waarschijnlijk al. Maar dat er in Nederland ook pepers gekweekt worden, wist je misschien nog niet. Jawel, er worden flink ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten