Panettone; heerlijke culinaire cadeautjes
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Zoete ravioli die gegeten wordt als dessert is heel anders dan de bekende ravioli. Gemaakt van een zoet deeg, een heerlijke vulling en saus.
Zet het herfstgevoel op tafel met deze chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.
Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Probeer het eens uit met dit recept voor rouleau van kip met dadel.
Serveer je de bekende dadels met roomkaas? Of laat je iets spannenders zien met deze dadels met knoflook en serranoham. Een smaaksensatie!
Twee varianten voor de nostalgische tutti frutti compote. Ken je het nog van je oma? Het recept plus tips voor de lekkerste combinaties.
Ken je de verschillen al tussen gedroogde, verse en gesuikerde dadels? Hier lees je het hele verhaal over de zo populaire dadels.
Een dadelchutney als deze smaakt heerlijk met een blokje kaas of lekker met een broodstengel. Voor lange winteravonden of feestelijke momenten.
Als je gasten krijgt en het een beetje feestelijker mag is deze gevulde varkenshaas een aanrader. Met een vulling van noten en zuidvruchten.
Ook van dadels kun je heerlijke dingen maken. Heb je al wel eens een dadeltaart gebakken bijvoorbeeld? Deze dadeltaart is lekker voor bij de koffie maar ook als dessert niet te versmaden. Serveer dan een kleiner stukje en doe er een lekker bolletje ijs bij.
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Terrine de campagne. Ik reis graag door het Oosten van Frankrijk, de Côté Est. Langs de A 31 liggen verscheidene mooie wat onontdekte plaatsen. Zoals het mooie Metz, één van de oudere steden van Frankrijk, met zijn huizen en kathedraal gebouwd in gele steen. Als de avondzon erop schijnt schittert ...
Pistachekoekjes met Yogi & Yousef’s dadels - Afgelopen week kreeg ik een smakelijk pakketje door de bus, namelijk de dadels van Yogi & Yousef. Dit zijn niet gewone dadels, maar Sukkary dadels. Dit zijn lekkere, zoete en sticky dadels die in de Arabische woestijn worden gekweekt. En als je deze ...
Pitabroodje met Marokkaanse kip - In een van mijn kookboeken met Arabische en Marokkaanse gerechten staat een recept voor kip uit de oven, een traditioneel Marokkaans familierecept. Een hele kip, bereid met onder andere saffraan, koriander, gedroogde pruimen en geroosterde amandelen. De geuren die je tegemoetkomen als de kip in de ...
Het Oosterscheldekreeft seizoen is eind maart weer begonnen. Dat wordt thuis genieten met een grote G. Ontdek deze info & recepten.
Check het recept of lees de infoEcht iedereen lust graag spaghetti met gehaktballetjes. De saus van verse tomaten is heerlijk licht en puur van smaak.
Check het recept of lees de infoJe soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers