Panettone; heerlijke culinaire cadeautjes
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Serveer je de bekende dadels met roomkaas? Of laat je iets spannenders zien met deze dadels met knoflook en serranoham. Een smaaksensatie!
Zoete ravioli die gegeten wordt als dessert is heel anders dan de bekende ravioli. Gemaakt van een zoet deeg, een heerlijke vulling en saus.
Zet het herfstgevoel op tafel met deze chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.
Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Probeer het eens uit met dit recept voor rouleau van kip met dadel.
Twee varianten voor de nostalgische tutti frutti compote. Ken je het nog van je oma? Het recept plus tips voor de lekkerste combinaties.
Ken je de verschillen al tussen gedroogde, verse en gesuikerde dadels? Hier lees je het hele verhaal over de zo populaire dadels.
Een dadelchutney als deze smaakt heerlijk met een blokje kaas of lekker met een broodstengel. Voor lange winteravonden of feestelijke momenten.
Als je gasten krijgt en het een beetje feestelijker mag is deze gevulde varkenshaas een aanrader. Met een vulling van noten en zuidvruchten.
Ook van dadels kun je heerlijke dingen maken. Heb je al wel eens een dadeltaart gebakken bijvoorbeeld? Deze dadeltaart is lekker voor bij de koffie maar ook als dessert niet te versmaden. Serveer dan een kleiner stukje en doe er een lekker bolletje ijs bij.
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
250 g schouderkarbonade zonder bot 500 g half om half gehakt 12 gedroogde pruimen 5 sneden oud brood zonder korst 2 tenen knoflook 1 glas cream sherry of zoete wijn 1 dl slagroom 50 gram gepelde walnoten 200 g katenspek 1 tl gedroogde tijm 2 eieren 1 tl pimenton de ...
Voor 18 koekjes Ingrediënten: 85 gram volkoren tarwemeel 85 gram tarwebloem 45 gram ONGEZOUTEN roomboter 6 Yogi & Yousef’s dadels 30 gram gezouten pistachenootjes (gepeld) 1 eetlepel biologische honing flinke scheut melk Benodigdheden 1 kom weegschaal schaaltje zeef bakplaat bakpapiertje Doe de dadels in een schaaltje met heet water. Laat ...
40 gram amandelen circa 600 gram kipfilet, in reepjes olijfolie ½ bosje koriander ½ bosje platte peterselie sap van 1 citroen 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 tl gemalen komijn 1 tl gemberpoeder 8-10 saffraandraadjes ½ tl kurkuma zout en peper 16 gewelde pruimen zonder pit circa 2 handjes rucola ...
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Check het recept of lees de infoOntdek het geheim van een smaakvolle champignonragout op krokante toast. Een eenvoudige en lekkere, warme lunch.
Check het recept of lees de infoEen soufflé basisrecept bestaat niet, maar er zijn wel heel veel handige tips voor het maken van de perfecte souffle.
Check het recept of lees de info
Reacties van onze lezers