Volkoren koeken met gedroogd fruit
Gezond bakken met zuidvruchten. Deze volkoren koeken kun je prima meegeven in de lunchtrommel als verantwoord tussendoortje. Zonder suiker!
Gezond bakken met zuidvruchten. Deze volkoren koeken kun je prima meegeven in de lunchtrommel als verantwoord tussendoortje. Zonder suiker!
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Zoete ravioli die gegeten wordt als dessert is heel anders dan de bekende ravioli. Gemaakt van een zoet deeg, een heerlijke vulling en saus.
Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd.
Zet het herfstgevoel op tafel met deze chocolade-vanillecake met dadels en walnoten. Je vriendinnen komen hiervoor graag op de koffie.
Een rouleau is een mooi klassiek gerecht uit de Franse keuken. Probeer het eens uit met dit recept voor rouleau van kip met dadel.
Serveer je de bekende dadels met roomkaas? Of laat je iets spannenders zien met deze dadels met knoflook en serranoham. Een smaaksensatie!
Twee varianten voor de nostalgische tutti frutti compote. Ken je het nog van je oma? Het recept plus tips voor de lekkerste combinaties.
Ken je de verschillen al tussen gedroogde, verse en gesuikerde dadels? Hier lees je het hele verhaal over de zo populaire dadels.
Een dadelchutney als deze smaakt heerlijk met een blokje kaas of lekker met een broodstengel. Voor lange winteravonden of feestelijke momenten.
Als je gasten krijgt en het een beetje feestelijker mag is deze gevulde varkenshaas een aanrader. Met een vulling van noten en zuidvruchten.
Ook van dadels kun je heerlijke dingen maken. Heb je al wel eens een dadeltaart gebakken bijvoorbeeld? Deze dadeltaart is lekker voor bij de koffie maar ook als dessert niet te versmaden. Serveer dan een kleiner stukje en doe er een lekker bolletje ijs bij.
Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel. Dit vlechtbrood met gedroogd fruit is een feest op iedere ontbijt-, lunch- of brunchtafel.
Echte amandelmelk is een waar feestje om te drinken. Dankzij een goede blender, zoals bijvoorbeeld de Optimum 9200A van Froothie, maak je hem eenvoudig zelf!
Borrelhapjes met dadels. Dadels van Yogi & Yousef. Deze sukkary dadels komen rechtstreeks van de palmboom en daarmee maak je deze verrukkelijke hapjes.
Terrine de campagne. Ik reis graag door het Oosten van Frankrijk, de Côté Est. Langs de A 31 liggen verscheidene mooie wat onontdekte plaatsen. Zoals het mooie Metz, één van de oudere steden van Frankrijk, met zijn huizen en kathedraal gebouwd in gele steen. Als de avondzon erop schijnt schittert ...
Pistachekoekjes met Yogi & Yousef’s dadels - Afgelopen week kreeg ik een smakelijk pakketje door de bus, namelijk de dadels van Yogi & Yousef. Dit zijn niet gewone dadels, maar Sukkary dadels. Dit zijn lekkere, zoete en sticky dadels die in de Arabische woestijn worden gekweekt. En als je deze ...
Pitabroodje met Marokkaanse kip - In een van mijn kookboeken met Arabische en Marokkaanse gerechten staat een recept voor kip uit de oven, een traditioneel Marokkaans familierecept. Een hele kip, bereid met onder andere saffraan, koriander, gedroogde pruimen en geroosterde amandelen. De geuren die je tegemoetkomen als de kip in de ...
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Check het recept of lees de infoBen je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!
Check het recept of lees de infoBijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers