Tag: Zuivel

Herrenspeise; zacht en smeuïg Duits dessert

Herrenspeise is een typisch Duits dessert wat uit de omgeving van Münster komt, wat ter hoogte van Winterswijk ligt. Het dessert word vooral gemaakt voor huwelijken en andere feestelijke aangelegenheden zoals oud & nieuw of Pasen. In andere delen van Duitsland is Herrenspeise ook wel bekend als Herrencrème.

Zelf Amandelmelk maken

Echte amandelmelk is een waar feestje om te drinken. Dankzij een goede blender, zoals bijvoorbeeld de Optimum 9200A van Froothie, maak je hem eenvoudig zelf!

Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Grappig, vroeger at ik regelmatig biest, maar nu? Nee, nu heb ik het in geen tijden gegeten. Waarom niet? Gewoon omdat biest eenvoudig weg niet te koop is in de winkel. Voor melk, yoghurt, en alle andere zuivelproducten gaan we naar de winkel en daardoor verliezen we het contact met ...

Broodje kip met komkommersaus

Broodje kip, maar dan wel een speciale. Vol verse ingrediënten, eerlijk en puur. En, voor jouw gemak, nog heel snel klaar ook. De ideale tip voor een drukke dag, een makkelijk weekend of een verrukkelijke lunch. Zo maak jij een vers broodje kip 500 gram scharrelkipfilet 1 komkommer 250 ml. ...

Stoofperenshake

Stoofperenshake Stoofpeertjes. Een favoriet dessert met feestdagen, omdat je het zo lekker vindt met het koude weer of gewoon omdat het kan. Maar hoe onbegrijpelijk voor sommigen, er zijn mensen die ze echt niet lusten. Het heeft een kenmerkende smaak en je moet er wel echt van houden. Gevolg? Na de feestdagen ...

Yoghurtdip met passievrucht, anijscress en za’atar

Za’atar is een bijzonder kruidenmengsel, wat iedereen weer anders maakt. Het is kruidig en zoetig en past perfect bij hele frisse gerechten. Nu kwam ik op het idee om een frisse yoghurtdip te maken, dit door inspiratie van labneh die al op de site staat. Het is zomers, fris en ...

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten Het lijkt alsof er een engeltje over je tong fietst,  wanneer je van dit verrukkelijke toetje eet. Vier ingrediënten in een mooi glas; yoghurt, banaan, honing en grof gehakte walnoten. Hoe kan zo iets simpels, zo lekker zijn? Puur genieten op zijn best! Ik heb voor banaan ...

Kwarktaart met stoofpeertjes

Kwarktaart met stoofpeertjes vers van het seizoen. Zo maak je met (overgebleven) stoofpeertjes ook nog een heerlijke taart, zonder oven nodig te hebben.

Pagina 7 van 7 1 6 7

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten