Tag: Zuivel – Zure room

Room: een vet verhaal!

Room, slagroom, crème fraîche, zure room, mascarpone, clotted cream en double cream. Wat zijn de verschillen en de mogelijkheden?

Aubergine kaviaar

Aubergine kaviaar Aubergine kaviaar -ik vind het een prachtige naam- is eigenlijk puree van aubergine. Je maakt het door aubergine te garen in de oven tot het vruchtvlees zacht is en tot  pulp geprakt kan worden. Uiteraard komen er ook nog lekkere verse kruiden aan het proces te pas.  “Kaviaar” ...

10 (+ 1) redenen om je aardbeien mét slagroom te eten

Er zijn van die bekende combinaties van voedingsmiddelen die haast iedereen wel kent omdat ze zo goed bij elkaar passen. Wie weet nu bijvoorbeeld niet dat banaan en kokos een geweldig stel zijn bij elkaar? Of wat dacht je van chocola met noten? Of nee, wacht, chocola past natuurlijk overal ...

Nacho’s Especial; Ons stoute pleziertje!

Dit is een gerecht om met je vingers te eten en ze er daarna bij af te likken! Tortillachips, totopo’s in het Mexicaans, worden met kaas bedekt en onder de grill gezet tot de kaas gesmolten is. Het verhaal wil dat ene meneer Ignacio "Nacho" Anaya, een restauranthouder in Mexico, ...

Een feestelijke salade met avocado en chorizo

Dit gerecht brengt de zomer op je bord! Heerlijk fris, maar met een hartige bite door de chorizo. 2 maiskolven 1 avocado 400 gr kidney- of zwarte bonen uit blik 200 gr kerstomaatjes (of andere smaakvolle tomaten) 1 kleine rode ui 1 tl komijnpoeder geraspte schil + sap van 2 ...

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten