Tag: Zwitserland

Schwarzwalder Kirschtorte

Schwarzwalder Kirschtorte of Zwarte Woud taart is een echte klassieker. De taart bestaat uit chocolade biscuit, slagroom, kersen en kirsch likeur.

Verse spatzle maken

Verse spatzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spatzle zeef voor kopen maar het kan ook met je basis keukengereedschap.

Rösti van aardappel

Rösti is eigenlijk een ontbijtgerecht maar wij serveren het als bijgerecht. Het is super eenvoudig zelf te maken en je kunt er zelf heerlijk mee variëren.

Zwitserse kaas – de smaak van de bergen

Welke Zwitserse kaas vind je in de Nederlandse kaaswinkels? Lekker Tafelen zet ze op een rij en legt uit waar ze vandaan komen. Daarnaast bieden we recepten met Zwitserse kaas zoals bijvoorbeeld de raclette. Zwitserse kaas haalt het wintersport gevoel echt in je naar boven.

Waldorfsalade met emmentaler

Een eigen variant op de waldorfsalade die niets onderdoet voor de echte waldofsalade. In deze waldofsalade vind je een yoghurtdressing en Emmentaler kaas.

Welke wijn bij kaasfondue?

Hmmm….. lekker én gezellig op een koude winteravond: Kaasfondue! Er zijn veel varianten op dit thema en net zoveel soorten lekkere wijn bij kaasfondue.

Raclette: moet je beslist een keer proberen

Raclette eten is gezellig, makkelijk en feestelijk tegelijk. Zo gebruik je de gourmetset ook weer eens voor wat anders. Heerlijk gesmolten kaas en in oneindig veel variaties. Raclette is natuurlijk machtig eten en daarmee extra geschikt voor de wintermaanden.

Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden

Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden Eén van de dingen waar ik heel erg van geniet in een goed Frans restaurant is HET KAASPLATEAU. Liefst een grote kar vol met geurende, zorgvuldig geselecteerde, precies rijpe kazen en dan bij voorkeur uit de verschillende regio’s. Een mooi glas rode wijn erbij ...

Echte Zwitserse kaasfondue

De Zwitserse kaasfondue is werkelijk te makkelijk voor woorden maar een feest op tafel. Het recept voor een uitnodigende tafel voor onverwachte gasten. Een echte Zwitserse kaasfondue komt niet uit een pakje fonduekaas, maar maak je zelf van Gruyère, Emmentaler en Appenzeller kaas.

Uitgelicht

Nieuwe recepten

Handige kooktips

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten