Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas
Kaasfonduen is eenvoudig genieten van een heerlijke maaltijd. Een kaasfondue met 3 soorten kaas maken we uiteraard met Zwitserse kazen.
Kaasfonduen is eenvoudig genieten van een heerlijke maaltijd. Een kaasfondue met 3 soorten kaas maken we uiteraard met Zwitserse kazen.
Zelf een cordon bleu maken is eenvoudig en biedt bovendien meer mogelijkheid om te spelen met smaken. De cordon bleu is steeds weer een verrassing op tafel.
Verse spatzle maken is niet ingewikkeld maar meer een handigheidje. Je kunt er een spatzle zeef voor kopen maar het kan ook met je basis keukengereedschap.
Rösti is eigenlijk een ontbijtgerecht maar wij serveren het als bijgerecht. Het is super eenvoudig zelf te maken en je kunt er zelf heerlijk mee variëren.
Makkelijke wintersport recepten van klassiek tot modern. Goulash, apfelstrudel en meer. Met deze wintersport recepten waan je je weer thuis op de skipiste.
Welke Zwitserse kaas vind je in de Nederlandse kaaswinkels? Lekker Tafelen zet ze op een rij en legt uit waar ze vandaan komen. Daarnaast bieden we recepten met Zwitserse kaas zoals bijvoorbeeld de raclette. Zwitserse kaas haalt het wintersport gevoel echt in je naar boven.
Een eigen variant op de waldorfsalade die niets onderdoet voor de echte waldofsalade. In deze waldofsalade vind je een yoghurtdressing en Emmentaler kaas.
Zürcher geschnetzeltes is een nationaal Zwitsers gerecht. Zwitserse kipreepjes is een variant daarop die je vaak zo kunt maken met ingrediënten die al in je koelkast liggen. Voor de Zwitserse kipreepjes gebruiken we dus kipfilet in plaats van kalfsvlees.
Hmmm….. lekker én gezellig op een koude winteravond: Kaasfondue! Er zijn veel varianten op dit thema en net zoveel soorten lekkere wijn bij kaasfondue.
Raclette eten is gezellig, makkelijk en feestelijk tegelijk. Zo gebruik je de gourmetset ook weer eens voor wat anders. Heerlijk gesmolten kaas en in oneindig veel variaties. Raclette is natuurlijk machtig eten en daarmee extra geschikt voor de wintermaanden.
Kaasfeest! Het kaasplankje voor zwoele zomeravonden Eén van de dingen waar ik heel erg van geniet in een goed Frans restaurant is HET KAASPLATEAU. Liefst een grote kar vol met geurende, zorgvuldig geselecteerde, precies rijpe kazen en dan bij voorkeur uit de verschillende regio’s. Een mooi glas rode wijn erbij ...
De Zwitserse kaasfondue is werkelijk te makkelijk voor woorden maar een feest op tafel. Het recept voor een uitnodigende tafel voor onverwachte gasten. Een echte Zwitserse kaasfondue komt niet uit een pakje fonduekaas, maar maak je zelf van Gruyère, Emmentaler en Appenzeller kaas.
Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!
Lees verderEen dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...
Lees verderJe hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...
Lees verder© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved
Reacties van onze lezers