Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

10 verleidelijke tips voor chocolade liefhebbers

0 1.246

Chocolade lijkt soms een toverwoord. Zoek een drukke plek op, roep heel hard: Chocolade en alle dames kijken automatisch om. Word jij ook gek van het idee dat er een stuk chocolade ligt en jij er niet bij kunt? Dan is dit artikel voor jou geschreven. 10 basic recepten waar elke choco liefhebber gelukkig van wordt.


1. Brownies

Brownies zijn niet alleen een traktatie om zo even weg te happen, brownies zijn ook een prachtige basis voor een dessert. Geserveerd met een bolletje ijs, een toef slagroom en wat verse frambozen.
Naar het recept

2. Chocolade peren crumble

Crumble is razend populair. Niet zo vreemd, het is namelijk redelijk makkelijk te maken. Helaas heeft nog lang niet iedereen de mogelijkheden van crumble ontdekt. Let op, deze crumble is verslavend en een prima kans om kennis te maken met de crumble.
Naar het recept

3. Witte chocolademousse met passievruchtensaus

Iets te vieren? Deze chocolademousse is een prachtige afsluiter voor bijna elk diner. De prachtige kleuren, de perfecte smaakcombinatie en natuurlijk de sprankelende benaming maken dit nagerecht een hartelijk dank aan het enthousiasme van je gasten.
Naar het recept

4. Belle Hélène peertjes

Klassieker eerste klas zijn de Belle Hélène peertjes. Gekookte peren in een verrukkelijke chocoladesaus. Een prachtige combinatie die altijd weer een succes wordt. Ook hier weer kun je prachtig combineren met een bolletje ijs, een toefje slagroom maar ook wat walnoten of pistachenootjes passen hier prima bij.
Naar het recept

5. Chocolade – walnoot koekjes

Niets is leuker, vooral met kinderen, als koekjes bakken. Deze chocolade – walnoot koekjes zullen al snel tot je favorieten behoren. Ze kunnen bijvoorbeeld prima geserveerd worden bij een high tea, maar ook een goed gevulde koektrommel met deze lekkernij zal sneller leeg raken als dat je gewend bent.
Naar het recept

Chocolade smelten: Au bain marie, basismethode. Glazen schaal op een pan met kokend water. Langzaam, al roerend laten smelten. Magnetron kan ook. Gewoon in een glazen schaal doen, en enkele minuten in de magnetron zetten. De chocolade lijkt niet te smelten. Wanneer je de schaal uit de magnetron haalt en roert heb je een echte chocoladesaus.

6. Chocolade muffins

Cupcakes lijkt wel het toverwoord van deze tijd. Maar deze chocolademuffins zijn verrukkelijk. Waarom zou je het dan ook niet simpel houden? De ingrediënten heb je misschien al in de kast liggen, dus je kunt direct beginnen.
Naar het recept

7. Warme chocolademelk met marshmallows

Lange winteravonden, sneeuw, ijs, de natuurlijke randvoorwaarden van een goed gevulde mok met warme chocolademelk. Geef je chocolademelk een extraatje mee door er een handje marshmallows in te stoppen en je kunt je even terugtrekken voor een momentje met jezelf.
Naar het recept

8. Eenvoudige maar perfecte chocolademousse

Op elke zuivelafdeling kun je kant en klare chocolademousse kopen. Loop er nou eens voorbij, ja zuivel heb je nodig, maar als je deze chocolademousse maakt zul je je even helemaal afsluiten van de buitenwereld en heerlijk wegdromen bij de intense en pure smaak van chocolademousse.
Naar het recept

9. Glaasje chocolademousse met een tic

Niet aan je kindjes voeren, maar als je een momentje intens wil genieten is deze chocolademousse een absolute aanrader. Je maakt het snel en simpel. De amandellikeur is de absolute smaakmaker in deze mousse. Genieten met een grote G!
Naar het recept

10. Chocoladesaus voor ijs, gebak en vers fruit

Fondue met chocolade, daar worden zelfs hele fonteinen voor verkocht. Nodig? Nee hoor, pak een kommetje uit de kast, smelt wat chocolade, voeg eventueel wat room toe en dippen maar met al dat verse fruit. Of het nu aardbeien of bananen zijn, de chocolade maakt van elke vrucht een feestje.
Naar het recept

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer