Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

3 keer bourgondisch Schotland

0 2.440

De Schotse keuken staat zeker niet in de top 10 van wereldkeukens. Dat is ook niet zo gek, want het meest bekende gerecht van Schotland (Haggies) bestaat uit een schapenmaag die gevuld is met ingewanden en havermout. Niet echt iets waar je honger van krijgt. Toch kent schotland ook hele mooie gerechten. Authentieke gerechten waar ook wij heerlijk van kunnen smullen.

Naast de authentieke gerechten heeft Schotland iets echt moois. Door de ligging aan zee is vis een belangrijk ingrediënt in de Schotse keuken. Denk aan de Schotse zalm. Maar naast de zee zijn ook de Schotse Highlands wereldberoemd. De runderen die in de Schotse Highlands grazen evenals de lammeren zijn een prachtige toevoeging aan de keuken, en vergeet niet de vele groenten en de prachtige kazen die uit Schotland komen.

Wil je een keer iets speciaals doen, dan kun je met een aantal authentieke Schotse gerechten al een heel eind komen. Deze kun je vervolgens aanvullen met mooie steaks en verse visgerechten om een geheel Schots diner te serveren.

In deze special drie authentieke en bekende Schotse gerechten.

Cock a leekie (Schotse kippensoep met veel prei)

Cock a leekie is een traditioneel gerecht uit de Schotse keuken. Kip en prei zijn de belangrijkste ingrediënten van deze soep. In de soep zitten ook gedroogde pruimen. Lust je dit niet, of wil je ze gewoon niet in je soep? Laat ze dan eenvoudig weg of vervang ze door rozijnen. De soep kan zonder, maar traditites moet je ook in ere houden toch?

Schotse eieren

Je zou het jezelf nooit bedenken om eieren in de frituurpan te doen. Toch zijn deze Schotse eieren uit de frituurpan verrukkelijk. Misschien is dit wel één van de bekendste gerechten uit de Schotse keuken.

Hard gekookte eieren worden gehuld in een laagje gehakt en vervolgens gepaneerd. Presenteer de eieren gehalveerd op een schaal met wat verse rucola bij een glas echte Schotse whiskey. Jouw avond kan niet meer stuk.

Schotse Dundee cake

Brood en cake passen bij de sobere Schotse levensstijl en komen dan ook veel voor in de Schotse keuken. Deze Schotse fruitcake met noten kun jij ook prima maken. In 20 minuten en 20 minuten baktijd heb je een traditioneel Schots gerecht op tafel staan.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer