Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

5 slanke desserts met vers fruit

0 2.675

Na al het feestgedruis van de decembermaand wordt het ook weer Januari. Een nieuw jaar en nieuwe kansen zullen we dan maar zeggen. Ook kansen dus om weer gezond te gaan genieten. Let op, zowel Gezond als Genieten mag je van ons met een hoofdletter schrijven. We hopen dat deze vijf desserts je daar een beetje mee op pad helpen.

Grootse mini appeltaartjes
De eenvoud straalt er vanaf, maar toch zijn deze taartjes lekker en fotogeniek. We gebruiken vers fruit, geen vet en toch maken we een heerlijk taartje. Meestal staan we dan ook gelijk met de slagroom klaar. Bij dit taartje is dat echt niet nodig. Het knapperige deeg, de frisse appel en de abrikozen zorgen echt voor voldoende smaak. Gezond Genieten dus.

Old Dutch Hangop met verse mandarijntjes
Hangop, het is gelukkig weer een beetje populairder geworden. We zijn niet zo van de foodmerken, maar toch moeten we hier Mona een complimentje geven. De commerciële mensen van Mona hebben Nederland weer aan de hangop geholpen. Of dat nou commercieel was weten we niet, want wij hebben gewoon het oude recept opgezocht en een modern jasje meegegeven. Deze hangop maken we volgens oud recept met verse mandarijntjes (seizoensfruit) en een lepeltje honing. De honingmandarijntjes maken we even warm onder de grill. Let op, het is verstandig om de hangop de avond van te voren al te maken. Deze moet nl. nog een nachtje in de koelkast vertoeven.

Yoghurttaartje met banaan
Zullen we nog eens een gezond taartje doen? Ja, oké, dan gaan we maar aan de slag. Een pak yoghurt, volkoren bisquitjes en banaantjes. Dat lijkt ons een gezonde start van 2011 toch? Het lijkt een beetje op kwarktaart. De basis voor dit recept is de bodem van koekkruimels (i.p.v. volkorenbisquit kun je ook de speculaasjes opmaken) met daarop yoghurt die we indikken m.b.v. gelatine. Je kunt hier ook vruchtentyoghurt (die qua smaak bij de banaan past) gebruiken. Zo maak je in een handomdraai een prachtig dessert die je bijvoorbeeld ook bij de koffie kunt serveren. Gezond Genieten.

Trifle met citrusfruit
Wat was een trifle ook al weer. Cake, vla, yoghurt, fruit. Dat zijn de ingrediënten voor een trifle. Daar kun je vele kanten mee op. En nu het volop tijd is voor sinaasappelen, grapefruits en mandarijnen kun je hier natuurlijk ook direct gebruik van maken. Samen met de kinderen kun je op de bank al de sinaasappel en de grapefruit pellen. Neem er eentje extra mee, want kinderen vinden dit leuk en genieten gelijk van een partje tijdens het pellen. Misschien wil je de cake ook zelf maken en die kan mooi garen terwijl jij je met de kinderen vermaakt. Betrek je kinderen bij het maken van deze trifle en ze zullen aan tafel reikhalzend uitkijken naar dit verrukkelijke toetje.

Vlaflip met sinaasappel
Om maar in de citrus sferen te blijven hebben we ook nog een leuk alternatief. Ook dit is weer een prachtig dessert voor de kinderkeuken. Je gebruikt vla, sinaasappelen (samen pellen) en hun eigen limonadesiroop. Het geheel maak je af met chocoladevlokken dus ook daar zullen je kinderen trots op zijn. Dit soort desserts zijn gezond, eenvoudig te maken en zorgen ervoor dat je kinderen snel hun bordje leeg hebben.

Genoeg gekletst, de keuken in en toetjes maken. Leuk toch?

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer