Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

7 Eenvoudige en smakelijke vullingen voor je sandwich

0 6.481

Picknicken? Of gewoon een bijzondere lunch natuurlijk. Bij het horen van het woord sandwich droom je direct van mooie velden vol bloemen, of een heerlijk koel bos, en laten we het strand niet vergeten.

Reden te meer om onderstaand sandwich beleg bij je favorieten te zetten. Wie weet worden je dromen snel werkelijkheid.


Sandwich met avocado en lente-uitjes

Snijd een avocado doormidden, verwijder de pit en schil de vrucht. Pureer het vruchtvlees tot een gladde massa en roer er dan 1 fijngehakt lente-uitje en 2 theelepels citroensap door. Breng op smaak met wat worcestersaus en flink wat zout en peper.

Worst en aardappel (Stevige kost maar lekker fris)

Meng 115 gram aardappelsalade met 2 fijngehakte lente-uitjes. Gebruik dit als sandwichvulling samen met plakjes cervelaatworst (kookworst kan ook) en 2 tomaten.

Eieren en Tuinkers

Pel 2 hardgekookte eieren en hak ze fijn. Voeg 50 gram zachte roomkaas en 2 eetlepels mayonaise toe. Meng alles goed en knip er dan tuinkers uit een kartonnen bakje boven. Breng op smaak met een flinke hoeveelheid zout en peper.

Ui met spinazie en kaas

Hak een ui fijn en fruit hem goudbruin in olijfolie. Lat afkoelen. Leg een laagje ui op volkoren broodjes samen met rauwe spinazieblaadjes en geraspte belegen kaas, gemengd met wat mayonaise.

Tonijn en tomaat

Laat 75 gram tonijn in water uit blik uitlekken. Maak de vis fijn met een vork. Voeg 2 eetlepels zachte boter, 1 eetlepel tomatenketchup en 1 eetlepel mayonaise toe. Meng alles goed en voeg zout en peper naar smaak toe.

Gerookte zalm en gravlax saus

Meng 2 eetlepels boter met 1 theelepel geraspte citroenschil en smeer dit op 4 sneetjes roggebrood. Beleg ze met 100 gram gerookte zalm en voeg een blaadje friseesla en een schijfje citroen toe. Doe er een lepel gravlax saus over. Garneer elke portie met verse dille.

Parmaham, pesto en mozzarella

Roer 2 eetlepels pesto door4 eetlepels mayonaise. Gebruik dit als vulling voor pistolets of zachte puntjes en voeg er plakjes parmaham, mozzarella en trostomaat aan toe. Bestrooi ze eventueel met gescheurd vers basilicum.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer