Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

8 maal muffins voor als je snel wat lekkers wil bakken

Tips & Trucks bij het bakken van muffins. Daar doen we natuurlijk ook diverse recepten bij voor zowel de zoete- als de hartige varianten.

0 2.285

8 maal muffins voor als je snel wat lekkers wil bakken. Muffins zijn er in zoete en hartige varianten. Het leuke van muffins is dat ze zo snel klaar zijn en dat je er lekker veel vulling in kwijt kan.

De papiertjes

Je kan muffins bakken in cupcake papiertjes geen enkel probleem, zorg er dan wel voor dat deze bijna vol zitten zodat ze royaal over de rand heen bakken. Je kunt van bakpapier vierkantjes knippen en deze in de cupcake vormen vouwen of je koopt van die mooie papiertjes in een speciaalzaak of online en gebruikt deze. Ze zijn in allerlei kleurtjes te koop wat een mooi kleurrijk effect geeft.

De muffin

Het maken van een muffin is een fluitje van een cent. Voor een mooi muffin beslag meng je het droge gedeelte door elkaar, daarna klop je de vochtige ingrediënten door elkaar. Deze voeg je samen met nog wat fruit, noten of chocolade en je mengt alles kort door. Met de nadruk op kort, want hoe rommeliger het beslag hoe lekkerder de muffin. Doe het beslag in de papieren vormpjes met 2 lepels of (wat ook erg fijn werkt) is een ijstang. Deze is erg fijn voor de maat maar werkt ook erg makkelijk en voorkomt al te veel knoeien. Vu de papiertjes voor 3/4 met beslag en strooi er eventueel nog wat decoratie overheen. In de oven zal de muffin groeien en er uit gaan zien als een soort champignon. Wild bakken heet dat. Bak ze dan ook goed heet af voor het beste resultaat. Door heet te bakken vormt zich eerst een korst, deze barst later open omdat het deeg binnenin ook omhoog wil en dus door de korst heen breekt. Zo krijg je een lekker knapperige buitenkant en een malse binnenkant. Lauwwarm zijn muffins het allerlekkerste. 

 

Rabarber aardbeien muffins

Rabarber aardbeien muffins

Rabarber aardbeien muffins zijn heerlijke luchtige, frisse muffins, zacht in de mond en met een smeuïg kruimellaagje. Altijd lekker!

Naar het recept

Gezonde muffins met speltvlokken

 

Gezonde muffins met speltvlokken en gehakte noten mengeling Waarom zouden we de dag eens niet starten met een heerlijk muffin ontbijt

Naar het recept

Hartige muffins, Italian style

Hartige muffins, Italian style

Muffins kennen we allemaal wel, maar wist je dat hartige muffins warm of koud bij lunch, brunch of borrel ook erg lekker zijn!

Naar het recept

Chocolade-sinaasappel muffin

Chocolade-sinaasappel muffin

Met een volle chocolade smaak en een vleugje sinaasappel, gevuld met stukjes witte chocolade.

Naar het recept

Muffin met pistache en chocolade

Muffin met pistache en chocolade

Muffin’s worden normaliter gemaakt van bloem, in dit recept verving ik een deel van de bloem door gemalen pistache noten.

Naar het recept

Muffin met cranberries en pecannoten

Muffin met cranberries en pecannoten

Dit is mijn meest favoriete muffin, het friszure van de cranberry en de lekkere “bite” van de pecannoten maakt het voor mij helemaal compleet.

Naar het recept

Muffin met bosbes en banaan

Muffin met bosbes en banaan

Een muffin is eigenlijk gewoonweg een heel veelzijdige lekkernij, je kunt hem volstoppen met de lekkerste gezonde vullingen.

Naar het recept

Hartige mini muffins, smaakmakers van je feestje

Hartige mini muffins, smaakmakers van je feestje

Ze zijn net zo lekker als pizza maar een stuk makkelijker te maken. Dus wat houdt je nog tegen? Zwengel die oven aan en ga aan de bak !

Naar het recept

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer