Aardappelpuree in de herfst – Als je een beetje met de seizoenen mee-eet, zul je dus elk jaargetijde andere recepten op tafel zetten. Daar zul je dan ook de bijgerechten op aan willen passen. Vaak is dat helemaal niet moeilijk. Kijk maar eens wat de mogelijkheden zijn met een gerecht als aardappelpuree. In dit artikel vind je inspiratie en recepten voor purees die bij najaarsgerechten passen. Zo eet je aardappelpuree in de herfst.
Een makkelijk aan te passen klassieker
Klassieke aardappelpuree is een gerecht dat je natuurlijk het hele jaar door kunt serveren. Het past bij de meest uiteenlopende gerechten, want de smaak ervan is neutraal. Het leuke ervan is dat je, met soms maar een paar ingrediënten, de puree kunt omtoveren naar een compleet ander gerecht. Je kunt de puree dan ook makkelijk aanpassen aan de gerechten in een bepaald seizoen. En dat is precies wat er gedaan is voor dit artikel. Hoe eet je aardappelpuree in de herfst? Lees snel verder voor de recepten.
Zo eet je aardappelpuree in de herfst
Aardappelpuree met pompoen, zoete aardappel, kastanjes of noten
Een logische manier om gerechten aan te passen aan het najaar is door ingrediënten te gebruiken die specifiek uit dat seizoen komen. Door groenten als pompoen en zoete aardappel te verwerken in recepten met aardappels, krijg je al snel een herfstige uitstraling. Maar ook met ingrediënten als noten, tamme kastanjes et cetera geef je heel makkelijk een najaarstintje aan een gerecht.
Aardappelpuree met kaas
Maar je kunt aardappelpuree in de herfst ook heel makkelijk van een warme najaarssmaak voorzien met ingrediënten die het hele jaar beschikbaar zijn. Denk dan aan een puree met kaas, bijvoorbeeld de Franse ‘aligot’. Maar ook met kaas in combinatie met mosterd maak je een puree die geweldig combineert met najaarsgerechten.
Aardappelpuree in de herfst, natuurlijk met paddenstoelen
Een ingrediënt dat natuurlijk het ultieme herfstgevoel met zich meebrengt zijn paddenstoelen. Dus ook een aardappelpuree met champignons is een fantastisch voorbeeld van hoe je aardappelpuree in de herfst kunt serveren.
Aardappelpuree met ei
Houd je het toch liever wat neutraler? Dan is een van de recepten die je echt eens moet bekijken, het recept voor aardappelpuree uit de oven. Daarin lees je hoe je een bijzonder luchtige puree maakt, op de manier zoals je oma dat kon. Zonder herfstingrediënten, wel met ei. Maar ook dat is een heerlijke aardappelpuree voor in de herfst!
Aardappelpuree uit de oven; deze moet je proeven!
Maak eens een aardappelpuree uit de oven. Een heerlijk bijgerecht met een knapperig korstje, dat bij veel gerechten past.
Franse aardappelpuree met kaas (Aligot)
Aardappel en kaas, dat is een ultieme match. In de Franse aardappelpuree met kaas, ook wel aligot genoemd, proef je die match helemaal terug!
Aardappelpuree met zoete aardappels
Maak eens een aardappelpuree met zoete aardappels. Zo krijg je ook wat extra groenten binnen, want die zoete aardappels zijn een groente!
Aardappelpuree met tamme kastanjes
Bij een najaarsgerecht hoort ook een herfstige aardappelpuree. Maak eens aardappelpuree met tamme kastanjes voor een bijzonder bijgerecht.
Aardappelpuree met kaas en mosterd
Maak eens een puree met een lekkere twist. Aardappelpuree met kaas en mosterd bijvoorbeeld, daar kun je mee verrassen.
Aardappelpuree met champignons
Aardappels en paddenstoelen gaan heel goed samen. Maak eens aardappelpuree met champignons van die gouden combinatie. Lekker bij wild!