Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeien bewaren

0 819

Hollandse aardbeien, die moet je toch niet bewaren? Nee, klopt, aardbeien zijn verleidelijk, maar eet ze vers. Vandaag kopen is het liefst vandaag eten, want veelal zijn ze kwetsbaar. Als je echt vers koopt kun je ze wel even bewaren. Dat scheelt een keertje extra naar de groenteman.

Je kunt aardbeien 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast is dat 1 dag. Haal de aardbeien na aankoop uit het doosje en leg ze bijvoorbeeld op een bordje. Zo voorkom je dat de aardbeien kneuzen.

Je kunt de aardbeien ook invriezen: leg de aardbeien naast elkaar op een plat bord en laat ze bevriezen. Verpak ze daarna in goed gesloten plastic zakjes of bakjes en stop ze weer in de vriezer. In de diepvries (bij – 18 C) kunnen de aardbeien 8 tot 12 maanden bewaard worden.

Wil je regelmatig van aardbeien genieten, dan zijn aardbeienplanten erg leuk. Je kunt je tuin er aan alle kanten mee opfleuren. In potten, in hangbakken, zelfs op een klein balkon. Zo pluk je regelmatig verse aardbeien uit eigen tuin.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer