Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeien: Door het zonnetje gemaakt

0 289

Ik hou van dit fruit. Wat een emotie als je die eerste, vroege Hollandse aardbeien weer proeft. Eigenlijk weet iedereen waar het over gaat. Iedereen weet dat die Spaanse aardbeien het niet halen bij onze eigen verse Hollandse aardbeien. En iedereen weet dat het een prachtig moment is als je die eerste, verrukkelijk zoete aardbei proeft.

Onze bekende Hollandse aardbeien zijn er in talloze varianten. Let er maar eens op. Het meest gekweekte ras, de Elsanta, vind je echt overal. Ze worden soms voor spectaculair lage prijzen aangeboden, en dat terwijl het een aantal jaren geleden nog als bijzonder ras werd bestempeld. Helaas is ook hiermee de commercie op de loop gegaan. De Elsanta smaakt, maar is niet meer wat ie was.

Het is met de aardbei dan ook niet anders als met andere mooie producten. De beste vind je op de raarste plekken. Soms worden ze net om de hoek geteeld. Wie zich er eens echt in wil verdiepen moet zeker eens een kijkje nemen bij Aardbeienland.

Maar hier willen we je natuurlijk niet de hele wereld van de aardbei laten zien. Dat is ook bijna onmogelijk, want die wereld is enorm. Wat we hier wel willen laten zien is dat die eerste aardbei zo uit het handje gesnoept moet worden, maar dat je daarna met diezelfde aardbeien, in je eigen keuken, op een prachtige ontdekkingstocht kunt. Kijk en lees maar even mee, maar vooral doe mee en laat ook jouw recept gewoon horen.

De volgende recepturen zijn zorgvuldig geselecteerde en zullen je stuk voor stuk echt smaken. “Less is more” is hierbij zeker ons uitgangspunt. Gewoon eenvoud, de juiste werkwijze en bereiding en optimaal genieten van Hollandse aardbeien.

Puur genieten van Hollandse aardbeien met………

Aardbeien kun je zo, lekker uit het vuistje eten. Maar, in een schaaltje, met een lekkere, frisse toevoeging worden de zomerkoninkjes een nog groter feest.

Eenvoudige aardbeiensaus voor heel veel lekkers

Natuurlijk kun je met een aardbeiensaus de lekkerste creaties op tafel zetten. Een coupe goed roomijs is natuurlijk een prachtig voorbeeld. Je schept er wat van die verrukkelijke saus op en je eet alsof de zon het op je bord gelegd heeft.

Aardbeien combineren

Salades, Fruitsalades, Desserts, Gebak, Garneringen, je kunt van alles bedenken voor een Hollandse aardbei. Maar, waarmee kun je die aardbeien nou combineren? Wat doe je er eigenlijk bij? Hier een aantal fantastisch tips.

5 keer aardbeien bij de koffie

Bakkers weten het ook. Aardbeien verleiden. Daarom zie je, zodra het aardbeienseizoen start, overal de aardbeientaartjes verschijnen. Dit kun je ook heel makkelijk zelf. En weet je, dat voorkomt dat dit sappige en zoete Hollandse fruit de vuilnisbak in verdwijnt. Nu kun je met een gerust hart langs de weg een kistje aardbeien kopen want ze gaan echt wel op!

Topdesserts met zongerijpte aardbeien

Laten we de toetjes maar niet vergeten. We zijn toch allemaal dol op toetjes? Ja, in de supermarkt koop je makkelijk aardbeienvla. Maar wees eerlijk. Daar zit toch geen passie in. Dat heeft toch niets met genieten te maken. De supermarkt is niet slecht, maar sommige producten moet je gewoon laten staan. Hieronder leveren wij graag het bewijs.

Nog meer lekker aardbeien vind je hier

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer