• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!

Niet alleen uit een glaasje, maar advokaat is ook in nagerechten en gebak erg lekker.

door Connie Derks
in Specials
0
0
advokaat

Advokaat – onze oma’s wisten al hoe lekker dat is! Niet alleen uit een glaasje, maar advokaat is ook in nagerechten en gebak erg lekker.

Ook advokaat kun je zelf maken

Advokaat is gemaakt van eieren, soms het hele ei, maar meestal van alleen de dooier omdat dit een stevigere advokaat geeft. De eieren en suiker worden verwarmd en gemengd met een sterke drank met een vrij hoog alcoholpercentage om de houdbaarheid te verlengen. Vaak wordt er nog een scheut room aan toegevoegd, maar dit is niet altijd het geval. Advokaat moet minimaal 14% alcohol bevatten voordat het advokaat mag heten. Er is ook tokkelroom in omloop deze bevat 8% alcohol.

Advokaat van alleen eidooiers wordt steviger

Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar advokaat is vrij makkelijk en snel zelf te maken. Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig. Hoe vaak heb je ergens eiwit voor nodig en blijf je met de dooiers zitten? Vanaf nu heb je het ideale recept om van die dooiers de lekkerste advokaat te maken.

We hebben een basisrecept maar ook een met amaretto. En waar amaretto staat had ook Likeur 43, Baileys, Cointreau of een andere likeur kunnen staan. Neem bijvoorbeeld geen Bleu Curaçao of bessenlikeur. Niet voor de smaak, maar je mengt 2 kleuren en dit kan vaak erg onsmakelijke kleuren opleveren. Zorg ervoor dat je een lichte kleur likeur neemt om teleurstelling te voorkomen.

advokaat met amaretto
Drankjes

Advokaat met amaretto; Ook leuk om kado te geven

Zo maak je van een gewone huisgemaakte advokaat een wel hele speciale versie met Amaretto. Lekker en leuk om kado te geven.

zelf advokaat maken
Drankjes

Zelf advokaat maken

Zelf advokaat maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt niet veel meer nodig dan eidooiers, suiker en vodka. Eventueel ook room en vanille.

Vorige Volgende

Een feest op tafel

Dat advokaat lekker is als nagerecht in een glaasje met slagroom is al lang bekend. Dit wordt als ouderwets gezien, maar wat dacht je van een kommetje advokaat op een schaal die vol ligt met lekkere koekjes zoals amaretti, lange vingers, botervlinders, kaneelstengels of cake. Daarbij lekker fruit van het seizoen en een schaaltje gesmolten chocolade of hagelslag en niet te vergeten licht geklopte slagroom. We weten zeker dat als je dit op tafel zet je gasten enthousiast zullen zijn en dat het woord ouderwets niet eens in hun gedachte komt.

advokaat plate
Met deze advokaat plate serveer je advokaat op een moderne en feestelijke manier.

De lekkerste nagerechten met advokaat komen uit jouw keuken!

Het maken van nagerechten is leuk want je weet hiervan worden mijn gasten blij, dit wordt lekker! Ben je niet zo zeker van jezelf? Bedenk dan dat het er best wat minder perfect uit mag zien. Het gaat om de smaak en om de liefde die je erin stopt. Onze tip is: lees altijd eerst goed het recept. Zet dan alle ingrediënten klaar en volg dan het recept, dan gaat het zeker lukken.

Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room - pasen - recept
Nagerecht

Soezen bakken; met een vulling van advokaat-room

Soezen bakken is een leuke bezigheid, bak extra en vries ze in. Zo heb je altijd een dessert of een lekkernij bij de koffie of thee.

advokaat tiramisu
Nagerecht

Advokaat tiramisu; Een lekkere variant op de traditionele versie

Een erg leuke variatie op de tiramisu is de advokaat tiramisu. Gevuld met stukjes pure chocolade voor een verrassend lekkere bite.

Vorige Volgende

Tip: Als je alleen de eidooiers gebruikt om advokaat te maken kun je van de eiwitten lekkere schuimpjes bakken.

Koffie met een advokaatje of liever een heerlijk stuk gebak

Koffie met een advokaatje kan erg lekker zijn. Een klein borrelglaasje voor de helft gevuld met advokaat met daarbovenop een toefje slagroom. Er zijn veel cafés en restaurants waar je het bij de koffie krijgt. Echter, vaak moet de originele eierlikeur plaats maken voor een koffielikeur wat natuurlijk ook best lekker is.

Omdat we van advokaat houden maken we natuurlijk ook gebak met advokaat. Lekker puur maar ook meegebakken in een heerlijke tulband. En dat smaakt niet alleen met Pasen erg lekker, die kan het hele jaar door. De toevoeging van dit drankje in cake geeft de cake een mooie gele kleur en een volle warme smaak en zorgt ervoor dat deze niet zo snel droog wordt.

Het gebakje met advokaat is gebakken op een bodempje met cacao omdat chocolade zo lekker is met advokaat. Wil je liever geen chocolade bodem (wat wij ons niet kunnen voorstellen) dan vervang je de cacao door bloem.  Erg lekker bij deze gebakjes is om er vlak voor het serveren schuimpjes op te leggen en deze licht te bestuiven met cacaopoeder.

Marmercake met advokaat
Cake

Marmercake met advokaat

Deze marmercake met advokaat is zo lekker dat hij in no-time tot de laatste kruimel verorberd is. Een echte aanrader voor Pasen dus.

advockat-gebak
Gebak

Advokaat gebak

De combinatie van chocolade en advokaat is geweldig. Maak er advokaat gebak van door er een amandelvulling en brosse schuimpjes bij te doen.

Vorige Volgende

Niet alleen met Pasen

Dat advokaat het hele jaar door lekker en veelzijdig is hoeven we je nu niet meer te vertellen. Deze recepten geven je een houvast hoe je dit drankje zelf maakt en op een leuke manier presenteert, en dan maakt het niet uit welk jaargetij het is.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen