Aspergesoep; 8 keer anders en afval als basis – Tijdens het aspergeseizoen wil je natuurlijk asperges eten. Als je je 9 maanden afgevraagd hebt wanneer die witte of groene stengels weer op je bord liggen, ga je daar tijdens het drie maanden durende seizoen natuurlijk vol voor. In die drie maanden kun je asperges op heel veel manieren serveren. Wat dacht je van de aspergesoepen uit dit artikel? Zelfs daarmee kun je heel heel veel variaties bedenken.
Gewoon heel vaak een lekker kommetje soep
“Er staat altijd wel een pannetje soep in de koelkast”. Herken jij dat ook? Soep is gewoon echt comfortfood. Van bijna alle groenten kun je een heerlijke soep maken. Maak een flinke pan vol, want wat overblijft, wordt vanzelf door je huisgenoten uit de koelkast gehaald om op elk willekeurig moment van de dag even van te genieten. Zo is het dus ook met die aspergesoepen. Serveer ze als voorgerecht, als lunch of als lichte maaltijd met lekker vers brood.
Aspergesoep maken? Gebruik ook het “afval”!
Bij het maken van aspergesoep kun je de schillen en de afgesneden kontjes gebruiken om nog meer smaak in de soep te krijgen. Laat ze lekker pruttelen op het vuur en je hebt uiteindelijk een heerlijke bouillon met een krachtige smaak.
Geschilde asperges gekocht? Jammer! Dan mis je de intense smaak van deze soepen
Aspergesoep; probeer de lekkerste recepten
Je las het al, je kunt bijna oneindig variëren met soep. Ook met aspergesoep. Maak een heldere of een gebonden aspergesoep en maak een keuze uit de vele mogelijkheden voor verse toppings. Er staat hieronder een hele serie voor je op een rijtje.
Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Een lekker voorgerechtje in een voorjaarsmenu, romige, roze aspergesoep met zomerbietjes. Prachtige roze en heel lekker!
Aspergesoep met zalm en garnalen
Dit recept staat binnen een half uur op tafel. Met aspergesoep met zalm en garnalen serveer je iets moois. Succes gegarandeerd!
Thaise aspergesoep; Sensationeel anders
Wist je dat asperges oorspronkelijk uit Thailand komen? Dat verklaart waarom een Thaise aspergesoep zo'n mooie smaak in zich heeft.
Aspergesoep met sinaasappel
Door de sinaasappel is dit een heerlijk frisse soep. De aspergesoep met sinaasappel is ook lekker met citroenmelisse en dragon.
Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken
Haal alles uit de verse asperge en maak ook thuis een heerlijke verse aspergesoep met heel veel smaak. In het recept staat hoe je dit doet.
Groene aspergesoep met een eitje
Geen zin in asperges schillen? Maak deze groene aspergesoep. Groene asperges hoef je niet te schillen, alleen het onderkantje even afbreken.
Aspergesoep met zalm en dille
Asperges combineren goed met zalm. En dat is dus de mooie basis voor deze aspergesoep met zalm en dille. Je moet het echt geproefd hebben!
Aspergesoep met roomkaas
Een heerlijke aspergesoep met roomkaas, die zo is gemaakt en die vast vaker op tafel komt. Je gebruikt de schillen voor de bouillon!
Romige aspergesoep met ei en ham
Maak deze romige aspergesoep op basis van een roux met een flinke scheut room. Het resultaat is fluweelzacht met lekker veel ham en ei.
Zondagse soep met asperges
Een zondagse soep met asperges is pure eenvoud, maar absoluut niet even snel gemaakt. Een vers getrokken runderbouillon met asperges en vlees.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Heb je je keus kunnen maken? Of twijfel je toch nog welke het lekkerste is? Tijdens het seizoen heb je voldoende tijd om ze allemaal te proberen. Heb jij tips bij de aspergesoepen? Of maak je een aspergesoep totaal anders? Laat het ons weten in de comments. Niets is tenslotte leuker dan het doorgeven en delen van recepten en kooktips.
Tafel lekker !!