Bakken met herfstfruit – Na de zomermaanden is het altijd even wennen aan de herfst. Er is namelijk veel minder seizoensfruit beschikbaar in de herfst. Je moet het doen met appels en peren en eventueel bananen. Het zachtfruit laat je achter in de zomer. Maar niet getreurd, ook met herfstfruit kun je je volop uitleven. Natuurlijk is daar de voortreffelijke combinatie van appel en kaneel. Je denkt dan al snel dan aan appeltaart zoals je moeder die vroeger altijd maakte. Maar maakte jouw moeder die ook niet met een appeltaartmix? Daar ga jij dan snel verandering in brengen door een echt recept te gebruiken.
Bakken met herfstfruit
Vers fruit in de herfst. De hoofdrol is voor appels, peren, stoofpeertjes en bananen. En echt daar kun je menig koffiemoment mee verrijken. Bakken met herfstfruit is allerminst saai! Je las al over de combinatie van appel en kaneel, maar wat dacht je van peer en noten of peren met chocolade. Maak een voortreffelijke cheesecake met peren of stoofpeertjes en ontdek het bananenbrood of maak een bananasplittaart. Onderstaand vind je per fruitsoort heel veel verschillende ideeën en recepten.
Aan de slag met Hollandse appels
Appeltaart, appelcake, appelkoeken, appelbollen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met Hollandse appels. Het is op zijn minst bijzonder dat je in Nederland heel veel appels worden geteeld en een groot deel daarvan wordt geëxporteerd, terwijl er ook heel veel appels geïmporteerd worden. Denk er eens over na, maar beter nog, leef je volledig uit en ga bakken met dit Hollandse herfstfruit.
Je kunt door onderstaande recepten scrollen of swipen
Appeltaart met verse cranberry’s
Doe eens iets anders met appeltaart! Bak deze appeltaart met verse cranberry's. Een koekjesdeeg met cakebeslag en veel vers fruit.
Appel-oliebollen zonder gist
Snel klaar zijn? Maak dan deze appel-oliebollen zonder gist. Ze hoeven niet te rijzen en dat scheelt natuurlijk heel veel tijd.
De open appelflap; een nieuwe variatie op een oude klassieker
Geen uren in de keuken, maar toch indruk maken op de buurvrouw die op de koffie komt? Maak de open appelflap! De appelflap 2.0.
Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert
Appel en kaneel is natuurlijk dé combinatie. Stop dat in een jasje van bladerdeeg en je hebt appelbollen waar je niet vanaf kunt blijven.
Taarten, cake of gebak met peren of stoofpeertjes
Zowel met handperen als stoofperen kun je je als hobbybakker helemaal uitleven. Onderstaand zijn wat ideeën voor je op een rij gezet. Ontdek een cheesecake met peren, of rol simpel die peren in een stuk bladerdeeg. Het is vaak simpeler dan je in eerste instantie zou denken. Met dit gebak bij de koffie of thee zullen je vrienden of vriendinnen een keertje vaker langskomen.
Je kunt door onderstaande recepten scrollen of swipen
Slof met stoofpeertjes
Een heerlijk bros deeg, huisgemaakte frangipane, echte banketbakkersroom en Hollands fruit. Maak eens een slof met stoofpeertjes.
Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
Een huisgemaakte speculaastaart waarin je peer verwerkt. Die peer geeft de nodige frisheid en je hele eigen touch aan een speculaastaart.
Cheesecake met gekarameliseerde peren
In het perenseizoen haal je natuurlijk peren bij de teler. Daarmee maak je deze fantastische cheesecake met gekarameliseerde peren.
Perenbollen; een vers gebakje van fruit en bladerdeeg
Een heerlijk gebakje voor de herfst- en wintermaanden. De perenbollen uit eigen oven! Heerlijk sappig van binnen met een krokant jasje.
Bakken met herfstfruit, daar hoort de banaan eigenlijk niet bij
Bananen horen niet bij het herfstfruit. Ze worden het hele jaar door geïmporteerd. Toch is de banaan in de herfst populairder dan in de zomer. Het is een welkome aanvulling op het schaarse herfstfruit. Heb je met bovenstaande ideeën en recepten voor bakken met herfstfruit niet voldoende inspiratie gekregen? Dan helpt de banaan.
Bananencake met walnoten
Gemaakt met overrijpe bananen. Deze zijn zo zoet dat ze een deel van de suiker kunnen vervangen. Lees hier de praktijktips van Connie
Volkoren koeken met gedroogd fruit
Gezond bakken met zuidvruchten. Deze volkoren koeken kun je prima meegeven in de lunchtrommel als verantwoord tussendoortje. Zonder suiker!
Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen
Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor dit bananenbrood met chocolade. Dit is een aanwinst voor het ontbijt.
Bananencake met kokos en chocolade
Bananen, kokos en chocolade zijn een gouden smaakcombinatie. Gebruik gerust overrijpe bananen te gebruiken voor deze heerlijke bananencake.
Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan om meer te bakken met herfstfruit. Serveer niet die gewone roombotercake bij de koffie, maar wees een beetje creatiever. Fruit helpt je echt verder. Gebruik gewoon het fruit wat te lang op je fruitschaal blijft liggen.
Tip: in veel gevallen kun je bovenstaande recepten ook gebruiken als nagerecht. Een plakje perencake met een bolletje ijs bijvoorbeeld of een peer in bladerdeeg. En vergeet de cheesecake niet. Je vindt die ook op de dessertkaart van menig restaurant. Waarom zou je dat thuis dan ook niet doen?