• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Banaan; Zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

De gave gele bananen zijn vooral om zo uit het vuistje te eten, de rijpe en overrijpe bananen zijn ideaal in vele gerechten

door Connie Derks
in Specials
0
0
banaan

Banaan – Fruit waar echt veel mee kan, koken, bakken, blenderen of gewoon lekker puur uit het vuistje.

Mooi geel of met donkere spikkels; een banaan is razend populair en altijd lekker

De gave gele bananen zijn vooral om zo uit het vuistje te eten, de rijpe en overrijpe bananen zijn ideaal in vele gerechten dus gooi ze zeker niet weg omdat ze er niet zo mooi meer uitzien. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Bovendien zijn bananen ook nog eens erg gezond en niet duur, mooi meegenomen toch?

Als je dit veel verkochte exotisch fruit koopt, ga je meestal voor mooie gele exemplaren. Maar soms liggen er alleen nog onrijpe groen ogende exemplaren of juist te rijpe of beschadigde stukken fruit. Nooit meer bananen weggooien? In het volgende artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je ze koopt en hoe je ze het beste bewaard:

Banaan kopen en bewaren

bananen kopen en bewaren
Kookschool

Koop je groene of toch beter gele bananen en waarom? Banaan kopen en bewaren, de handigste tips en weetjes op een rij.

Check het recept of lees de info

De lekkerste recepten voor bananenbrood

En dan ineens zijn de bananen te rijp, donker en ogen niet smakelijk meer. De meest gebruikte oplossing voor te rijpe bananen is gelijk ook de lekkerste, bananenbrood. Dit brood is zo lekker en rijk dat het eigenlijk cake moet heten. Het is in vergelijking met cake redelijk gezond en perfect als tussendoortje. Er zijn veel recepten voor bananenbrood in omloop, wij maakten 2 varianten die ons het lekkerste lijken. De meest gemaakte met rozijnen, walnoten en kaneel maar ook een met stukjes chocolade. Welke kies jij?

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor dit bananenbrood met chocolade. Dit is een aanwinst voor het ontbijt.

Bananenbrood met walnoten en rozijnen
Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen is het lekkerste bananenbrood wat er is. Gebruik echt rijpe bananen voor het beste resultaat.

Vorige Volgende

Gevarieerd ontbijten en lunchen

Dat ontbijten echt niet eentonig hoeft te worden zie je in het volgende artikel. Doe bananen in de yoghurt of kwark als snel ontbijtje. Maar heb je een keer iets meer tijd maak dan eens pannenkoekjes of wentelteefjes van banaan, deze zijn zalig zacht en zoet. En een heerlijke gezonde fruitsalade mag natuurlijk ook niet ontbreken want die is altijd lekker welk tijdstip van de dag het ook is.

Ontbijt en lunch met banaan; Fruitig, lekker & verantwoord

ontbijt en lunch met banaan
Specials

Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.

Check het recept of lees de info

Voor de zachtste smoothies

Een lekkere smoothie is zacht en vol van smaak. De basis van de meeste fruitsmoothies is banaan, aangevuld met ander fruit zoals sinaasappels, aardbeien, bosbessen en nog veel meer. Door het gebruik van goed rijpe bananen krijgt de fruitsmoothie een zachte volle structuur en licht zoete smaak. Hoe rijper de banaan is, des te zoeter de smaak is. Dus extra suiker toevoegen is niet nodig.

Gebruik voor een fruitsmoothie goed rijpe banen voor een zachte en volle smaak

Smoothie met banaan

smoothie met banaan
Specials

De basis van bijna alle fruit smoothie's is een smoothie met banaan. Heb je deze dan kun je er elk soort fruit naar keuze aan toevoegen.

Check het recept of lees de info

Desserts voor smulpapen

Met banaan kun je de allerlekkerste toetjes maken. Iedereen houdt van toetjes, misschien niet iedere dag, maar als je een nagerecht eet wil je ook wel iets met veel snaak waar je echt van kunt genieten. Voor de ene is dat zacht, zoet en romig. Voor een ander kan dit lekker warm en krokant zijn. Vaak zie je een combinatie met chocolade en/of karamel die dan ook een perfecte combinatie zijn met banaan. De klassieke voorbeelden zijn met ijs en chocolade saus en Banoffee pie! Maar er is zoveel meer. Heb je trek gekregen of ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ons assortiment aan nagerechten met banaan.

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

desserts met banaan
Specials

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Check het recept of lees de info

Aan de bak

Wil je gaan bakken met banaan dan hebben we ook een paar leuke recepten voor je. Want ook om te bakken is dit fruit ideaal. Supersimpele, maar erg lekkere muffins die ook leuk zijn om met kinderen te maken. Ga je voor de uitdaging? Kies dan voor een prachtige taart of een Tarte tatin om van te watertanden. Liever een lekkere smeuïge cake? Ook dat kan, je ziet er is voor ieder wat wils.

Bakken met banaan

bakken met banaan
Specials

Of het nu muffins, cake, een tarte tatin of een luxe taart is, bakken met banaan is leuk en lekker voor iedereen.

Check het recept of lees de info

Banaan het meest veelzijdige stukje fruit

Als je weet hoe veelzijdig banaan is, ga je met een andere blik naar dit lekkere fruit kijken. Er kan zo veel mee en alles is even lekker en vaak niet eens moeilijk om te maken.

Maar ook zonder toeters en bellen is banaan gewoon erg lekker fruit. Waarschijnlijk was je eerste hapje in je leven geprakte banaan. Vele sporters hebben banaan als vast onderdeel in het menu en kinderen nemen het mee naar school als makkelijk en gezond tussendoortje. Genieten dus maar!

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - Exoten
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

mosselen eten
Specials

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Watermeloen salade
Specials

Watermeloen salade op drie manieren

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen