• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

De gave gele bananen zijn vooral om zo uit het vuistje te eten, de rijpe en overrijpe bananen zijn ideaal in vele gerechten

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
1
banaan

Banaan – Fruit waar echt veel mee kan. Koken, bakken, blenderen of gewoon lekker puur uit het vuistje. Kijk maar eens bij de recepten.

Mooi geel of met donkere spikkels; een banaan is razend populair en altijd lekker!

De gave, gele bananen zijn vooral om zo uit het vuistje te eten. De rijpe en overrijpe bananen zijn ideaal in heel veel gerechten, dus gooi ze zeker niet weg omdat ze er niet zo mooi meer uitzien. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Bovendien zijn bananen ook nog eens erg gezond en niet duur, mooi meegenomen toch?

Als je dit veel verkochte exotisch fruit koopt, ga je meestal voor mooie gele exemplaren. Maar soms liggen er alleen nog onrijpe, groen ogende exemplaren of juist te rijpe of beschadigde stukken fruit. Nooit meer bananen weggooien? In het volgende artikel word je uitgelegd waar je op moet letten als je ze koopt en hoe je ze het beste bewaard:

Banaan kopen en bewaren

bananen kopen en bewaren
Kookschool

Koop je groene of toch beter gele bananen en waarom? Banaan kopen en bewaren, de handigste tips en weetjes op een rij.

Check het recept of lees de infoDetails

De lekkerste recepten voor bananenbrood

En dan ineens zijn de bananen te rijp, donker en ogen niet smakelijk meer. De meest gebruikte oplossing voor te rijpe bananen, is gelijk ook de lekkerste; bananenbrood. Dit brood is zo lekker en rijk dat het eigenlijk cake moet heten. Het is in vergelijking met cake redelijk gezond en perfect als tussendoortje. Er zijn veel recepten voor bananenbrood in omloop. Wij maakten twee varianten, die ons het lekkerste lijken. De meest gemaakte, met rozijnen, walnoten en kaneel maar ook een met stukjes chocolade. Welke kies jij?

Bananenbrood met walnoten en rozijnen
Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen is het lekkerste bananenbrood wat er is. Gebruik echt rijpe bananen voor het beste resultaat.

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor dit bananenbrood met chocolade. Dit is een aanwinst voor het ontbijt.

Vorige Volgende

Gevarieerd ontbijten en lunchen

Dat ontbijten niet eentonig hoeft te worden, zie je in het volgende artikel. Doe bananen in de yoghurt of kwark als snel ontbijtje. Maar heb je een keer iets meer tijd? Maak dan eens pannenkoekjes of wentelteefjes van banaan. Ze zijn zalig, zacht en zoet. En een heerlijke gezonde fruitsalade mag natuurlijk ook niet ontbreken, want die is altijd lekker, welk tijdstip van de dag het ook is.

Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord

ontbijt en lunch met banaan
Specials

Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.

Check het recept of lees de infoDetails

Voor de zachtste smoothies

Een lekkere smoothie is zacht en vol van smaak. De basis van de meeste fruitsmoothies is banaan, aangevuld met ander fruit zoals sinaasappels, aardbeien, bosbessen en nog veel meer. Door het gebruik van goed rijpe bananen krijgt de fruitsmoothie een zachte volle structuur en licht zoete smaak. Hoe rijper de banaan is, des te zoeter de smaak is. Dus extra suiker toevoegen is niet nodig.

Gebruik voor een fruitsmoothie goed rijpe banen voor een zachte en volle smaak

Smoothie met banaan

smoothie met banaan
Specials

Een smoothie met banaan maak je van vers fruit. En daarmee heb je tegelijkertijd een mooie basis om er nog ander fruit aan toe te voegen.

Check het recept of lees de infoDetails

Desserts voor smulpapen

Met banaan kun je de allerlekkerste toetjes maken. Iedereen houdt tenslotte van toetjes. Misschien niet iedere dag, maar als je dan een nagerecht eet, wil je ook wel iets met veel smaak, waar je echt van kunt genieten. Voor de een is dat zacht, zoet en romig. Voor een ander kan dit lekker warm en krokant zijn. Vaak zie je een combinatie met chocolade en/of karamel, die dan ook een perfecte combinatie zijn met banaan. De klassieke voorbeelden zijn met ijs met chocolade saus en Banoffee pie! Maar er is zoveel meer. Heb je trek gekregen of ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ons assortiment aan recepten voor nagerechten met banaan.

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

desserts met banaan
Specials

Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.

Check het recept of lees de infoDetails

Aan de bak met banaan

Wil je gaan bakken met banaan, dan zijn er ook een paar leuke recepten voor je. Want ook om te bakken is dit fruit ideaal. Supersimpele, maar erg lekkere muffins, die ook leuk zijn om met kinderen te maken. Ga je voor de uitdaging? Kies dan voor een prachtige taart of een Tarte tatin om van te watertanden. Liever een lekkere smeuïge cake? Ook dat kan. Je ziet, er is voor ieder wat wils.

Bakken met banaan

bakken met banaan
Specials

Of het nu muffins, cake, een tarte tatin of een luxe taart is, bakken met banaan is leuk en lekker voor iedereen.

Check het recept of lees de infoDetails

Banaan, het veelzijdigste stukje fruit

Als je weet hoe veelzijdig banaan is, ga je met een andere blik naar dit lekkere fruit kijken. Er kan zo veel mee, alles is even lekker en vaak niet eens moeilijk om te maken.

Maar ook zonder toeters en bellen is banaan gewoon erg lekker fruit. Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Veel sporters hebben banaan als vast onderdeel in het menu en kinderen nemen het mee naar school als makkelijk en gezond tussendoortje. Genieten dus maar!

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de tropen

Exotisch fruit is een mooie aanvulling op lokaal fruit. Maar hoe gek is het dat bananen (geïmporteerd) het meest gegeten fruit van NL zijn?

Tags: Fruit
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!