Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
Biefstuk

Biefstuk – Komt van beefsteak. Een steak van een rund (of kalf) dus. Biefstuk is de algemene benaming voor malse stukken vlees en wordt gesneden uit verschillende delen van een rund. En daarom zijn er ook zoveel vormen van malsheid, smaak en prijs. En dat is dan ook gelijk de reden dat ze allemaal een andere naam hebben.

Kogelbiefstuk

De kogelbiefstuk wordt gesneden uit een deel van de bovenbil en het spierstuk (de kogel) van een rund, maar ook uit de zijlende. De steak is minder mals dan een tournedos, maar malser dan een gewone biefstuk. Dit klinkt alsof je misschien een wat taai stukje rundvlees zou kopen, maar het is absoluut een mooi stukje rundvlees. Het is goedkoper dan een tournedos, maar bij een goede slager is dit zeker een fijn stuk vlees. De bekende carpaccio wordt vaak gesneden van de kogelbiefstuk.

Biefstuk

Hoe zit het dan met de “gewone” biefstuk? Dat is de biefstuk die gesneden wordt van de dikke delen van de bovenbil. De steak is vetloos en, mits gehaald bij een goede slager, mals en sappig. Vaak is die biefstuk aan de bovenkant met een ruitpatroon ingekerfd als versiering. Soms zie je de benaming Hollandse biefstuk voorbij komen, maar waarom zou je dat doen?

Duitse biefstuk

Een biefstuk die niet aan een stuk is, het is namelijk fijngesneden biefstuk en hoort eigenlijk bij gemalen vlees zoals gehakt en tartaar. Verwar de Duitse biefstuk niet met een tartaartje, een Duitse biefstuk of ook wel steak tartare wordt rauw gegeten.

Steak tartare; een absolute lekkernij

Steak tartare
Vleesgerechten

Rauw vlees, dat klinkt niet iedereen aantrekkelijk in de oren. Toch kan steak tartare, mits bereid van goede ingrediënten, heerlijk zijn!

Check het recept of lees de infoDetails

Zo bak je een echt lekkere biefstuk

Een biefstuk bakken is niet moeilijk, je moet je wel aan een paar (basis) regels houden voor het beste resultaat.

  • Een goede biefstuk koop je bij een slager die weet wat hij verkoopt en die je eventueel kan voorzien van advies.
  • Zorg ervoor dat je het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast haalt om op temperatuur te komen.
  • Het is belangrijk dat de pan goed heet is, je kunt geen biefstuk bakken in een lauwwarme pan.
  • Dep het vlees eerst droog om spatten te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de boter goed bruin en heet is, voeg eventueel wat olie toe om verbranding te voorkomen.
  • Bak biefstuk op hoog vuur in ongeveer 1 minuut aan beide kanten mooi bruin, bak ze daarna op lager vuur op de gewenste gaarheid.
  • Dit mooie stukje vlees moet eerst rusten voordat je het aansnijdt, zo kunnen de sappen zich verdelen en lopen ze niet uit het vlees tijdens het snijden.

Steak; rare, medium-rare, medium of well done. Gewoon perfect

Steak
Kookschool

Vind je goed bakken van een steak maar een lastig klusje? Zo krijg je een biefstuk rare, medium-rare, medium of well done. Jij kunt het ook!

Check het recept of lees de infoDetails

Biefstuk recepten met een lekkere saus

Als je een heerlijke malse biefstuk hebt gekocht bij de slager dan is dat stukje vlees gebakken in de roomboter op zich al heerlijk. Wil je het nog lekkerder maken? Maak die saus dan zelf van lekkere verse ingrediënten. Pakjes zijn nergens voor nodig, met de onderstaande recepten maak je makkelijk zelf de lekkerste biefstuk inclusief een lekkere saus. Jij mag kiezen welke.

Biefstuk met gebakken champignons en ui
Vleesgerechten

Snelle biefstuk met champignons en ui

In 30 minuten zet je deze biefstuk met gebakken champignons en ui op tafel. Makkelijk, snel en boordevol smaak.

Biefstuk met roquefortsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met roquefortsaus; dat is smaak!

De krachtige smaak van de blauwe kaas past perfect bij biefstuk. Probeer maar eens dit recept voor Biefstuk met roquefortsaus

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

Vers en zelfgemaakt is echt niet ingewikkeld. Serveer eens biefstuk met champignonroomsaus. Maar dan wel helemaal zelf maken natuurlijk.

biefstuk met zelfgemaakte pepersaus
Vleesgerechten

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus; serveer de beste smaak

Een lekkere biefstuk met zelfgemaakte pepersaus maak je thuis in een handomdraai. Het geheim voor de lekkerste saus zit namelijk in de pan.

Vorige Volgende

Carpaccio salade met oude Goudse kaas

Carpaccio salade met oude Goudse kaas
Salade

Met dit recept maak je een echt lekkere en verse carpaccio salade met oude Goudse kaas en heel veel andere lekkere ingrediënten.

Check het recept of lees de infoDetails

Genieten! Loaded nacho’s met biefstukreepjes

Loaded nacho's met biefstukreepjes
Hapjes

Als je loaded nacho's met biefstukreepjes op tafel zet, weet je zeker dat iedereen op tijd thuis is om te eten.

Check het recept of lees de infoDetails

Biefstuk in een taco

biefstuk in een taco
Voorgerecht

Heerlijk vlees, pittige salsa en romige guacamole in een krokant bakje. Dit voorgerecht van biefstuk in een taco is een echte topper.

Check het recept of lees de infoDetails

Alle lekkers op een stokje

Biefstuk bak je meestal in zijn geheel. Als je datzelfde stukje vlees in gelijkmatige blokjes snijd en aan een stokje rijgt heb je een geweldig lekker en snel vleesgerecht. Soms zie je ook biefstukpuntjes Dit zijn de mindere mooie stukjes die afgesneden worden bij het snijden van mooie gelijkmatige porties biefstuk. Die biefstukpuntjes zijn net zo lekker alleen minder mooi van vorm.

Het vlees voor spiesjes kun je naturel aan een stokje rijgen. Wil je echt goed voor de dag komen? Marineer het gesneden vlees dan in een heerlijke marinade. Dit komt de smaak maar ook de malsheid ten goede. De spiesjes zijn supersnel gaar omdat het kleine stukjes zijn. Ze zijn heerlijk als voorgerecht, tussen een broodje of bij de warme maaltijd.

spiesjes van biefstuk
Voorgerecht

Spiesjes van biefstuk

Dat wordt smullen, spiesjes van biefstuk met een heerlijke pittige dipsaus en brood. Een echt lekker voorgerecht voor carnivoren.

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Zeg je barbecue zeg je vlees. Deze spies van biefstuk is perfect om te grillen. Een variatie op de welbekende saté van varken of kip.

Vorige Volgende

Recepten voor sauzen die perfect bij biefstuk passen

Als je biefstukken gaat kopen weet je vaak al wat je erbij gaat eten en haal je ook de boodschappen voor de rest van de maaltijd. Kijk eens goed naar de onderstaande recepten van heerlijke sauzen die perfect bij biefstuk passen. Misschien zit er wel een saus bij die precies naar jouw smaak is. Het is wel zo handig als je dan ook weet wat je er voor nodig hebt, zodat je weet wat je in huis moet halen hiervoor.

Zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk

Zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk
Specials

Bij een goed stukje vlees hoort een echt lekkere saus. Een zelfgemaakte saus voor bij een biefstuk bijvoorbeeld. Kijk hier voor inspiratie.

Check het recept of lees de infoDetails
Tags: Vlees
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel recepten
Specials

Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Salades met kaas
Specials

Salades met kaas die echt ergens naar smaken

tiramisu
Specials

Tiramisu recepten die je zelf wilt maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!