Bloemkool bakken – Ontdek bloemkool opnieuw en bak de groente eens in plaats van hem te koken. Net als bij veel andere koolsoorten geeft dat een heel andere smaak aan de groente. Kijk onderaan het artikel voor de lekkerste recepten.
Wokken
Bloemkool is een makkelijke groente met een neutrale smaak. Hierdoor is de groente perfect te gebruiken in recepten voor een wokschotel. Snijd de groente voor je hem gaat wokken in roosjes en kook die even voor in een beetje water. Door de bloemkool voor te koken hoef je hem maar kort mee te bakken en is de binnenkant gaar voordat de roosjes te donker worden.
Door de neutrale smaak van de bloemkool kun je de groente in veel verschillende soorten recepten verwerken. Gebruik je fantasie en maak een Hollandse wokschotel met krieltjes, een Italiaanse wokschotel met pasta en bijvoorbeeld pesto of tomaat, maar ook oosterse smaken passen erg goed bij bloemkool.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Hollands, italiaans, of oosters met bloemkool kan het allemaal
Rauw wokken
Meestal kook je de roosjes voor, maar je kunt er ook voor kiezen om ze rauw te wokken. Als je hier voor kiest, zul je merken dat dit een heel andere smaak geeft dan de gekookte bloemkool die je gewend bent. Het garen duurt iets langer en de randjes zullen bruin worden. Door bloemkool op die manier te bakken, zul je een vollere, iets zwaardere en minder neutrale smaak krijgen dan de kort gewokte bloemkool die voorgekookt is.
Houd er bij rauw gewokte bloemkool rekening mee dat je stevige smaken in de recepten gebruikt, omdat de smaak makkelijk overheerst. Denk hierbij aan gehakt, biefstuk of blokjes oude kaas, maar ook aan uien, pastinaak of champignons.
Gegrilde bloemkool is populair bij vegetariërs
Bloemkool bakken op de barbecue
Steeds vaker gebruik je ook groenten om op de barbecue te grillen. Dit is een heel goed alternatief voor een stukje vlees, voor degenen die liever geen vlees eten. Maar ook voor de niet-vegetariër is het een welkome afwisseling bij het grote aanbod aan vlees. Snijd de plakken niet te dik, en laat ze rustig garen op een minder hete plek op de barbecue. Door het roosteren krijgt de bloemkool een stevige smaak met een licht rookaccent, dat door veel mensen gewaardeerd wordt. Probeer het bij de volgende barbecue eens uit.
Bloemkool bakken; ontdek de lekkerste recepten
Kijk eens tussen de recepten hieronder. Ook voor jou zit er vast iets lekkers tussen.
Bloemkool en venkel van de barbecue
Of je nu vegetariër bent of niet, de bloemkool en venkel van de barbecue moet je echt proberen. Geef smaak mee en geniet gewoon gezonder van je barbecue
Krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes, biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht maakt als je ze in de wok klaarmaakt.
Geroosterde bloemkool met vadouvan mayonaise
Geen recept dat je maakt op een doordeweekse werkdag deze geroosterde bloemkool met vadouvan mayonaise. Maar ervan genieten dat je doet!