Bloemkool – Het is niet zomaar dat die kool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens heel veelzijdig. In dit artikel laten zie je wat je allemaal kunt met die prachtige kool. Laat je inspireren en wordt een echte chef. Hier vind je sneller recepten met bloemkool, maar ook een aantal recepten waar je iets meer geduld voor nodig hebt. Kortom, hier vind je inspiratie voor je maaltijd na een lange dag werken, maar ook als je vrienden komen eten. Bloemkool kan altijd!
De favoriete groente van bijna iedereen
Als er een groente multi-inzetbaar is dan is het toch wel bloemkool. Natuurlijk kun je die gewoon gekookt eten, maar er kan zo veel meer met de groente. Door de vrij neutrale smaak kan die koolsoort op heel veel manieren worden toegepast. Denk aan roerbakken, als salade en zelfs als snack. Door de kool op een net iets andere manier klaar te maken krijg je een totaal ander gerecht.
De groente is ook erg populair bij mensen met een koolhydraatarm dieet. Hij vervangt rijst en aardappels bij de warme maaltijd maar ook in salades.
Tips voor het koken van bloemkool, maar bakken… dat kan ook!
Bloemkool wordt het meest ‘gewoon’ gekookt gegeten, maar kook je de groente dan in zijn geheel of in roosjes? En hoe lang moet de bloemkool dan koken? Met de onderstaande tips kan het niet meer mis gaan en eet jij altijd de bloemkool zoals jij hem lekker vindt. Steeds populairder is de gebakken bloemkool omdat dat extra veel smaak heeft. Ook voor het bakken van de kool krijg je handige tips en heerlijke recepten.
Bloemkool koken; dit zijn de lekkerste tips
Dat we met zijn allen veel bloemkool eten dat staat vast. Maar bloemkool koken hoe doe je dat, in zijn geheel of in roosjes? En hoe lang?
Bloemkool bakken in de pan of in de wok
Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!
De lekkerste bloemkool sausjes; ontdek hoe het anders kan!
Oma serveerde al een sausje over de bloemkool. Dit was vaak een simpel maïzena sausje met een beetje nootmuskaat erover. Voor degene die wel van een uitdaging houden zijn hier wat sausjes met een verschillende moeilijkheidsgraad op een rij gezet. De ene is net iets meer werk dan de andere, maar stuk voor stuk erg lekker.
Ideetjes om de saus te pimpen zijn er ook volop. Nu ga je vast nog vaker gekookte bloemkool eten.
Saus voor over de bloemkool; welke kies jij?
Gekookte bloemkool komt meestal niet op tafel zonder saus. Maar wat is eigenlijk de ultieme saus voor over de bloemkool? Lees het hier.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Als je bloemkool op tafel wil zetten en geen zin hebt in een eenvoudige gekookte groente, maar eens iets totaal anders wil met die groente, kun je hier volop inspiratie opdoen. Je zou een hele week bloemkool kunnen eten zonder dat je het in de gaten hebt. Variëren is echt niet moeilijk!
Heerlijke ovenschotels met bloemkool
Altijd lekker en makkelijk vooraf te maken, een ovenschotel met bloemkool. Maar de ene ovenschotel is de andere niet. Wil je een eenvoudige aardappel-groente-vlees schotel, of ga je voor een knapperige schotel met een heerlijk krokant korstje. Kies je voor kaas of kies je liever voor vlees. Een ovenschotel kun je geheel naar eigen idee vullen en afwerken, want het korstje van een ovenschotel in ook belangrijk toch?
Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel
Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, deze fantastische ovenschotels zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.
Bloemkool als vervanger van…
Steeds vaker wordt bloemkool als vervanger gebruikt. Dit wordt vooral gedaan omdat men koolhydraatarm wil eten. Maar ook als je niet op de koolhydraten hoeft te letten zijn de recepten hieronder perfect om meer groente binnen te krijgen.
Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel
Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.
Bloemkool pureren? Ja, echt!
Denk je bij groente pureren aan een babyhapje en denk je ‘bah’? Dan zit je er helemaal naast, want je vindt hier de lekkerste recepten met gepureerde bloemkool. Bij het ene recept heb je niet eens in de gaten dat het om bloemkool gaat, terwijl een ander recept de smaak van de kool juist benadrukt. Ontdek de wereld van gepureerde bloemkool en probeer ze allemaal.
Bloemkool pureren; dit moet je ontdekken!
Je denkt al snel aan stamppot bij bloemkool pureren, maar er zijn nog zo veel meer verrassend lekkere recepten met gepureerde bloemkool.
Curry met bloemkool om je vingers bij af te likken
In India doen ze al eeuwen bloemkool in de recepten voor curry. Meestal wordt dit als vegetarisch gerecht geserveerd en worden er noten of champignons aan toegevoegd. De recepten van de onderstaande curry’s zijn zo lekker dat je je vingers er bij aflikt.
Bloemkool curry met cashewnoten
Een heerlijke vegetarische bloemkool curry. Liever niet vegetarisch? Serveer deze bloemkool curry dan met een flinke schnitzel.
Bloemkool curry met champignons en lente-ui
Bloemkool met champignons en lente-ui in een heerlijke currysaus met kokos, zo wordt bloemkool wel heel erg lekker!
Hot! Ontdek de bloemkoolsalades
Salades met bloemkool in de hoofdrol. Rauwe bloemkool is verrassend lekker en is een perfect ingrediënt voor een lekkere salade. Door steeds weer andere combinaties te maken krijg je steeds weer een ander smaak palet. En het grote voordeel is dat een bloemkoolsalade lekker snel gemaakt is. Je hoeft de roosjes alleen maar van de stronk te snijden, te wassen en je kunt de salade samenstellen.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Bloemkoolsoep met heel veel smaak
Zoals van bijna alle groenten kun je van ook van bloemkool een soep maken. Voor welke soep kies jij? Want bloemkoolsoepen zijn er in meerdere varianten. Wordt het een iets bewerkelijke soep van een heerlijke bouillon met bloemkoolroosjes, ga je voor een lekkere simpele soep van restjes of toch liever een stevige soep om mee op te warmen? De keus uit de recepten is aan jou.
Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten
Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.
Leef je uit; bloemkool net even anders
De mooie smaak van bloemkool leent zich voor leuke experimenten. Maak bijvoorbeeld eens nuggets en zet die met een lekkere dipsaus op tafel, zonder te vertellen wat het is. Maak een prachtig voorgerecht van een mooie gladde mousse of bak een soufflé. Je las het al, bloemkool is zo veelzijdig dat je iedereen ermee kunt verrassen.
Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt; makkelijk en snel
Heb je geen zin om uren in de keuken te staan, maar toch lekker en gezond eten? Dan is parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt de uitkomst
Bloemkool uit de airfryer
Met dit recept voor bloemkool uit de airfryer zet je snel een echt lekker bijgerecht op tafel. De roosjes krijgen zo een knapperig korstje.
Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan
Een bijgerecht waarmee je samen met een stukje vlees of vis een complete maaltijd serveert. onze aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan!
Bloemkool sweet en spicy; vandaag eet je bloemkool met rijst
Met dit recept maak je bloemkool sweet en spicy. Superlekker en serveer dit niet zoals je misschien gewend bent met aardappel maar met rijst.
Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Deze bloemkoolsoufflé met ham en kaas is een vertrouwde combinatie in een nieuw jasje, eenmaal geproefd zul je hem zeker vaker maken.
Bloemkool mousse met Pancetta; Smakelijke amuse
Deze bloemkool mousse met pancetta is een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Een verrassende amuse waar iedereen blij van wordt.
Crispy bloemkool nuggets
Serveer crispy bloemkool nuggets op een feestje, als tussendoortje of bij de warme maaltijd. Lekker krokant en met heerlijke specerijen.
Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?