Bloemkool – Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens heel veelzijdig. In dit artikel laten we je zien wat je allemaal kunt met deze prachtige kool. Laat je inspireren en wordt een echte bloemkool chef. Hier vind je sneller recepten met bloemkool, maar ook een aantal recepten waar je iets meer geduld voor nodig hebt. Kortom, we inspireren je na een lange dag werken, maar ook als je vrienden komen eten. Bloemkool kan altijd!
De favoriet van vele
Als er een groente multi-inzetbaar is dan is het toch wel bloemkool. Natuurlijk kun je deze gewoon gekookt eten, maar er kan zo veel meer met bloemkool. Door de vrij neutrale smaak kan deze koolsoort op vele manieren worden toegepast. Denk aan roerbakken, als salade en zelfs als snack. Door de kool op een net iets andere manier te bereiden krijg je een totaal ander gerecht.
Deze groente is ook erg populair bij mensen met een koolhydraatarm dieet. Hij vervangt rijst en aardappels bij de warme maaltijd maar ook in salades.
Bloemkool koken lukt nog beter met deze tips
Gekookt wordt bloemkool het meest gegeten, maar kook je deze in zijn geheel of in roosjes? En hoe lang moet bloemkool koken? Met deze tips kan het niet meer mis gaan en eet jij altijd de bloemkool zoals jij hem lekker vindt.
Bloemkool koken; dit zijn de lekkerste tips
Dat we met zijn allen veel bloemkool eten dat staat vast. Maar bloemkool koken hoe doe je dat, in zijn geheel of in roosjes? En hoe lang?
Check het recept of lees de infoBloemkool bakken in de pan of in de wok
Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!
Check het recept of lees de infoDe lekkerste bloemkool sausjes. Ontdek hoe het anders kan!
Oma serveerde al een sausje over de bloemkool. Dit was vaak een simpel maïzena sausje met een beetje nootmuskaat erover. Voor degene die wel van een uitdaging houden hebben we sausjes met een verschillende moeilijkheidsgraad op een rij gezet. De ene is net iets meer werk dan de andere, maar stuk voor stuk erg lekker.
Ideetjes om de saus te pimpen zijn er ook volop. Nu ga je vast nog vaker gekookte bloemkool eten.
Saus voor over de bloemkool; welke kies jij?
Gekookte bloemkool komt meestal niet op tafel zonder saus. Maar wat is eigenlijk de ultieme saus voor over de bloemkool? Lees het hier.
Check het recept of lees de infoBloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Als je bloemkool op tafel wil zetten en geen zin hebt in een eenvoudige gekookte bloemkool, maar eens iets totaal anders wil met deze groente kun je hier volop inspiratie opdoen. Je zou een hele week bloemkool kunnen eten zonder dat je het in de gaten hebt. Variëren met bloemkool is echt niet moeilijk!
Heerlijke ovenschotels met bloemkool
Altijd lekker en makkelijk vooraf te maken, een ovenschotel met bloemkool. Maar de ene ovenschotel is de andere niet. Wil je een eenvoudige aardappel-groente-vlees schotel, of ga je voor een knapperige schotel met een heerlijk krokant korstje. Kies je voor kaas of kies je liever voor vlees. Een ovenschotel kun je geheel naar eigen idee vullen en afwerken, want het korstje van een ovenschotel in ook belangrijk toch?
Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel
Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, deze fantastische ovenschotels zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.
Check het recept of lees de infoBloemkool als vervanger van…
Steeds vaker wordt bloemkool als vervanger gebruikt. Dit wordt vooral gedaan omdat men koolhydraatarm wil eten. Maar ook als je niet op de koolhydraten hoeft te letten zijn deze recepten perfect om meer groente binnen te krijgen.
Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel
Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.
Check het recept of lees de infoBloemkool pureren. Ja, echt!
Denk je bij bloemkool pureren aan een babyhapje en denk je blehh? Dan zit je er helemaal naast want wij hebben de lekkerste recepten met gepureerde bloemkool. Bij het ene recept heb je niet eens in de gaten dat het om bloemkool gaat, terwijl een ander recept de smaak van bloemkool juist benadrukt. Ontdek de wereld van gepureerde bloemkool en probeer ze allemaal.
Bloemkool pureren; zo kan het ook!
Je denkt al snel aan stamppot bij bloemkool pureren, maar er zijn nog zo veel meer verrassend lekkere recepten met gepureerde bloemkool.
Check het recept of lees de infoCurry met bloemkool om je vingers bij af te likken
In India doen ze al eeuwen bloemkool in de curry. Meestal wordt dit als vegetarisch gerecht geserveerd en worden er noten of champignons aan toegevoegd. Deze curry’s zijn zo lekker dat je je je vingers er bij aflikt.
Bloemkool curry met cashewnoten
Een heerlijke vegetarische bloemkool curry. Liever niet vegetarisch? Serveer deze bloemkool curry dan met een flinke schnitzel.
Bloemkool curry met champignons en lente-ui
Bloemkool met champignons en lente-ui in een heerlijke currysaus met kokos, zo wordt bloemkool wel heel erg lekker!
Hot! Ontdek de bloemkool salades
Salades met bloemkool in de hoofdrol. Rauwe bloemkool is verrassend lekker en is een perfect ingrediënt voor een lekkere salade. Door steeds weer andere combinaties te maken krijg je steeds weer een ander smaak palet. En het grote voordeel is dat een bloemkool salade lekker snel gemaakt is. Je hoeft de roosjes alleen maar van de stronk te snijden, te wassen en je kunt de salade samenstellen.
Bloemkoolsalade recepten
Zet eens vaker bloemkoolsalade op tafel. Als lunch, bij de warme maaltijd, maar zeker ook bij gourmet of barbecue. Makkelijk, snel en lekker.
Check het recept of lees de infoBloemkoolsoep met heel veel smaak
Zoals van bijna alle groenten kun je van ook van bloemkool een soep maken. Voor welke soep kies jij? Want bloemkool soepen zijn er in meerdere varianten. Wordt het een iets bewerkelijke soep van een heerlijke bouillon met bloemkoolroosjes, ga je voor een lekkere simpele soep van restjes of toch liever een stevige soep om mee op te warmen? De keus is aan jou.
Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten
Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.
Check het recept of lees de infoLeef je uit: Bloemkool net even anders
De mooie smaak van bloemkool leent zich voor leuke experimenten. Maak bijvoorbeeld eens nuggets en zet deze met een lekkere dipsaus op tafel zonder te vertellen wat het is. Maak een prachtig voorgerecht van een mooie gladde mousse of bak een soufflé. We zeiden het al, bloemkool is zo veelzijdig dat je iedereen ermee kunt verrassen.
Aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan
Een bijgerecht waarmee je samen met een stukje vlees of vis een complete maaltijd serveert. onze aardappelpuree met bloemkool en Parmezaan!
Crispy bloemkool nuggets
Serveer crispy bloemkool nuggets op een feestje, als tussendoortje of bij de warme maaltijd. Lekker krokant en met heerlijke specerijen.
Bloemkool sweet en spicy
Met dit recept maak je bloemkool sweet en spicy. Superlekker en serveer dit niet zoals je misschien gewend bent met aardappel maar met rijst.
Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Deze bloemkoolsoufflé met ham en kaas is een vertrouwde combinatie in een nieuw jasje, eenmaal geproefd zul je hem zeker vaker maken.
Saltimbocca en bloemkoolrisotto; Een bordje uit de Italiaanse keuken
Zowel risotto als Saltimbocca zijn Italiaanse specialiteiten. Waarom deze dan niet combineren op één bordje. Het gerecht staat in een half uur op tafel.
Bloemkool mousse met Pancetta; Smakelijke amuse
Deze bloemkool mousse met pancetta is een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Een verrassende amuse waar iedereen blij van wordt.
Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten
Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?