Bloemkool pureren – bij gepureerde bloemkool dank je al gauw aan stamppot, maar er kan zo veel meer.
Grof pureren
Bloemkool kun je fijn, maar ook grof pureren. Het is maar net voor welk gerecht je het wil gebruiken.
Op de grove manier maak je het door te stampen met een stamper en dan te mengen met bijvoorbeeld aardappels als een stamppot. Een heerlijk gerecht waar je de stukken bloemkool in herkent en dat zo bij vele huishoudens op tafel komt. Soms gemengd met andere groenten of stukjes spek of kaas, maar ook met alleen bloemkool en/of aardappel.
Super fijn pureren
Door bloemkool gaar te koken en helemaal fijn te draaien met een foodprocessor of staafmixer kun je de lekkerste gerechten bereiden. De klassieke mousseline bijvoorbeeld. Deze maak je niet alleen met aardappel, maar kan ook met vele soorten groenten, waar de bloemkool er één van is, gemaakt worden. Een leuk en luxe bijgerecht dat in heel veel restaurants gebruikt wordt. De bloemkool wordt voor zo’n mousseline helemaal glad gedraaid. Zorg er daarom ook voor dat deze helemaal gaar is. Als je de bloemkool beetgaar kookt, kun je deze namelijk niet tot een mooie gladde mousseline draaien.
Voor een mooie gladde mousse moet de bloemkool écht gaar zijn en dus niet beetgaar.
Als saus
Je zult er niet direct aan denken als je het over saus hebt, maar bloemkool is een hele mooie groente om een zeer smakelijke saus van te maken. Dit omdat deze vrij neutraal van smaak is, maar ook heel goed superglad te draaien is. Deze saus is op vele manieren toepasbaar zoals bijvoorbeeld in een ovenschotel of lasagne als bechamelsaus. Maar ook als basis voor een gezonde pastasaus gecombineerd met nog enkele andere lekkere ingrediënten. Het is een mooie manier om een extra portie groente binnen te krijgen.
Koolhydraat-arm
Bloemkool is een geliefde groente in een koolhydraatarm dieet. Niet alleen als groente, maar ook als rijst en saus. Door een saus te maken van bloemkool kun je toch nog genieten van een heerlijk romige en gezonde saus voor over je groente, pasta of andere gerechten zonder dat deze boordevol met vetten zitten. Een win win situatie dus.
Een saus van bloemkool is naast gezond ook echt heel lekker
Bloemkool pureren
Bechamel van bloemkool
Vervang de bekende bechamelsaus door een bechamel van bloemkool. Gezond en lekker bij de pasta, in een ovenschotel of over groenten.
Spaghetti met bloemkool
Pasta, met de romigheid van een bechamelsaus die gemaakt is van bloemkool. Dat is spaghetti met bloemkool: Zo eet je ongemerkt veel groente.
Bloemkool mousseline
Ga voor lekker luxe met een bloemkool mousseline met knoflook en rozemarijn. Een mooie begeleider bij een etentje met biefstuk of wild.
Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino
Deze bloemkoolpuree is op smaak gebracht met de krachtige smaken van Pecorino en Serranoham, een lekker alternatief voor aardappelpuree.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.