• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Bloemkool pureren; zo kan het ook!

door Connie Derks
in Specials
0
0
bloemkool pureren

Bloemkool pureren – bij gepureerde bloemkool dank je al gauw aan stamppot, maar er kan zo veel meer.

Grof pureren

Bloemkool kun je fijn, maar ook grof pureren. Het is maar net voor welk gerecht je het wil gebruiken.

Op de grove manier maak je het door te stampen met een stamper en dan te mengen met bijvoorbeeld aardappels als een stamppot. Een heerlijk gerecht waar je de stukken bloemkool in herkent en dat zo bij vele huishoudens op tafel komt. Soms gemengd met andere groenten of stukjes spek of kaas maar ook met alleen bloemkool en/of aardappel.

Super fijn pureren

Door bloemkool gaar te koken en helemaal fijn te draaien met een foodprocessor of staafmixer kun je de lekkerste gerechten bereiden. De klassieke mousseline bijvoorbeeld. Deze maak je niet alleen met aardappel, maar kan ook met vele soorten groenten, waar de bloemkool er één van is, gemaakt worden. Een leuk en luxe bijgerecht dat in heel veel restaurants gebruikt wordt. De bloemkool wordt voor zo’n mousseline helemaal glad gedraaid. Zorg er daarom ook voor dat deze helemaal gaar is. Als je de bloemkool beetgaar kookt kun je deze namelijk niet tot een mooie gladde mousseline draaien.

Voor een mooie gladde mousse moet de bloemkool écht gaar zijn en dus niet beetgaar.

Als saus

Je zult er niet direct aan denken als je het over saus hebt, maar bloemkool is een hele mooie groente om een  zeer smakelijke saus van te maken. Dit omdat deze vrij neutraal van smaak is, maar ook heel goed superglad te draaien is. Deze saus is op vele manieren toepasbaar zoals bijvoorbeeld in een ovenschotel of lasagne als bechamelsaus. Maar ook als basis voor een gezonde pastasaus gecombineerd met nog enkele andere lekkere ingrediënten. Het is een mooie manier om een extra portie groente binnen te krijgen.

Koolhydraat-arm

Bloemkool is een geliefde groente in een koolhydraat-arm dieet. Niet alleen als groente, maar ook als rijst en saus. Door een saus te maken van bloemkool kun je toch nog genieten van een heerlijk romige en gezonde saus voor over je groente, pasta of andere gerechten zonder dat deze boordevol met vetten zitten. Een win win situatie dus.

Een saus van bloemkool is naast gezond ook echt heel lekker

Bloemkool pureren

Bloemkoolpuree
Bijgerecht

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Deze bloemkoolpuree is op smaak gebracht met de krachtige smaken van Pecorino en Serranoham, een lekker alternatief voor aardappelpuree.

bechamel van bloemkool
Saus

Bechamel van bloemkool

Vervang de bekende bechamelsaus door een bechamel van bloemkool. Gezond en lekker bij de pasta, in een ovenschotel of over groenten.

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Spaghetti met bloemkool: pasta met de romigheid van een bechamelsaus die gemaakt is van bloemkool. Zo eet je ongemerkt lekker veel groente.

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Ga voor lekker luxe met deze bloemkool mousseline met knoflook en rozemarijn. Een mooie begeleider bij een etentje met biefstuk of wild.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Tags: Groente
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen