Bloemkoolsoep – Een kop soep is lekker in zomer en winter en geliefd bij iedereen. Maak een grote pan vol en je kunt er een paar heerlijk van eten. Gebruik die soep als voorgerecht, als hoofdmaaltijd met brood of als een lekkere lunch, soep kan altijd. Heb je er al eens aan gedacht om bloemkoolsoep te maken? De lekkerste recepten daarvoor vind je onderaan dit artikel. Één groente, en heel veel andere smaken. Welke zet jij vanavond op tafel?
Ga voor de volle smaak van bloemkool
Waarom zou je bloemkoolsoep maken? Bloemkool is een favoriete groente in Nederland. Door zijn milde, volle smaak is de kool een echte publiekslieveling. Die smaak maakt de kool dan ook heel geschikt om te combineren met andere ingrediënten. Dat maakt bloemkool ook heel geschikt om heerlijke soepjes mee te maken. De recepten uit dit artikel bewijzen dat.
Kook de hele bloemkool in water met een beetje zout. Als de bloemkool gaar is, haal je die (met een schuimspaan) uit het water in plaats van dat je de bloemkool afgiet. Het kookwater blijft zo behouden en gebruik je met een deel van de bloemkoolroosjes voor een lekkere bloemkoolsoep. In het kookwater zitten tenslotte ook vitamines en vooral de smaak van de bloemkool. Dat kookwater is dus erg geschikt voor soep. Je hoeft dus ook de grotere bloemkolen niet meer links te laten liggen want je kunt alles gebruiken. Je kunt er altijd nog soep van maken.
Roosteren is ook een geweldige optie waarbij de smaak volop benut wordt. Daarvoor rooster je de bloemkool eerst en van die geroosterde bloemkool maak je vervolgens een heerlijke soep. Dat kost ietsje meer (oven)tijd, maar geeft een verbluffend lekker resultaat.
Tip: gooi ook de stronk niet weg, maar kook deze mee!
Bloemkoolsoep; probeer de lekkerste recepten!
Er zijn veel verschillende recepten om bloemkoolsoep te maken. Je hebt bloemkoolsoep en bloemkoolsoep. De naam is hetzelfde, maar door de verschillende manieren van klaarmaken krijg je totaal verschillende soepen. Je kunt onder andere kiezen voor een heerlijke hartige bouillon met bloemkool. Die is iets bewerkelijker, maar wel echt de moeite waard. Ga je liever voor een romige dikke bloemkoolsoep, die met gemak als vervanger van erwtensoep zou kunnen doorgaan, of toch maar de hele simpele low budget en lekker snel klaar soep. Het is allemaal bloemkoolsoep waar je graag nog eens van opschept. Kijk eens tussen de recepten. Welke is jouw favoriet?
Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Bloemkoolsoep is altijd een goed idee, maar met de bloemkoolsoep met aardappel en Port salut zul je bonuspunten scoren bij je tafelgenoten!
Zondagse soep of bloemkoolsoep; dankjewel oma!
Bijna iedereen herinnert zich nog wel die heerlijke soep die op zondag bij oma op tafel kwam. Met dit recept maak je hem nu ook zelf.
Stevige bloemkoolsoep; 5 goede ingrediënten / 30 minuten tijd
Romig, vol van smaak en ook nog eens boordevol groenten, deze stevige bloemkoolsoep is de oplossing bij trek in een heerlijke volle soep.
Bloemkoolsoep; gooi het kookwater nooit weg!
Kook bloemkool, maar gooi het kookwater niet weg. Dit kun je gebruiken voor een bloemkoolsoep. Zo houd je nooit meer bloemkool over.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.