Bloemkoolsoep – één groente, meerdere soepen en nog meer smaken en toch allemaal bloemkoolsoep.
Een kop soep is lekker in zomer en winter en geliefd bij iedereen. Maak een grote pan vol en je kunt er een paar dagen heerlijk van eten. Gebruik hem als voorgerecht, als hoofdmaaltijd met brood of als een lekkere lunch, soep kan altijd.
Ga voor de volle smaak van bloemkool
Kook de hele bloemkool in water met een beetje zout. Als de bloemkool gaar is haal je die (met een schuimspaan) uit het water in plaats van dat je de bloemkool afgiet. Het kookwater blijft zo behouden en gebruik je met een deel van de bloemkoolroosjes voor een lekkere bloemkoolsoep. In het kookwater zitten tenslotte ook vitamines en vooral de smaak van de bloemkool. Erg geschikt voor soep. Je hoeft dus ook de grotere bloemkolen niet meer links te laten liggen want je kunt alles gebruiken.
Roosteren is ook een heerlijke optie waarbij de smaak vol benut wordt. Daarvoor rooster je de bloemkool eerst en van deze geroosterde bloemkool maak je vervolgens een heerlijke soep. Dat kost ietsje meer (oven)tijd, maar geeft een verbluffend resultaat.
Tip: gooi ook de stronk niet weg, maar kook deze mee!
Bloemkoolsoep; probeer deze recepten!
Je hebt bloemkoolsoep en bloemkoolsoep. De naam is hetzelfde, maar door de verschillende manieren van bereiden krijg je totaal verschillende soepen. Je kunt onder andere kiezen voor een heerlijke hartige bouillon met bloemkool die iets bewerkelijker is, maar wel echt de moeite waard. Ga je liever voor een romige dikke bloemkoolsoep die met gemak als vervanger van erwtensoep zou kunnen doorgaan, of toch maar de hele simpele low budget en lekker snel klaar soep. Het is allemaal bloemkoolsoep waar je graag nog eens van opschept.
Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!
Kook bloemkool, maar gooi het kookwater niet weg. Dit kun je gebruiken voor een bloemkoolsoep. Zo houd je nooit meer bloemkool over.
Zondagse soep of bloemkoolsoep
Bijna iedereen herinnert zich nog wel die heerlijke soep die op zondag bij oma op tafel kwam. Met dit recept maak je hem nu ook zelf.
Stevige bloemkoolsoep
Romig, vol van smaak en ook nog eens boordevol groenten, deze stevige bloemkoolsoep is de oplossing bij trek in een heerlijke volle soep.
Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Bloemkoolsoep is altijd een goed idee, maar met deze bloemkoolsoep met aardappel en Port salut zul je bonuspunten scoren bij je tafelgenoten!
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.