Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

BOERENkooltaart met BOERENmetworst

0 382

Waarom boerenkool niet eens op een originele manier verwerken in een hartige taart. We houden het maar simpel hè. Voor deze quiche variant gebruiken we gewoon bladerdeeg. Makkelijk, snel, maar vooral heel erg lekker.


  • 300 gram panklare boerenkool
  • 200 gram boerenmetworst in reepjes
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 2 dl. slagroom
  • 100 gram belegen komijnekaas, geraspt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg, prik in met een vork en bak 10 minuten voor, laat afkoelen.

Blancheer ondertussen de boerenkool 5 minuten in ruim kokend water met zout, spoel af met koud water, druk in een zeef het water eruit.

Klop de eieren los met de slagroom, zout, peper, nootmuskaat en 3/4 van de kaas.

Leg de boerenkool op de bodem, strooi de blokjes worst erop en verdeel het roommengsel erover.

Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in ca. 30 minuten tot de vulling gestold is en mooi bruin van kleur.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer