Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Braadslede of aspergepan

3 693

Discussies van culifreaks laten we altijd maar een beetje achterwege. Tenslotte houden wij van no nonsens koken. Moet je dan wel een aspergepan in huis hebben of niet?De aspergepan is ooit ontworpen om de kopjes van de asperge (de grootste delicatesse) niet te koken maar gaar te stomen. Je zet de asperge rechtop in de pan en kookt de asperges, zoals je dat in elke pan zou doen. De kopjes steken net boven het water uit en omdat deze veel zachter zijn garen ze gelijkmatig in de vrijkomende stoom.

Nadeel echter van de aspergepan is dat de asperges overeind staan. Zodra ze zacht (gaar) worden buigen ze door of breken ze. Jammer van je asperges toch?

Neem gewoon een braadslede en vul deze met ruim water. Makkelijk, en echt een prima kookmethode. Hollandse asperges verdienen ook een portie Hollandse nuchterheid toch? Voordeel is ook dat je van de gekookte asperges in de braadslede in een handomdraai ook een mooie gratin maakt. Daarnaast kun je ze ook in de braadslede serveren. Een aspergepan zet je niet op tafel.

Grootste nadeel van de aspergepan, en dat herken je vast, is dat deze het hele jaar plek in neemt in je keuken terwijl je deze maar 2 a 3 maanden per jaar gebruikt. Hollandse nuchterheid dus, wij koken asperges gewoon in de braadslede.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Sylvia zegt

  De rest van het jaar kun je de pan als pastapan gebruiken 🙂 Scheelt weer een vergiet in de afwas.

  1. Lekker Tafelen zegt

   Dat is een handige tip Sylvia, voor iedereen die ‘m toch in huis heeft 😉

 2. Cecile Geurts-Huijbers zegt

  Inderdaad Hollandse nuchterheid. Limburgers koken de asperges rechtop 5-8 min koken en dan het vuur uitzetten en nog 10 minuten nagaren in de pan. Dan is de asperges heerlijk met een volle smaak die bij asperges hoort. Nog een bijkomstigheid is dat als je de asperges op je bord doet, je bord niet gelijk vol water ligt. En die pan kan wel een plaatsje ergens krijgen zonder dat je hier last van hebt. Lieve groet Cecile

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer