- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Broccoli uit de wok op 3 manieren

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Broccoli uit de wok – Broccoli we eten het vaak gewoon gekookt, soms met een sausje of in een ovenschotel. Maar broccoli is ook zeer geschikt om te roerbakken. Door broccoli in de wok te bereiden ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden voor een gevarieerd menu. Tijd om dat eens beter te ontdekken.

Broccoli uit de wok is heel goed mogelijk. Een belangrijke stelregel is dat je ervoor moet zorgen dat de broccoli niet te gaar wordt. De broccoli roosjes vallen bij een te lange garing uit elkaar. Dit zorgt voor een mindere smaak en het ziet er ook gewoon minder lekker uit.

Gebruik de broccoliroosjes, maar ook de stelen!

Meestal worden alleen de broccoliroosjes gebruikt. Van de broccoli kun je echter ook de steel gebruiken. Juist deze is bijzonder smaakvol! De smaak van de broccolistelen heeft iets weg van koolrabi. Schil de steel, snij een stukje van de onderkant en snijd de steel in kleine stukjes. Deze kun je dan verder op dezelfde manier verwerken als de roosjes. Dus ook als je broccoli uit de wok serveert gewoon de in stukjes gesneden stelen lekker mee wokken!


Broccoli uit de wok op 3 manieren

Een wokschotel wordt vaak gegeten met rijst. Door de rijst te vervangen voor bijvoorbeeld noedels, pasta, of zelfs aardappels [1] heb je al een heel ander wokgerecht. Om jullie op weg te helpen heb ik 3 recepten gemaakt met broccoli uit de wok. De drie gerechten zijn totaal verschillend maar ze zijn wel alle drie gemaakt in een wok en met broccoli. Zo zie je maar hoe veelzijdig je met 1 soort groente [2] kunt zijn.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1558439972972{margin-top: 20px !important;}”][vc_column][vc_wp_text]Chinese bimi wordt ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Deze kun je één op één vervangen voor de broccoli in bovenstaande recepturen. Of kijk hier[2] voor een mooi oosters gerecht met Chinese bimi uit de wok.[/vc_wp_text][vc_wp_text]Hopelijk heb ik je met bovenstaande recepten kunnen inspireren om broccoli eens op een geheel andere manier op tafel te zetten. Blijkt één van deze recepten jouw favoriet te worden, laat het ons dan natuurlijk even weten, dat vinden we hartstikke leuk![/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]
Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. Wokken: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/wokken/
  2. Of kijk hier: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/wokken/oosterse-biefstukreepjes-met-bimi-uit-de-wok/