Broccoli uit de wok – Broccoli we eten het vaak gewoon gekookt, soms met een sausje of in een ovenschotel. Maar broccoli is ook zeer geschikt om te roerbakken. Door broccoli in de wok te bereiden ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden voor een gevarieerd menu. Tijd om dat eens beter te ontdekken.
Broccoli uit de wok is heel goed mogelijk. Een belangrijke stelregel is dat je ervoor moet zorgen dat de broccoli niet te gaar wordt. De broccoliroosjes vallen bij een te lange garing uit elkaar. Dit zorgt voor een mindere smaak en het ziet er ook gewoon minder lekker uit.
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Gebruik de broccoliroosjes, maar ook de stelen!
Meestal worden alleen de broccoliroosjes gebruikt. Van de broccoli kun je echter ook de steel gebruiken. Juist deze is bijzonder smaakvol! De smaak van de broccolistelen heeft iets weg van koolrabi. Schil de steel, snij een stukje van de onderkant en snijd de steel in kleine stukjes. Deze kun je dan verder op dezelfde manier verwerken als de roosjes. Dus ook als je broccoli uit de wok serveert gewoon de in stukjes gesneden stelen lekker mee wokken!
Broccoli uit de wok op drie manieren
Een wokschotel wordt vaak gegeten met rijst. Door de rijst te vervangen door bijvoorbeeld noedels, pasta, of zelfs aardappels heb je al een heel ander wokgerecht. Om jullie op weg te helpen hebben we drie recepten gemaakt met broccoli uit de wok. De drie gerechten zijn totaal verschillend, maar ze zijn wel alle drie gemaakt in een wok en met broccoli. Zo zie je maar hoe veelzijdig je met een soort groente kunt zijn.
Noedels met kip en broccoli
Weinig tijd en toch gezond willen eten? Maak deze noedels met kip en broccoli en nog veel meer lekkere groente in een teriyaki saus.
Italiaanse wok schotel met broccoli
Kunnen koken (of in dit geval: wokken) met restjes zorgt voor minder verspilling zoals in deze Italiaanse wok schotel met broccoli.
Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Er hoeft niet altijd taugé in een wok. Gebruik de woktechniek ook eens voor een typisch Hollandse wokschotel. Snel, en van verse ingrediënten.
Oosterse wokschotel met broccoli
Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.
Chinese bimi wordt ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Deze kun je één op één vervangen door de broccoli in bovenstaande recepturen. Of kijk hier voor een mooi oosters gerecht met Chinese bimi uit de wok. Hopelijk heb ik je met deze recepten kunnen inspireren om broccoli eens op een geheel andere manier op tafel te zetten. Blijkt één van deze recepten jouw favoriet te worden, laat het ons dan natuurlijk even weten, dat vinden we hartstikke leuk!