• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Broccoli uit de wok

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok – Broccoli eet je vaak gewoon gekookt, soms met een sausje of in een ovenschotel. Maar broccoli is ook heel geschikt om te wokken. Door broccoli in de wok klaar te maken, ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden voor een gevarieerd menu. Tijd om dat eens beter te ontdekken.

Broccoli uit de wok is heel goed mogelijk. Een belangrijke stelregel is dat je ervoor moet zorgen dat de broccoli niet te gaar wordt. De broccoliroosjes vallen bij een te lange garing uit elkaar. Dus niet te lang wokken. Dit zorgt voor een mindere smaak en het ziet er ook gewoon minder lekker uit.

Je kunt de broccoliroosjes wokken, maar ook de stelen!

Meestal worden alleen de broccoliroosjes gebruikt. Van de broccoli kun je echter ook de steel gebruiken. Juist die steel is bijzonder smaakvol! De smaak van de broccolistelen heeft iets weg van koolrabi. Schil de steel, snijd een stukje van de onderkant en snijd de steel in kleine stukjes. Die kun je dan verder op dezelfde manier verwerken als de roosjes. Dus ook als je broccoli uit de wok serveert gewoon de in stukjes gesneden stelen lekker mee wokken!

Broccoli uit de wok op drie manieren

Een wokschotel wordt vaak gegeten met rijst. Door de rijst te vervangen door bijvoorbeeld noedels, pasta, of zelfs aardappels heb je al een heel ander wokgerecht. Om jullie op weg te helpen krijg je drie recepten, die je kunt maken met broccoli uit de wok. De drie recepten zijn totaal verschillend, maar ze zijn wel alle drie gemaakt in een wok en met broccoli. Zo zie je maar hoe veelzijdig je met een soort groente kunt zijn.

Noedels met kip en broccoli
Wokken

Noedels met kip en broccoli

Weinig tijd en toch gezond willen eten? Maak deze noedels met kip en broccoli en nog veel meer lekkere groente in een teriyaki saus.

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.

Italiaanse wokschotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wokschotel met broccoli

Kunnen koken (of in dit geval: wokken) met restjes zorgt voor minder verspilling zoals in deze Italiaanse wokschotel met broccoli.

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Wokken

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes

Vind je de Hollandse pot saai? Een Hollandse wokschotel van standaard ingrediënten is door de manier van bereiden absoluut niet meer saai!

Chinese bimi wordt ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Die kun je een-op-een vervangen door de broccoli in bovenstaande recepten. Hopelijk ben je met bovenstaande recepten geïnspireerd om broccoli eens op een geheel andere manier op tafel te zetten. Ben jij aan het wokken geslagen en blijkt een van de recepten om broccoli uit de wok te maken jouw favoriet te worden? Laat het ons dan natuurlijk even weten, want dat vinden we hartstikke leuk!

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!