Broccoli uit de wok – Broccoli eet je vaak gewoon gekookt, soms met een sausje of in een ovenschotel. Maar broccoli is ook heel geschikt om te wokken. Door broccoli in de wok klaar te maken, ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden voor een gevarieerd menu. Tijd om dat eens beter te ontdekken.
Broccoli uit de wok is heel goed mogelijk. Een belangrijke stelregel is dat je ervoor moet zorgen dat de broccoli niet te gaar wordt. De broccoliroosjes vallen bij een te lange garing uit elkaar. Dus niet te lang wokken. Dit zorgt voor een mindere smaak en het ziet er ook gewoon minder lekker uit.
Je kunt de broccoliroosjes wokken, maar ook de stelen!
Meestal worden alleen de broccoliroosjes gebruikt. Van de broccoli kun je echter ook de steel gebruiken. Juist die steel is bijzonder smaakvol! De smaak van de broccolistelen heeft iets weg van koolrabi. Schil de steel, snijd een stukje van de onderkant en snijd de steel in kleine stukjes. Die kun je dan verder op dezelfde manier verwerken als de roosjes. Dus ook als je broccoli uit de wok serveert gewoon de in stukjes gesneden stelen lekker mee wokken!
Broccoli uit de wok op drie manieren
Een wokschotel wordt vaak gegeten met rijst. Door de rijst te vervangen door bijvoorbeeld noedels, pasta, of zelfs aardappels heb je al een heel ander wokgerecht. Om jullie op weg te helpen krijg je drie recepten, die je kunt maken met broccoli uit de wok. De drie recepten zijn totaal verschillend, maar ze zijn wel alle drie gemaakt in een wok en met broccoli. Zo zie je maar hoe veelzijdig je met een soort groente kunt zijn.
Italiaanse wokschotel met broccoli
Kunnen koken (of in dit geval: wokken) met restjes zorgt voor minder verspilling zoals in deze Italiaanse wokschotel met broccoli.
Oosterse wokschotel met broccoli
Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit vol verse groenten. Gebruik vooral broccoli, inclusief de steel.
Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Vind je de Hollandse pot saai? Een Hollandse wokschotel van standaard ingrediënten is door de manier van bereiden absoluut niet meer saai!
Noedels met kip en broccoli
Weinig tijd en toch gezond willen eten? Maak deze noedels met kip en broccoli en nog veel meer lekkere groente in een teriyaki saus.
Chinese bimi wordt ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. Die kun je een-op-een vervangen door de broccoli in bovenstaande recepten. Hopelijk ben je met bovenstaande recepten geïnspireerd om broccoli eens op een geheel andere manier op tafel te zetten. Ben jij aan het wokken geslagen en blijkt een van de recepten om broccoli uit de wok te maken jouw favoriet te worden? Laat het ons dan natuurlijk even weten, want dat vinden we hartstikke leuk!
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!