Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broodje zomer

Broodje zomer. Wat zullen we eten op een picknick? Drie recepten, voor ieder een eigen broodje zomer in de picknickmand; van vegetariër tot visliefhebber

0 1.505

Broodje zomer – Zomer is het perfecte seizoen om eens lekker met elkaar erop uit te gaan. Met het gezin naar het park, met je vrienden naar een pretpark of met je partner lekker fietsen. En vaak is het leuk om zo’n activiteit te combineren met zo’n gezellige en lekkere picknick met uiteraard zomerse broodjes.

Wat neem ik aan spullen mee op een picknick?

Wat je meeneemt op je picknick is totaal afhankelijk van wat je gaat eten. Wordt het lekkere tapas en kleine hapjes die je met de handen eet, dan heb je niet zoveel servies nodig. Maar ga je uitgebreid lunchen dan heb je toch al wat meer nodig. Je kunt uiteraard je eigen servies uit de kast meenemen. Maar tegenwoordig zijn er prachtige manden gevuld met borden, bestek en glazen. Vergeet vooral de servetten niet als je voor de hapjes gaat. Je zoekt het mooiste plekje uit wat je kan vinden en maakt daar jouw plekje van. Je neemt een kleed mee en een mand (of tas) vol met lekkers. En de rest vul je aan met je eigen inspiratie. Het internet staat vol met ideeën en accessoires voor picknicken. Handige vouwstoeltjes voor wie daar behoefte aan heeft. Speciale kleden met vochtwerende onderkant of wat dacht je van een serveerschaal met geïntegreerd koelelement. Uiteraard is een goed boek of een gezellig spel ook nooit verkeerd.

Wat zullen we eten op een picknick?

Het mooist van een picknick is dat je het helemaal naar de wensen van je jouw en je gezelschap invult. Je beslist zelf wat voor hapjes, lekker fruit en zoetigheid je meeneemt. Wordt het ranja, ice-tea of toch lekker een wijntje. Misschien neem je wel lekker een salade mee en zomerse broodjes. Hieronder vind je drie recepten voor zomerse broodjes. Voor ieder wat wils van vegetariër tot visliefhebber. Ieder recept is voor 2 broodjes.

Broodje Kalkoenfilet met perziken-salsa

 • 2 perziken
 • 1 rode ui
 • 1 limoen
 • ¼ theelepel chilivlokken
 • handje peterselie
 • 2 bruine meergranenbroodjes
 • 4 plakken kalkoenfilet
 • 2 handjes veldsla
 • snufje zout

vleeswaren

Tip: Wist je dat online verse vleeswaren bestellen ook al tot de mogelijkheden behoort? Check het eens bij Slagerij Spoelder.

Begin met het maken van de salsa. Snij de perzik over de pit doormidden. Draai de helften van elkaar af. Bij hele rijpe perziken gaat dit erg moeilijk. Het makkelijkste is een perzik die bijna rijp is. De helft waar de pit zit snij je nogmaals door de helft langs de pit. En vervolgens draai je weer de perzik van de pit af. Het laatste stukje pit trek je van de perzik af of snij je los met een mesje. Als je de pit eruit hebt snij je de perzik in kleine blokjes.

Doe de blokjes perzik in een schaaltje. Maak vervolgens de rode ui schoon en snij deze in hele fijne blokjes. En doe deze bij de perzik. Rol de limoen een paar keer over je aanrecht, zo komen de sappen beter vrij. Snij de limoen door midden en knijp het sap uit in het schaaltje met de perzik en rode ui. Voeg hier de chilivlokken aan toe. Hou je van heel scherp dan kun je iets meer toevoegen. Als laatste was je peterselie en hak je deze fijn op je snijplank. Ook dit voeg je toe aan je schaaltje. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel nog een snufje zout toe. We kunnen nu ons broodje gaan opbouwen. Snij het broodje doormidden. Doe hier eerst een handje veldsla op. Vervolgens een 2 á 3 el salsa (afhankelijk van de grootte van je broodje) en daarna de 2 plakken kalkoenfilet. Doe het dekseltje erop en hij is klaar.

Broodje zomer - perzik snijden
kalkoen perzik-salsa

Broodje Geitenkaas met gember

Broodje zomer - geitenkaas gember

 • 2 meergranenbroodjes
 • 50 gr verse geitenkaas
 • 2 bolletjes stemgember
 • 2 tl gembersiroop (van de stemgember)
 • 2 handjes veldsla

Geitenkaas is er in verschillende soorten en vormen. Voor dit recept is gekozen voor schijven verse geitenkaas omdat je die mooi kunt halveren in plakjes voor op je broodje. Het belangrijkste is dat je geitenkaas geen dik stuk op je broodje is maar wat over het hele broodje verspreid is.

Snij het broodje doormidden en doe hier een handje veldsla op. Hierop doe je vervolgens de geitenkaas. Snij het bolletje stemgember in plakjes en verdeel deze over de geitenkaas. Als laatste doe je een theelepel l gembersiroop,  die je zo uit de pot van de stemgember kunt halen over de geitenkaas.

Broodje Gerookte forel met eiermayonaise

Broodje zomer - forel mayo maken

 • 1 ei
 • 3 el mayonaise
 • 1 kleine bos-ui
 • 2 pistoletjes (klein)
 • 1 forelfilet (zonder graat)
 • 2 handjes rucola

Kook het ei. Zet een pan met koud water op en doe hier het ei in. Wanneer het water kookt tel je 7 minuten. Spoel het ei na 7 minuten direct goed koud. Pel het ei als het afgekoeld is en snij het daarna vervolgens in hele kleine blokjes. Dit kan doen met je eiersnijder. Snij het ei eerst door de lengte. Dan door de breedte. Draai het ei dan nog een kwartslag en snij nogmaals. Als het goed is heb je nu allemaal kleine blokjes. Doe het ei in een schaaltje samen met de 3 el mayonaise. Het lekkerste is om je eigen mayonaise te maken met dit recept.

Snij de bos-ui in fijne ringetjes. Doe deze door de mayonaise met het ei. Breng dit op smaak met zout & peper. Snij het broodje door en doe hier een handje rucola op. Snij de forelfilet doormidden en leg deze op het broodje. Doe op het kapje van je broodje de eiermayonaise. Dit mag best ruim zijn. Doe het kapje op je broodje. Je broodje is nu klaar.

Nu snel alles inpakken en dan straks lekker genieten in het zonnetje van je zomerse broodjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer