Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Camembert, nu op z’n lekkerst

0 390

Wist je dat camembert in de maanden maart t/m juni op z’n lekkerst is? Dit uit het Franse Normandië afkomstige kaasje is een culinair toppertje waar je heel verrassend mee kunt koken. Camembert wordt over de hele wereld heen gemaakt. Wil je een echte camembert proeven, koop dan de Camembert de Normandie. Deze camembert is regio gebonden en heeft een beschermde benaming. Traditioneel is het een rauwmelkse kaas van koemelk, maar meestal tref je in de winkels de gepasteriseerde versie aan.

  • 225 gram risotto rijst (liefst arborio)
  • 225 gram camembert
  • 2 stengels prei, in ringen
  • 900 ml. kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 50 gram boter

Smelt de boter in een pan en bak hierin de prei en knoflook glazig. Roer de oregano erdoor en voeg dan de risottorijst toe. Laat even, al roerend, bakken tot de rijstkorrels mooi glanzen. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe. Zorg iedere keer dat deze al roerend wordt opgenomen door de rijstkorrels voor je nieuwe bouillon toevoegt. Continue blijven roeren! Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en de bouillon volledig is opgenomen.
Breek de camembert in kleine stukjes en roer door de risotto, vlak voordat je deze serveert.

Serveer met deze lentesalade

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer