Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Cappuccino bloem

0 496

Lekker Tafelen is genieten met een grote G. Die G wordt nog groter als je dat Lekkere tafelen eindigt met een cappuccino die je ook op de perfecte manier afwerkt. In 5 stappen maak je deze prachtige bloem van melkschuim op je cappuccino. Dit kun je met passie maken en met trots serveren.

Zorg ervoor dat de melkschuim fijne poriën heeft en een zachte consistentie heeft. Strijk met een lepel voorzichtig over het oppervlak van de melkschuim om de melkschuim in vorm te brengen en kleine luchtbellen te verwijderen. Dit doe je door voorzichtig met het cappuccinokopje op de tafel te kloppen.
Gebruik koude, vloeibare chocoladesaus om je cappuccino te serveren.

Breng twee cirkels met chocoladesaus op het oppervlak van de melkschuim aan.

Bereid een tweede kopje koffie en schep de crèmelaag er met behulp van een lepel af. Verdeel de crème, zoals weergegeven in de afbeelding, langs de buitenkant van de grotere cirkel alsmede in de kleine cirkel.

Beweeg een houten stokje acht keer vanaf het midden naar de buitenste rand en vier keer vanaf de buitenste rand naar het midden van de melkschuim. Veeg het houten stokje na iedere lijn met behulp van een doek af.

Tenslotte brengt je met de chocoladesaus een punt in het midden van de melkschuim aan.

Je cappuccino mag je nu direct en met trots serveren.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer