Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Citrus avonturen in de keuken

0 671

Citrus avonturen in de keuken

Citrus is in meerdere varianten bij vele huishoudens aanwezig. Een citroen, een sinaasappel, misschien wel een mandarijn en als het meezit ook nog een limoentje. We toveren het zo uit de koelkast. En daar gaat het dan al fout. Hoewel het niet al te grote problemen oplevert hoort citrusfruit eigenlijk niet in de koelkast thuis. Bewaar ze bij voorkeur op een temperatuur van 10 tot 15 graden.

Wat doe je met het citrusfruit dat jij in huis haalt? Wij durven er bijna om te wedden dat het meeste zo tijdens te lunch of tussendoor verorbert wordt. Een citroen of een limoen  worden misschien nog gebruikt om een dressing op smaak te brengen of bij het snijden van een appeltje omdat het recept er om vraagt. Op deze pagina willen we je graag wat meer mogelijkheden laten zien. Raak geïnspireerd door de vele mogelijkheden met dit superfood.

Informatie

De juiste informatie over je product is altijd van belang voor het beste resultaat. Citrus is geen zomerfruit en kent meerdere rassen. In onze special lees je alles over de verschillende soorten citrus.

Wat je echt moet weten over citrusfruit

Citroenen; superfood dat je vaker kunt gebruiken

Citroen gember siroop LT

Ziek, zwak, loopneus……… maak je eigen Citrosannetje!
Tenminste, maak je eigen citroen-gember siroop en gooi er een paracetamolletje in als je hoofd uit elkaar knalt, je niet genoeg zakdoeken kan aanslepen en die fikse verkoudheid jou dus ook getroffen heeft.

Heb je gewoon nergens last van, dan is het een lekkere warme winterdrank (aanlengen met heet water tuurlijk), een verfrissende koele zomerdrank (met koud water en ijsblokjes) of je gebruikt de siroop puur om door je yoghurt of over je sla te doen.

Ik schat dat ik met de 350 ml siroop die ik nu heb, met gemak twee liter citroenwater kan brouwen. De siroop is in een gesteriliseerde fles/pot ongeveer 1-2 maanden houdbaar.

Meer recepten met citroen

 

 

Uitdagende Sinaasappel recepten

Natuurlijk eet jij al regelmatig een sinaasappeltje en pers je trouw (elke dag?) je portie perssinaasappelen voor een verse jus d’orange die al menig ochtendhumeur heeft doen verdwijnen. Misschien dagen onderstaande recepten je nog een beetje extra uit om met deze vitaminerijke vruchten aan de slag te gaan.

Meer recepten met sinaasappel

Of probeer één van deze verrassende gerechtjes

 

Zo, jij hebt nu echt een goede reden om de fruitschaal te vullen met seizoensfruit. Niet meer zeuren dat seizoensfruit saai is hè!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer