Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Connie’s favoriete kookboeken top 5

0 397

Connie’s favoriete kookboeken top 5 – Boeken, ik vind ze geweldig, en dan het liefst kook en bak boeken maar een mooi leesboek daar houdt ik ook wel van. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik met een e reader in mijn handen van een boek “geniet”. Want genieten dat is het, een boek moet je voelen, je moet kunnen bladeren en erin kunnen verdwalen. Lijkt mij met een e reader een totaal andere beleving, een e reader is praktisch en waarschijnlijk heb je een recept ook sneller gevonden , maar deze uitvinding kan toch echt niet tippen tegen het bladeren door een boek. Ik heb dan ook een kast vol met kook/bak boeken want ik ben erg hebberig wat boeken betreft. Dat heeft wel als nadeel dat je soms moet selecteren en er dan boeken de zolder op moeten omdat er plaats moet worden gemaakt voor nieuwe.

Ook ik heb een top 5 gemaakt van mijn boeken. Ik heb me beperkt tot m.n. bakboeken om het kiezen iets makkelijker te maken.


la mere de familleA la mére de famille, het receptenboek van Julien Merceron

In dit boek staan de meest fantastische recepten van Parijs oudste patisserie. Deze patisserie is opgericht in 1761 en heeft momenteel meerdere vestigingen in Parijs. Het is absoluut geen doorsnee bakboek want hierin vind je de heerlijkste snoeperijen. Wat dacht je van zelf nougat, zuurtje of karamels maken? Of van die heerlijk fluffige marshmallows. Maar ook het konfijten van vruchten of maken van jams komt in dit boek voor. Wat ook erg leuk aan dit boek is dat door het boek heen de geschiedenis van “a la mere” wordt verteld. Met andere woorden ik vind dit een geweldig boek, het leest prettig en daagt me uit om de recepten te proberen.

mijn favo desserts

Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi

Dit is een boek met fijne recepten en prachtig gestylde foto’s. Ze heeft een huiselijke stijl van bakken waar ik me helemaal in kan vinden,. Je vind hier leuke recepten met bijvoorbeeld rabarber wat je toch niet zo heel vaak tegen komt, of vele variaties op een crème brulee wat toch wel een van mijn favoriete nagerechten is. Maar ook lekkere taarten, koekjes en ijs. Haar recepten zijn allemaal goed te doen en meestal binnen een half uurtje gemaakt.

tarte tatin

Tarte tatin de beste recepten voor de Franse patissier van Ginette Mathiot

Een mooi boek met basisrecepten uit de Franse patisserie en combinaties hiermee. Praktische recepten die een goede basis vormen en onderling erg goed te combineren zijn. Een echt naslagwerk. Erg leuk is het hoofdstuk met desserts van beroemde chefs.

bakken

Bakken van James Peterson

Een boek met veel basis recepten en technieken geschreven door kookdocent James Peterson. Een goed boek waar je veel uit kan leren en vaak ter hand zult pakken. Dit boek is zeer uitgebreid en bevat recepten voor brood en banket en geeft mede door de stap voor stap foto’s erg duidelijke uitleg. Of het nu gaat om brood, broodjes, pasteitjes, soufflé, koek of taart hier vind je het.

Delicieus de fijnste patisserie van Parijsdelicieus

Dit boek is geschreven door een collectief van specialisten. De medewerkers zijn de meester banketbakkers die de geheimen van hun creaties onthullen. Denk aan Pier Hermé, Jean-Paul Hévin, Gerard Mulot en vele anderen.

Dit is meer een lees en kijkboek dan een bakboek. Het is een reis door de tijd die je zintuigen prikkelt en je mede door de meest prachtige foto’s laat watertanden. Erg mooi geschreven en bevat veel uitleg over de herkomst en gebruiken , maar ook over technieken. Ook erg leuk als je eens naar Parijs wil , achterin staan vele leuke adresjes voor al dit lekkers te kunnen proeven.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer