- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Courgettesoep. Basisrecept + 3 varianten

Courgettesoep. Basisrecept + 3 varianten – Je kan courgettesoep op vele manieren maken. Courgette op zichzelf heeft vrij weinig smaak, door er prei aan toe te voegen krijgt de soep een iets krachtigere smaak, wil je deze er liever niet in doen dan vervang je de prei door courgette. Met de basissoep kun je veel kanten op, voeg er ingrediënten naar smaak aan toe. Ik geef hier 3 voorbeelden om je op weg te helpen maar er zijn er nog veel meer. Welke is jouw favoriet?


Basis courgettesoep voor 6-8 porties

Was de groentes en snij deze in grove stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en bak hierin zachtjes de sjalot, knoflook, prei en courgette. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en kook de soep zachtjes tot alles gaar is. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Pas op voor verbranden met hete soep in een blender! Breng op smaak met de topping naar keuze.

Variatie 1

Courgettesoep met kerrie en champignons

Snij de champignons in plakjes. Verwarm de olijfolie en doe er de kerriepoeder bij. Bak even kort door op een zacht vuurtje. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze droog en gaar zijn. Voeg 2/3 bij de soep en roer goed door. Proef en voeg eventueel nog wat zout of peper toe. Schep de soep in borden of kommen en verdeel er nog wat kerrie champignons over. Serveer heet!

Variatie 2

Courgettesoep met mosterd en kaas.

Voeg de mosterd aan de soep toe, proeven en eventueel meer mosterd en peper of zout aan de soep toevoegen. Snij kaas naar keuze in blokjes. Schep de soep op en verdeel er een lepel kaas over. De kaas wordt heerlijk zacht in de hete courgettesoep.

Variatie 3

Courgettesoep met gerookte kip en crème fraiche

Roer de crème-fraîche door de hete soep. Snij de kipfilet in kleine reepjes en roer 2/3 door de soep. Proef tussentijds en voeg eventueel nog zout of peper toe. Warm nog even door en schep de soep in kommen en verdeel er nog wat kipfiletreepjes over.

Tafel lekker!