• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Culinaire Jacobsweg Oostenrijk Deel 3: Smullen met sterrenkok Laurent Smallegange

door Redactie
in Specials
0
0
Culinaire-Jacobsweg-Jacobsroute-Oostenrijk01759

Culinaire-Jacobsweg-Jacobsroute-Oostenrijk01759

Over marmotten en andere zaken…

Na onze stoere wandelgang, werden we ’s avonds verwelkomd door Hotel Tirol Alpin Spa in Ischgl, waar we de meest verrukkelijke drankjes vooraf kregen: een soort kir Royal met aalbessensiroop, verse munt en bevroren aalbessen; en een witte wijn met blauwebessen en een vleugje blauwebessenschnapps. Daarna gingen we aan tafel waar de menukaart alweer klaar stond. Wat schetste mijn verbazing: vooraf: ravioli met marmot. Bergmarmot. Culinair grapje, dacht ik. Een ‘Mechelse koekoek’ is gewoon een kip. Dit was vast ook iets anders. Maar nee hoor, in Oostenrijk wordt in de zomermaanden gejaagd op de bergmarmot, ‘das Murmeltier’, die zich daar kennelijk iets te veel voortplant. De smaak? Beetje als wild zwijn. Stevig vlees, dat waarschijnlijk een paar uur moet sudderen. Kan weer van mijn bucketlist.

Van culinaire maaltijd naar koeienstal

Maar de andere gerechten hadden bekendere ingrediënten, veel lokale producten en erg lekker. Aansluitend het nachtleven van Ischgl onveilig gemaakt, naar de Kuhstal, de lokale disco – in een voormalige stal – met veel te veel mannen, die uit arren moede met elkaar gingen dansen. Toen wij – met 4 veertig + dames – aankwamen kregen we zelfs sjans van jongemannen die onze (klein)zonen konden zijn. Bizar, bizar.[/double_paragraph] [/row]

Pittige boswandeling naar de Friedrichshavenhütte

Toch maar op tijd naar bed gegaan, want de volgende ochtend werd er weer wat van onze beentjes verlangd: wederom een bergbeklimming. Eindbestemming: de Friedrichshavenhütte, waar de Nederlandse sterrenkok Laurent Smallegange zijn gerecht ging maken. Dat gerecht wordt daar de hele zomer voor €15 geserveerd. Dit keer ging de tocht vanaf de voet van de berg door het bos. Steil en zeg gerust maar pittig, maar wel spannender dan de dag ervoor. Eerst kuierde je door de bossen, langs een stroompje, en hoe meer we klommen, des te minder bomen, totdat we duidelijk de boomgrens verlieten. Waar was die hut nou? Eindelijk kwam hij in het zicht, en dat hielp als een soort worteltje dat je een ezeltje voorbindt om de top te halen. En wat voor top! Bovenaan weer een prachtig bergmeertje, een hele fraaie hut en een stralende Laurent Smallegange, ‘onze’ Neerlandse trots, die zelf ook na twee uur klauteren strak in kombuis aan het koken was voor ons. Buiten, in het zonnetje, met nog hogere bergen op de achtergrond. Een idylle!

Gastronomisch genieten in Ischgl-Paznaun van Laurent Smallegange’s Tiroler gerecht

Weer schnapps, weer lekkere bergkaasjes en gedroogde vleeswaren, weer zijn heerlijke eten. Top! Wat is het toch genieten in Ischgl-Paznaun. We hadden de dag ervoor al een klein hapje mogen proeven, maar vandaag kregen we een serieuzere portie van prachtig krokant gebakken buikspek, met dubbelgedopte tuinboontjes, witte asperges, een mousse van aardappel, een prachtige jus en nog wat heerlijke knapperige garnering. Wow, wat kan die man koken!

Tot slot kregen we nog de Tiroler Kaiserschmarren toe en vervolgens werden we per taxibusje teruggereden. Enkele dapperen gingen nog eerst een stuk terug te voet, om optimaal te genieten van deze laatste momenten in het prachtige en heerlijke Tirol.

Nog een laatste duik in het zwembad en toen was het echt afscheid nemen. We moesten gaan. Maar we zullen deze streek, die ik in elk geval in mijn hart heb gesloten, met zoveel vriendelijke mensen, blijven koesteren. Dankbaar kijk ik terug op een heerlijk verblijf.

Culinaire-Jacobsweg-Jacobsroute-Oostenrijk01743

Tags: Oostenrijk
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen