Currysoep – Ben je op zoek naar en recept voor een kom troostrijke soep? Kies dan eens voor currysoep. Hij kan pittig zijn maar net zo goed ook heerlijk romig en is makkelijk naar eigen smaak aan te passen. Het is een favoriete soep in keukens over de hele wereld. De soep is door zijn veelzijdigheid en de kruidige smaken en aroma’s een genot om te eten.
Kruiden en specerijen
Als je een soep maakt begin je meestal met de groenten en/of het vlees, bij currysoep begin je met de kruiden. Die kruiden worden altijd eerst samen met de uien aangebakken in een beetje boter of olie om alle smaken goed tot hun recht te laten komen. De andere ingrediënten worden hierna pas toegevoegd, waarna alles langzaam gaar kookt.
Die kruiden en specerijen zijn eenvoudig zelf te maken van gedroogde en verse kruiden en specerijen. Je kunt er ook voor kiezen om een currypasta te gebruiken. Currypasta’s zijn er in heel veel soorten, van zacht gekruid tot heerlijk pittig. Ze zijn kant-en-klaar te koop, maar je kunt curry ook zelf maken. Moeilijk is het niet, je hebt alleen een redelijke lijst aan kruiden en specerijen nodig. Maak in een keer een ruime hoeveelheid curry en vries die in porties in. Je hebt maar een keer werk en meerdere malen die heerlijke zelfgemaakte currypasta waar je snel een currysoep of stoofschotel mee op smaak brengt.
Maak je eigen currypasta en maak in een keer een ruime hoeveelheid, maak er porties van en vries ze in
Soorten curry
Er zijn diverse soorten curry. Je hebt de Thaise curry, waarvoor je een currypasta maakt en een Indiase curry, die gemaakt wordt met gedroogde kruiden. Wat je bij iedere curry terugvindt, zijn uien, knoflook en gember. Dit zijn de ingrediënten die de basis vormen voor bijna elke currysoep.
De kleur van de curry geeft je vaak al een idee van de smaak, gele curry is geel van de kurkuma die naast veel andere kruiden en specerijen een hoofdrol speelt. In groene curry zit koriander, wat voor een specifieke smaak zorgt en de rode curry is rood van de tomatenpuree.
Romig door de kokosmelk
Heel vaak wordt een currysoep afgemaakt met een scheut romige kokosmelk. Dit geeft een lekkere volle, maar ook subtiele kokossmaak, die ook bij mensen die niet van kokos houden in de smaak valt.
Fantastische recepten voor écht lekkere currysoep
Een currysoep zit bomvol groenten. Afhankelijk van de soep worden de groenten kort gekookt of worden ze gepureerd tot een romige zalvige soep, boordevol smaak.
Veel currysoepen zijn vegetarisch. De kruiden, specerijen en de groenten geven de soep zo veel smaak dat er eigenlijk geen vlees of vis voor nodig is. Naast de vegetarische curry soep zie je ook vaak dat er kip of vis gebruikt wordt, dit zijn dan vaak maaltijdsoepen. Maar ook de soepen zonder vlees of vis kunnen gerust als maaltijdsoep geserveerd worden. Het is echt een soep gezonde soep, boordevol smaak, waar je helemaal bij weg kunt dromen, zo lekker.
Mulligatawny, een werkelijk verrukkelijke currysoep
Een verrukkelijke currysoep. Mulligatawny is afkomstig uit de keuken van Zuid-India en erg populair in Engeland en vanaf nu ook bij jou.
Rode currysoep met linzen; een maaltijdsoep met een beetje pit
Een heerlijke maaltijdsoep met een beetje pit, de rode currysoep met linzen, kip en tomaten is vooral in de zomer perfect als warme maaltijd.
Currysoep met kip
Een verwarmende currysoep met kip vol oosterse smaken, goed gevuld met onder andere, groente, stukjes kip en ramen noedels.
Currysoep met spliterwten
Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten, boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.
Met deze curry recepten steel jij de show aan tafel
Curry eten is hot. En hoe leuk is het om die curry zelf te maken? Moeilijk? Nee, hoor! Lekker Tafelen geeft je de lekkerste curry recepten!