Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Daslook; 5 recepten met “onkruid”

Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!

0 1.682

Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. De intense smaak is zeer geschikt voor het op smaak maken van je gerechten. Het leuke van daslook is dat deze vaak gewoon in jouw achtertuin staat. We bestempelen het daar als onkruid, maar als je deze smaakmaker ontdekt ga je daar echt heel anders naar kijken.

Palmiers Met Verse Daslook Pesto (Hartige Koekjes)

Palmiers met verse daslook pesto

In het voorjaar is er een overvloed aan daslook. Daslook heeft de smaak van verse knoflook en leent zich uitstekend voor het maken van een pesto. Deze pesto wordt dan weer veel gebruikt door de pasta. Maar als je in het voorjaar zoveel daslook hebt wil je daar niet alleen maar pasta van maken. Zo kwam ik op het idee om er Palmiers mee te maken.

Pasta Met Daslookpesto En Warm Gerookte Zalm

Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm

Dit is zo’n typische gerecht dat geslaagd is door de kwaliteit van de ingrediënten. Door een stukje warm gerookte zalm van de visboer te verkiezen boven de diepvriesvis uit de supermarkt en je eigen gemaakte pesto te gebruiken in plaats van die kant en klare uit een potje, til je een relatief eenvoudig pastagerecht zomaar naar een heel ander niveau.

Daslookpesto, Een Pesto Van “Wilde Knoflook”

daslookpesto

Pesto zelf maken is niet alleen leuk om te doen het is ook heel simpel en het resultaat is echt vele malen smaakvoller dan wat je terug vindt in de potjes die je haalt in de supermarkt.

Daslooksoep; Zacht En Kruidig Tegelijk

daslooksoep

Daslook niet erg bekend maar wel erg lekker. Wanneer ik ga shoppen in een  voor mij vreemde stad, ga ik niet alleen naar kledingzaken, nee ik ga  naar slagers bakkers, en zo ook de groenteboer. Zo zag ik deze daslook liggen, aangezien ik geen moestuin heb was dit mijn kans om deze eens te proberen. Hij smaakt en ruikt wanneer hij rauw is naar knoflook. Eenmaal in de soep had hij een lekkere zachte smaak die tussen spinazie en knoflook ligt. Een beetje kruidig wel.

Spinaziesoep Met Daslook

spinaziesoep met daslook

Combineer de gezonde voordelen van voorjaarsgroenten. Die eerste jonge, groene blaadjes zijn zeer geschikt voor een huisgemaakte soep die echt in het rijtje van superfood recepten thuishoort. Maar dan zonder poespas.

Daslook, De Wilde Knoflook

daslook

Net als de knoflook, bieslook, prei, ui en sjalot, is daslook een plant uit de lookfamilie. Het verhaal gaat dat dassen vroeger hun holen onder deze planten hadden en dat de plant zijn naam daaraan te danken heeft.

“Behalve lekker, ook heel gezond”

Daslook vertelt het best wat je qua smaak ervan kunt verwachten, als je er mee kookt. Het aroma komt nog meer vrij als je de daslook verwerkt door het bijvoorbeeld te stoven of simpelweg rauw in stukjes te snijden. Het geeft een heerlijke knoflookgeur en dat is ook de reden dat daslook een fijne toevoeging is aan soepen, salades, sauzen en pesto’s. Je kunt hiervoor zowel het blad als de bolletjes gebruiken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer