Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. De intense smaak is heel geschikt voor het op smaak maken van allerlei gerechten. Het leuke van daslook is dat het vaak gewoon in je achtertuin staat. Het wordt vaak bestempeld als onkruid als het daar groeit, maar als je de smaakmaker die de plant is, hebt ontdekt, ga je daar echt heel anders naar kijken.
Daslook, de wilde knoflook
Daslook, de wilde knoflook. Net als de knoflook, bieslook, prei, ui en sjalot, is daslook een (beschermde) plant uit de lookfamilie.
Recepten met Daslook
Venkel-komkommersalade met daslook
Zin in een heerlijke voorjaarssalade? Met deze venkel-komkommersalade met daslook zet je de lente op tafel, want daslook betekent voorjaar!
Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!
Het ultieme comfortfood, dat is risotto. Het hele jaar door. Maar met deze risotto met asperges en daslook heb je het voorjaar op je bord!
Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm
Door te kiezen voor verse, smaakvolle ingrediënten, til je een relatief eenvoudig pasta gerecht naar een heel ander niveau. Pasta met daslookpesto!
Palmiers met verse daslook pesto
Hartige koekjes in de vorm van een olijfblad worden palmiers genoemd. Gevuld met daslook zijn ze heerlijk bij de borrel of bij de soep.
Daslooksoep; zacht en kruidig tegelijk
Daslook wordt eigenlijk gezien als onkruid. Toch maakte ik van daslook deze verse en homemade daslooksoep. Inclusief bonusrecept: Daslookolie
Daslookpesto, een pesto van “wilde knoflook”
Pesto zelf maken is niet alleen makkelijk, maar ook veel smaakvoller dan de kant-en-klaar versie. Probeer dan eens deze daslookpesto.
Spinaziesoep met daslook
Met wat prei, spinazie en een bos daslook maak je een heerlijke en gezonde, groene spinaziesoep met daslook. Decoreer met daslookbloemen.
Aardappelpuree met venkel en daslook
Aardppelpuree met venkel is bekend. Wij gaven er bijzondere touch aan met een bijzonder ingrediënt; aardappelpuree met venkel en daslook!
Bladgroenten; soorten & recepten
Bladgroenten, die zijn gezond, en ook vooral erg lekker. Daarnaast zijn ze erg veelzijdig. Eet ze warm, eet ze rauw, alles kan. Leef je uit!