Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De vroegste nieuwe appeltjes noemen we ook Oogstappeltjes

0 750

Eind juli zijn ze er al, de eerste appels van vroege oogst uit Nederland. De “officiële” namen voor dit zomerras zijn Yellow Transparant of Transparante Jeune. Maar ze worden ook wel oogstappeltjes genoemd. Deze heerlijk sappige appeltjes zijn groen/geel van kleur en middelgroot van omvang.

Het zijn echte zomerappels. Met hun friszure smaak zijn ze het lekkerst direct na het plukken. Lang bewaren lukt niet. Maar je kunt er wel heerlijke appelmoes van maken. Vanwege het lichte vruchtvlees krijg je mooie “blanke” appelmoes die verrassend “stevig” is.

In de gangbare teelt is deze appel vanwege de beperkte houdbaarheid bijna geheel verdwenen. Toch staan er gelukkig op sommige erven nog wel bomen van dit goed vruchtbare, lekker vroege appelras. En je kunt ook je eigen appelboom van dit ras in je tuin planten. Voor zo’n boom of andere fruitbomen kun je terecht bij De Fruitboogerd. Laat je op deze site inspireren, want er is natuurlijk niets lekkerder dan het oogsten van zelf gekweekt en geoogst fruit.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer