• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Laat je creativiteit de vrije loop

door Connie Derks
in Specials
0
0
desserts met banaan

Desserts met banaan – Bananen zijn zowel warm als koud altijd lekker in een dessert.

De veelzijdigheid van banaan

Bananen zijn erg populair voor verwerking in nagerechten. Op de ijskaart van heel veel restaurants en ijssalons staat minimaal een ijscoupe met banaan. Meestal is dat de bananensplit. Een combinatie van verse banaan, vanille en/of chocolade-ijs en chocoladesaus. Maar er zijn nog veel meer desserts te maken met banaan, van heel simpel tot iets meer werk en in de lekkerste combinaties.

banaan

Banaan; Zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was je eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

De makkelijkste mousse ooit met maar 3 ingrediënten

We hebben een bananen mousse die zo simpel is dat je niet snapt dat je deze nog nooit eerder gemaakt hebt. Het bestaat uit; banaan, slagroom en chocolade. De echte zoetekauw wil er misschien nog iets suiker bij, maar als je goed rijpe bananen hebt, is dit niet echt nodig. En als je deze mousse een paar uurtjes koud wegzet, wordt de smaak alleen maar beter.

Makkelijke mousse met banaan en chocolade

Mousse met banaan
Nagerecht

Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets speciaals als nagerecht? Maak dan deze simpele maar erg lekkere mousse met banaan en chocolade.

Check het recept of lees de info

Smaakcombinaties voor desserts met banaan

Banaan is erg toegankelijk en past bij bijna alle soorten fruit, maar behalve fruit kan er nog veel meer bij banaan. Chocolade en karamel zijn de twee koplopers, maar vergeet kokos, koffie, honing en allerlei soorten noten niet. Ook specerijen kunnen erg lekker zijn bij banaan. Kaneel is hiervan de bekendste. Gember, kardemom, 5 spices en speculaaskruiden zijn minder bekend met banaan, maar zeker niet minder lekker. Let er wel op dat de smaak van banaan niet wordt overheerst, zo zul je bij een erg rijpe banaan meer smaken kunnen toevoegen dan bij een net rijpe banaan omdat deze simpelweg erg in smaak sterkte kunnen verschillen.

Rijpe bananen smaken veel sterker en zoeter dan de net rijpe exemplaren, houdt hier rekening mee met het bereiden van een dessert.

Zelf pudding koken

Als je zelf pudding kookt, kun je ook smaken toevoegen die je zelf kiest. Soms kun je fruit of chocolade meekoken, maar voor je dessert met banaan is het beter om deze later door de afgekoelde pudding te mengen. Doe je deze er eerder bij dan wordt het een nogal droef aanzicht van teruglopende pudding met klontjes en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Meerdere smaken in laagjes

Bij de trifle gebruiken we 2 soorten vla samen met cake in strakke laagjes, bij de banoffee mag het wat robuuster zijn. Het idee is bij beide hetzelfde, smaken en structuren mengen tot een lekker eindresultaat.

Trifle met banaan
Nagerecht

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

Een heerlijke trifle met huisgemaakte bananen en chocoladevla met daartussen cake en een scheutje plezier in de vorm van Baileys.

Het recept voor banoffee; het dessert van banaan en toffee
Nagerecht

Banoffee; het dessert van banaan en toffee

De Engelse banoffee pie is een zalig zoete beleving van banaan, toffee en chocolade. Wij maakten er handige eenpersoons porties van.

Vorige Volgende

Warme banaan bij het dessert

Krokant, warm, koud, zoet en chocolade is de ultieme combinatie voor een nagerecht. Het contrast in smaken en texturen vult elkaar perfect aan. Je kunt in de pan gebakken banaan of gefrituurde banaan serveren met een bolletje kaneel, chocolade of vanille-ijs.  Wat dacht je van een krokante loempia gevuld met warme chocolade pasta en banaan met ijs erbij.

in de pan gebakken banaan
Nagerecht

In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel

Vervang de keukenstroop op je pannenkoek eens door in de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel. Natuurlijk ook erg lekker bij ijs.

loempia met banaan en hazelnootpasta
Nagerecht

Loempia met banaan en hazelnootpasta

Bij loempia denk je aan hartig, maar deze loempia met banaan en hazelnootpasta bewijst dat een zoete loempia ook erg lekker kan zijn.

gefrituurde banaan
Nagerecht

Gefrituurde banaan

Toe aan een verrassend nagerecht? Deze gefrituurde banaan heeft een heerlijk luchtig en knapperig korstje. Super lekker met een bolletje ijs.

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
Nagerecht

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten

In no time een nagerecht op tafel zetten? Maak Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten. Iedereen zal hiervan smullen!

Vorige Volgende

IJs mag niet ontbreken

Als we het over desserts met banaan hebben mag ijs natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Heel verrassend is dat je van banaan supermakkelijk ijs maakt. Het enige wat je nodig hebt, is bevroren rijpe bananen en een keukenmachine met messen. Zeer makkelijk en doeltreffend. Het basisrecept vind je hieronder.

Vind je bananenijs lekker, maar wil je graag ook eens iets anders dan kun je ongeveer 1/3 van de bananen vervangen door ander bevroren fruit. Denk hierbij aan framboos, bosbes, perzik, mango enzovoort. Houd er wel rekening mee dat banaan vrij zacht blijft met bevriezen en bijvoorbeeld aardbei heel hard wordt door de hoeveelheid water dat in aardbeien zit. Snijd alle fruit dan ook eerst in kleine stukken voor je het invriest. Zo hoeft de machine niet zo lang te draaien en blijft het ijs veel kouder.

Je kunt het dessert ijs met banaan direct serveren, maar ook vooraf maken. Zet dit in de vriezer tot gebruik en laat dit even op temperatuur laten komen om het makkelijker uit te kunnen scheppen.

Bananenijs; supergezond en lekker romig

bananenijs
Nagerecht

Bananenijs van alleen maar banaan. Ontzettend lekker, romig en gezond. Of je nu aan je gezondheid werkt of gek bent van banaan, deze moet je een keer maken!

Check het recept of lees de info

Maak de lekkerste desserts met banaan voortaan zelf

Met deze ideeën en richtlijnen heb je voldoende handvaten om zelf aan de slag te gaan. Besef dat het misschien iets meer werk is dan het kant-en-klare pak bananenvla uit de supermarkt maar dat het resultaat ook echt wel veel lekkerder is.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Garnalen
Specials

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen