• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe

Laat je creativiteit de vrije loop

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
desserts met banaan

Desserts met banaan – Bananen zijn, zowel warm als koud, altijd lekker in een dessert. Hieronder vind je de lekkerste recepten.

De veelzijdigheid van banaan

Bananen zijn erg populair voor verwerking in nagerechten. Op de ijskaart van heel veel restaurants en ijssalons staat minimaal een ijscoupe met banaan. Meestal is dat de bananensplit. Een combinatie van verse banaan, vanille en/of chocolade-ijs en chocoladesaus. Maar er zijn nog veel meer desserts te maken met banaan, van heel simpel tot iets meer werk en in de lekkerste combinaties. Kijk maar bij de recepten.

banaan

Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

De makkelijkste mousse ooit met maar 3 ingrediënten

Je vindt hier een bananen mousse, die zo simpel is dat je niet snapt dat je die nog nooit eerder gemaakt hebt. Het bestaat uit; banaan, slagroom en chocolade. De echte zoetekauw wil er misschien nog iets suiker bij, maar als je goed rijpe bananen hebt, is dit niet echt nodig. En als je die mousse een paar uurtjes koud wegzet, wordt de smaak alleen maar beter.

Makkelijke mousse met banaan en chocolade

Mousse met banaan
Nagerecht

Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets speciaals als nagerecht? Maak dan deze simpele maar erg lekkere mousse met banaan en chocolade.

Check het recept of lees de infoDetails

Smaakcombinaties voor desserts met banaan

Banaan is erg toegankelijk en past bij bijna alle soorten fruit, maar behalve fruit kan er nog veel meer bij banaan. Chocolade en karamel zijn de twee koplopers, maar vergeet kokos, koffie, honing en allerlei soorten noten niet. Ook specerijen kunnen erg lekker zijn bij banaan. Kaneel is hiervan de bekendste. Gember, kardemom, 5 spices en speculaaskruiden zijn minder bekend met banaan, maar zeker niet minder lekker. Let er wel op dat de smaak van banaan niet wordt overheerst, zo zul je bij een erg rijpe banaan meer smaken kunnen toevoegen dan bij een net rijpe banaan omdat die simpelweg erg in smaak sterkte kunnen verschillen.

Rijpe bananen smaken veel sterker en zoeter dan de net rijpe exemplaren, houdt hier rekening mee met het bereiden van een dessert

Zelf pudding koken

Als je zelf pudding kookt, kun je ook smaken toevoegen die je zelf kiest. Soms kun je fruit of chocolade meekoken, maar voor je dessert met banaan is het beter om die later door de afgekoelde pudding te mengen. Doe je de banaan er eerder bij dan wordt het een nogal droef aanzicht van teruglopende pudding met klontjes en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Meerdere smaken in laagjes

Bij de trifle gebruik je 2 soorten vla samen met cake in strakke laagjes, bij de banoffee mag het wat robuuster zijn. Het idee is bij beide hetzelfde, smaken en structuren mengen tot een lekker eindresultaat.

Trifle met banaan
Nagerecht

Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys

Een heerlijke trifle met huisgemaakte bananen en chocoladevla met daartussen cake en een scheutje plezier in de vorm van Baileys.

Het recept voor banoffee; het dessert van banaan en toffee
Nagerecht

Banoffee; het dessert van banaan en toffee

De Engelse banoffee pie is een zalig zoete beleving van banaan, toffee en chocolade. Wij maakten er handige eenpersoons porties van.

Vorige Volgende

Warme banaan bij het dessert

Krokant, warm, koud, zoet en chocolade is de ultieme combinatie voor een nagerecht. Het contrast in smaken en texturen vult elkaar perfect aan. Je kunt in de pan gebakken banaan of gefrituurde banaan serveren met een bolletje kaneel, chocolade of vanille-ijs.  Wat dacht je van een krokante loempia gevuld met warme chocolade pasta en banaan met ijs erbij. Hier vind je recepten voor desserts met warme banaan.

in de pan gebakken banaan
Nagerecht

In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel

Vervang de keukenstroop op je pannenkoek eens door in de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel. Natuurlijk ook erg lekker bij ijs.

loempia met banaan en hazelnootpasta
Nagerecht

Loempia met banaan en hazelnootpasta

Bij loempia denk je aan hartig, maar deze loempia met banaan en hazelnootpasta bewijst dat een zoete loempia ook erg lekker kan zijn.

gefrituurde banaan
Nagerecht

Gefrituurde banaan

Toe aan een verrassend nagerecht? Deze gefrituurde banaan heeft een heerlijk luchtig en knapperig korstje. Super lekker met een bolletje ijs.

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
Nagerecht

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten

In no time een nagerecht op tafel zetten? Maak Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten. Iedereen zal hiervan smullen!

Vorige Volgende

IJs mag niet ontbreken

Als je het over recepten voor desserts met banaan hebt, mag ijs natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Heel verrassend is dat je van banaan supermakkelijk ijs maakt. Het enige wat je nodig hebt, is bevroren rijpe bananen en een keukenmachine met messen. Heel makkelijk en doeltreffend. Het basisrecept vind je hieronder.

Vind je bananenijs lekker, maar wil je graag ook eens iets anders? Dan kun je ongeveer 1/3 van de bananen vervangen door ander bevroren fruit. Denk hierbij aan framboos, bosbes, perzik, mango enzovoort. Houd er wel rekening mee dat banaan vrij zacht blijft met bevriezen en bijvoorbeeld aardbei heel hard wordt door de hoeveelheid water dat in aardbeien zit. Snijd alle fruit dan ook eerst in kleine stukken voor je het invriest. Zo hoeft de machine niet zo lang te draaien en blijft het ijs veel kouder.

Je kunt het dessert ijs met banaan direct serveren, maar ook vooraf maken. Zet dit in de vriezer tot gebruik en laat dit even op temperatuur laten komen om het makkelijker uit te kunnen scheppen.

Bananenijs; supergezond en lekker romig

bananenijs
Nagerecht

Bananenijs van alleen maar banaan. Ontzettend lekker, romig en gezond. Of je nu aan je gezondheid werkt of gek bent van banaan, deze moet je een keer maken!

Check het recept of lees de infoDetails

De lekkerste desserts met banaan maak je voortaan zelf

Met de recepten en richtlijnen heb je voldoende handvaten om zelf aan de slag te gaan. Besef dat het misschien iets meer werk is dan het kant-en-klare pak bananenvla uit de supermarkt, maar dat het resultaat ook echt wel veel lekkerder is.

Tafel lekker !!

DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!