Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Dressings op basis van yoghurt

Maak je salade nog lekkerder met een huisgemaakte dressing voor je bladsalades, tosti’s, pastasalades en nog veel meer. Vier dressings op basis van yoghurt

0 5.726

Dressings op basis van yoghurt – De supermarkt staat er vol mee, dressings en sauzen in alle smaken. Maar waarom maken we deze niet zelf? Want veel van de ingrediënten voor een lekkere dressing heb je vaak al in huis.

Verse of gedroogde kruiden

Verse kruiden zijn vaak het lekkerste maar mits je een kruidentuintje hebt heb je vaak de verse kruiden niet in huis. Je hoeft tenslotte geen heel bosje koriander te kopen om een dressing te maken. Zorg ervoor dat je altijd gedroogde kruiden in huis hebt, deze zijn lang houdbaar en erg makkelijk in gebruik. Heb je toevallig eens wat verse kruiden in huis gebruik die dan. Een eetlepel verse kruiden staat ongeveer gelijk aan 1 theelepel gedroogde kruiden.

Wanneer je bijvoorbeeld ui, augurk of paprika aan een dressing toevoegt zorg er dan voor dat deze ragfijn gesnipperd zijn zodat de smaak zich goed kan verdelen en je niet ineens een groot stuk ui in je mond hebt.

Yoghurt als basis voor een dressing

Yoghurt is een perfecte caloriearme basis om dressings te maken. Het lekkerste hiervoor is de Griekse yoghurt deze bevat 10% vet. Mayonaise bevat minimaal 70% vet, dat is nogal een verschil nietwaar? Oké, de smaak is anders maar beslist niet minder lekker. Wil je nog minder vet gebruik dan magere roeryoghurt maar beslist niet de magere yoghurt uit het bekende pak. Deze is namelijk veel zuurder en beïnvloed de smaak te veel.

Zo gebruik je deze dressings

Gebruik deze dressings niet alleen op je sla maar maak er eens een witte koolsalade met bijvoorbeeld de Ranch dressing, een komkommersalade met Thousand Island, dip je tosti in de Honing mosterddressing of maak je pastasalade aan met de Italian dressing. Probeer en varieer.

Een recept is voldoende om ongeveer 2 maal een kom salade aan te maken al verschilt het natuurlijk per persoon wat je lekker vindt.

Het is vers, niet te lang bewaren dus!

Zelf gemaakte dressings kun je natuurlijk minder lang bewaren dan de dressings uit de winkel. Dit komt doordat er minder vet, zout en geen conserveringsmiddelen in zitten. De dressing is ongeveer 3-4 dagen in een glazen potje met deksel in de koelkast te bewaren.

Thousand Island dressing

  • 6 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1-2 augurkjes
  • 1 eetlepel paprika stukjes
  • ½ eetlepel gesnipperde ui
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder

Ranch dressing

  • 6 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel vers gehakte koriander
  • ½ teentje knoflook geperst
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel honing
  • ½ eetlepel limoensap

Italian dressing

  • 6 eetlepels yoghurt
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel verse peterselie

Honing-mosterddressing

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 2 eetlepels honing

Doe alle ingrediënten voor je dressing in een jampotje en meng alles goed door elkaar.

Tip: Meer dressings op basis van olie (vinaigrettes) vind je hier

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More