Sperzieboontjes zijn er halverwege de zomer volop. Tegelijk met heel veel andere groenten komen de sperzieboontjes in deze tijd van het land. Heerlijk die Hollandse sperzieboontjes en dat vraagt dan natuurlijk ook om een lekker recept.
Sperzieboontjes hebben weinig nodig maar kunnen veel hebben
Gewoon puur gekookte sperziebonen hebben niet veel nodig. Ze zijn al superlekker van zichzelf. De één doet dat met een snufje zout, de ander eet ze net zo lief helemaal puur zonder zout. Verse Hollandse boontjes hebben altijd onze voorkeur. Ze zijn gewoon het allerlekkerst. Even de topjes en de kontjes verwijderen en kort koken. Hou de sperziebonen bij voorkeur beetgaar. Kook je ze te lang dan krijg je erg slappe sperziebonen.
Roest op sperziebonen
Je ziet het wel eens in de winkels, sperziebonen die lijken te roesten. De bruine plekjes op de sperzieboontjes zijn echt geen probleem. De plekjes ontstaan vooral door het automatisch plukken. Hierdoor ontstaat een minuscule beschadiging. Zodra de boontjes een temperatuurverandering ondergaan (van koeling naar kamertemperatuur bijvoorbeeld) gaan ze “roesten”. Deze roestplekjes verdwijnen echter bij het koken volledig. Geen zorgen en gewoon lekker genieten dus.
Drie ideeën met sperzieboontjes in de zomer
Sperziebonen kun je het hele jaar door eten. Omdat de oogst in de zomermaanden valt zijn de boontjes dan op zijn populairst. Daarom zetten we drie ideeën op een rij om deze sperzieboontjes ook op een zomerse manier te bereiden.
Eenvoudige kip curry met sperziebonen
De eenvoudige kip curry met sperziebonen is een vereenvoudigde versie van de oorspronkelijke curry. Probeer het eens uit!
Sperziebonen salade met hazelnoot en mustardcress
Een volledig homemade sperziebonen salade is helemaal niet ingewikkeld. Je moet gewoon de juiste smaken combineren.
Gehaktschotel met sperziebonen en pindasaus
Gehaktschotel met sperziebonen en pindasaus, net als de dagschotel uit het gele zakje maar dan echt zoveel lekkerder én je weet wat je eet !!