Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Drie zomerse ideeën met sperzieboontjes

Sperzieboontjes zijn er halverwege de zomer volop. Tegelijk met heel veel andere groenten komen de sperzieboontjes in deze tijd van het land. Heerlijk die Hollandse sperzieboontjes en dat vraagt dan natuurlijk ook om een lekker recept.

Sperzieboontjes hebben weinig nodig maar kunnen veel hebben

Gewoon puur gekookte sperziebonen hebben echt niet veel nodig. Ze zijn al superlekker van zichzelf. De één doet dat met een snufje zout, de ander eet ze net zo lief helemaal puur zonder zout. Verse Hollandse boontjes hebben altijd onze voorkeur. Ze zijn gewoon het allerlekkerst. Even de topjes en de kontjes verwijderen en kort koken. Hou de sperziebonen bij voorkeur beetgaar. Kook je ze te lang dan krijg je erg slappe sperziebonen.

Roest op sperziebonen

Je ziet het wel eens in de winkels, sperziebonen die lijken te roesten. De bruine plekjes op de sperzieboontjes zijn echt geen probleem. De plekjes ontstaan vooral door het automatisch plukken. Hierdoor ontstaat een minuscule beschadiging. Zodra de boontjes een temperatuurverandering ondergaan (van koeling naar kamertemperatuur bijvoorbeeld) gaan ze “roesten”. Deze roestplekjes verdwijnen echter bij het koken volledig. Geen zorgen en gewoon lekker genieten dus.

Drie ideeën met sperzieboontjes in de zomer

Sperziebonen kun je het hele jaar door eten. Omdat de oogst in de zomermaanden valt zijn de boontjes dan op z’n populairst. Daarom zetten we drie ideeën op een rij om deze sperzieboontjes ook op een zomerse manier te bereiden.

1 Sperziebonen Salade Met Hazelnoot En Mustardcress

Sperziebonen salade

Ook van sperzieboontjes kun je een heerlijke salade maken. Vul aan met een stukje vlees of vis en gebakken aardappeltjes. Je zet daarmee een heerlijke zomerse maaltijd op tafel.

Klik hier voor het recept

2 Kip-Curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Verwerk de Hollandse sperzieboontjes eens in een Oosters Kip-Curry. Het is echt niet moeilijk om te maken en een heerlijke, niet te zware maaltijd voor de zomermaanden.

Hier vind je het recept

3 Gehaktschotel met sperzieboontjes en saté

Gehaktschotel met sperziebonen
Helaas kennen veel mensen de combinatie van sperzieboontjes met gehakt en saté uit de bekende pakjes & zakjes. Het is echter heel simpel zelf te maken met alleen maar verse ingrediënten. Geef er rijst of aardappeltjes en komkommer bij en je hebt een voedzaam en lekker zomers gerecht.

Zo maak je dat zelf.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Mieke zegt

    Hallo ,
    ik had vanavond kip kurry met sperzibonen gemaakt .
    Het was best lekker ,maar welke curry gebruiken jullie daarvoor ?

    1. Redactie zegt

      Wat leuk dat je het gemaakt hebt Mieke! We gebruiken de gewoon gangbare kerrie. Je kunt zelf variëren met een mildere of een pittigere variant.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.